Zirvede Haber

Bursa için iki tarihi karar!

Bursa için iki tarihi karar!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Yıldırım Belediyesi Meclisi’nde alınan iki önemli kararı bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Önceki gün Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Başkanlığı’nda toplanan  Belediye Meclisinin ağustos ayı oturumunda iki önemli karara imza atıldı.

Bunlardan biriyle, hemen diğer tüm ilçelerde olduğu gibi köy sayısı yok denecek kadar az olan Yıldırım ilçemizin Cumalıkızık, Hamamlıkızık, Balaban ve Zeyniler’in kırsal mahalle statüsüne alınması kararlaştırıldı.

Oturumu izleyemedik ama gelişmeyi MHP Grup Başkanvekili İhsan Bilgili’den öğrendik. Adı geçen mahaller için SİT koruma kararı alınması hususu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirildi.

Yıldırım Belediye Meclis üyeleri ayrıca çıkan yasa gereği ilçede imar planı olmayan yapılaşmış alanlara doğalgaz bağlanması hususunda da önemli bir karara imza attılar.

Malumunuz, seçim öncesi bu mahallelere doğalgaz bağlanması konusunda AK Partili bakan ve milletvekilleri söz vermiş, konu TBMM gündemine taşınmıştı.

Böylece, Yıldırım Belediye Meclis üyeleri de tarihi bir karar imza atmış oldular. Çıkan son kararla artık Yıldırım’da da doğalgazın ulaşmadığı hane kalmamış olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ