Zirvede Haber

İş Hayatının optimizasyonu için yeni alternatifler doğuyor

İş Hayatının optimizasyonu için yeni alternatifler doğuyor

Evden zorunlu çalışma döneminden sonra, verimli çalışanların bir kısmı pandemi sonrası da uzaktan çalışmaya devam etmek isteyecek. Bu durumda teknoloji liderlerinin, uzaktan da çalışılabilen güvenli sistemlere, hibrit modellere yatırımı artacak.

Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Michael Page, dijitalleşme ve otomasyon yardımıyla şirketleri geleceğin iş dünyasına hazırlama süreci hakkında özel bir rapor hazırladı. Rapor, dünya genelini etkisi altına alan salgın hastalık koşulları altında, mevcut kaynakları en iyi şekilde kullanıp, sorunları gidererek en verimli sonuçlara ulaşabilmenin yolları, yani “iş hayatında optimizasyon ile zorlukları aşabilmenin kriterleri” üzerine bilgiler sunuyor.

Michael Page Bilgi Teknoloji Bölümünün raporunda yer alan bilgiler özetle şöyle;

2021’in ilk aylarından itibaren, şirketler, hem Covid-19’un zorluklarını hem de global iş dünyasındaki uzun süreli bir gerilemeyi aşmak ve hedefledikleri büyümeyi yakalamak için hassas bir dengeleme içinde çabalıyor. Artık şirketler, 2022 ye kadar iş ve ekonomi açısından hiç bir garantisi olmayan bir süreçte çalışmalarını sürdürerek, bu belirsiz duruma uyum sağlamayı kolaylaştırıcı girişimlere yönelmeleri gerektiğinin bilincine vardılar.

Teknoloji liderlerinin, yalnızca belirsiz ve dalgalı müşteri talebiyle karakterize edilen bir iş ortamına değil, aynı zamanda tedarikçiler ve çalışanlarla ilişkiler veya operasyonel sorunlar nedeniyle zayıflayan ekosistemler nedeniyle meydana gelen değişikliklere de yanıt verebilecek altyapı ve süreçlere odaklanmaya devam etmesi gerekiyor.

Maliyet kontrolü her dönemde işletmeler için ilk sırada yer alırken, önümüzdeki ekonomik belirsizlikle birlikte çok daha önem kazandı. Üstelik mevcut teknolojinin gelişimini ve yenilikçi stratejileri hızlandırmaya ve işletmeyi gelecekteki büyüme için konumlandırmaya yardımcı oluyor.

Harcamaları azaltırken, stratejik maliyet optimize edilecek

Kuruluşlar artık işe katma değer kazandırırken, daha düşük finansal harcama için stratejik maliyet optimizasyonuna (SCO) yöneliyor. SCO, sadece maliyet düşürmek yerine, iş hedeflerine uygun harcamaları azaltmayı, büyüme projelerine yönlendirilebilecek yatırım ve kaynakları serbest bırakmayı hedefliyor. Yani bir şirket tedarik zincirlerine veya varlık yönetimini iyileştirmeye odaklanırken, bir diğeri satın almalardan elde edilen sinerjileri belirlemeye ve bir başka şirket ise dijital dönüşüme öncelik vermeye odaklanabilecektir.

Teknoloji düzenlenip, iyileştirilecek

İş hedeflerine uygunluk, maliyet, işlevsellik, ölçeklenebilirlik ve entegrasyon potansiyeline dayalı olarak rasyonelleştirilmiş altyapı taslağı, yol gösterici kararlar vermede faydalı olacaktır. Robotik süreç otomasyonu (RPA) giderek daha fazla günlük operasyonları kolaylaştırmanın bir yolu olarak görülüyor. RPA harcamalarının önümüzdeki dönemde yüzde 20’lik bir artışla yaklaşık 2 milyar dolara (1.441.780.000 £) ulaşacağı tahmin ediliyor.

Gelecekteki iş hayatına hazırlık

İş hayatındaki optimizasyon girişimleri, Covid-19 ile gelen, ancak etkisi pandemiden çok daha uzun sürecek olan biçimsel değişikliklere evriliyor. Birçok işletmedeki ekiplerin yaşadığı evden zorunlu çalışma döneminden sonra, personelin bir kısmı pandemi sonrası da evden çalışmaya devam etmek isteyecek. Bu durum için teknoloji liderlerinin, uzaktan çalışma sistemlerini kolaylaştıran hibrit modelleri oluşturması gerekecek.

Pratik düzeyde, ekiplerin çalışma biçimindeki değişiklik, ev-ofis kurulumlarında bulunan çeşitli teknolojiler nedeniyle destek ve standardizasyon ile ilgili zorlukların yanı sıra uzaktan çalışmanın getirdiği güvenlikle ilgili sorunlara çözümler oluşturulacak. Teknoloji liderlerinin, karma bir sanal ve ofis ortamı sağlayan teknolojiyi kolaylaştırmanın yanı sıra, uzun vadede hibrit bir yaklaşımı kolaylaştırmak için politikalar ve süreçler oluşturmak için İK ve diğer iş fonksiyonlarıyla birlikte çalışması gerekecek.

Kurumsal teknoloji liderlerinin karşı karşıya olduğu geleneksel zorlukları artıran Covid-19 ile iş optimizasyonu, organizasyonlara mevcut fırtınaları atlatmak için bir yol sunarken, pandemi sonrası esnek ve verimli yöntemlerle işleri büyütmenin fırsatlarını da sunuyor.

Michael Page Hakkında:

Profesyonel hizmette 40 yıllı aşkın deneyime sahip olan Michael Page, dünyanın önde gelen işe alım, seçme ve yerleştirme danışmanlığı şirketlerinden biridir. www.michaelpage.com.tr

Michael Page Türkiye faaliyetlerine 2008 yılında İstanbul Ofisi ile başlamıştır. PageGroup çatısı altında yer almaktadır. PageGroup firması, Türkiye’de Page Executive ve Michael Page markaları ile hizmet vermektedir.  www.page.com

Şirket yerel piyasa bilgisini global uzmanlığı ile birleştirerek hem işverenlere hem de adaylara özel hizmet sunmaktadır. 150’den fazla ofisi ile dünya çapında 35’den fazla ülkede yayılmış olan PageGroup’un altıbinden fazla çalışanı bulunmaktadır. KOBİ’lerden çok uluslu  kurumlara kadar çok çeşitli bir müşteri tabanına sahiptir. Londra Borsası’nda halka açık bir şirket olarak (FSTE 250) işlem görmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ