Zirvede Haber

Dünyanın en büyük müze mağaza zinciri Müzedenal’dan yeni koleksiyon Truva serisi

Dünyanın en büyük müze mağaza zinciri Müzedenal’dan yeni koleksiyon  Truva serisi

Müzedenal, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 180’in müze ve ören yerlerindeki müze mağazaları & kafelerin işletme yetkisine sahip, dünyanın en büyük müze mağaza zinciri olan Anadolu Kültürel Girişimciliğin online satış kanalı. Çatısı altında yer alan geniş ürün skalasında dekoratif aksesuarlar, hediyelik eşyalar ve sanat eserlerinin replikaları yer alıyor. Müzedenal aynı zamanda müzelerde ve ören yerlerinde yer alan eserlerin replika üretim hakkına bakanlığın onayı ile sahip olan tek firmadır. www.muzedenal.com üzerinden satın aldığınız her ürün ile elde edilen gelirin bir kısmı de arkeolojik kazılara fon olarak ayrılıyor.

Müzedenal’ın ön plana çıkan serilerinden biri de Truva koleksiyonu. Truva savaşının simgelerini üzerinde taşıyan bu özel seri şık ve elegan görünümüyle de dikkat çekiyor.

Eşsiz el yapımı eşyalardan tarihi hazinelerin özel tasarımlarına kadar geniş bir ürün skalasına sahip olan Müzedenal‘ın içerisinde replikalar, takılar, dekoratif heykeller & objeler, özel basım kitaplar gibi ürünlerin yanında günlük olarak kullanılabilecek takı, kupa, çanta, t-shirt gibi hediyelik eşyaların da tasarımları yer alıyor. Tarihin yansıması ürünlerin yanı sıra Göbekli Tepe, Truva, Efes, Selçuklu, Ayasofya gibi özel koleksiyonlar da Müzedenal’ın  ürün skalası içerisinde yer alıyor.

Kazancıyla arkeolojik kazıları destekliyor

Anadolu kültüründen alınan ilhamla tarihin izdüşümü olan ürünleri, gelenekleri, deneyimleri estetik ile harmanlayarak tasarlamayı hedefleyen Müzedenal‘da satılan her üründen elde edilen gelirin bir kısmı ise arkeolojik kazılara fon olarak ayrılıyor. Yani alışveriş yapan her kişi dolaylı olarak arkeolojik kazı ve müzelerin iyileştirilmesine destek oluyor.

‘Anadolu’nun Kadın Gücü’ projesi

Müzedenal’ın  Anadolu Kültürünün temelini oluşturan Anaerkil yapıyı canlandırmak, kadın girişimcileri desteklemek ve geleneksel motifleri kültürel değerler ile buluşturmak için her yıl farklı bir tema belirleyerek yaptığı ‘Anadolu Kadın Gücü’ projesi adında bir projesi de bulunuyor. Bu projede takı, tekstil, ev & dekorasyon, kahve seti ve illüstrasyon gibi kategorilerde kadın tasarımcı ve girişimciler yarışıyor. Her kategoride 1. olan kişiye belli bir miktar para ödülü veriliyor, ürünleri de müze mağazalarında satışa sunuluyor.

Müzedenal Yönetim Kurulu Başkanı Ege Bağlıkaya Müzedenal’ı şu sözlerle anlatıyor:

“Müzedenal olarak Anadolu’nun kültürel mirasının korunması, yaşatılması ve tanıtılması için, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte,180’den fazla müze ve ören yerinde çalışıyoruz. Göbeklitepe’den Efes’e, Troya’dan Zeugma’ya uzanan müze mağazalarımız ile Anadolu’nun kadim kültürünü ürünlerimiz ile daha fazla kişiye tanıtmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizde daha fazla kişiye ulaşmak, Anadolu Kültürü için büyük bir atılım olacaktır.

Yakın zamanda Müzedenal  tüm marka kimliğini yenilediğinin de müjdesini verdi. Müzedenal‘ın yeni dünyasında tarih, kültür, sanatla harmanlanmış deneyimler,bilgiler ve içerikler yer alıyorDijital ve fiziksek kültür deneyimleri yaratarak Müzedenal artık yaşayan bir marka haline geldi.

İlham alıp tarihi ve Anadolu’yu yeniden keşfetmek için www.muzedenal.com’a tıklayabilirsiniz.

www.muzedenal.com

Instagram’da biz: @muzedenal

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ