Zirvede Haber

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ SEZONU BOYUNCA GEMLİKE İTFAİYE ARACI TAKVİYESİ YAPMALI

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ SEZONU BOYUNCA GEMLİKE İTFAİYE ARACI TAKVİYESİ YAPMALI

İYİ Parti Gurup sözcüsü Sedat AKKUŞtan dikkat çeken çıkış! Akkuş; “Ülkemizin birçok bölgesinde nedeni tam olarak tespit edilemeyen doğal olarak çıkmış olma ihtimalinin yani sıra yer yer kuvvetli şekilde sabotaj iddiaları olan, yer yer rant uğruna yakıldığı söylenen ülkemizin en kıymetli hazinesi olan ormanlarımızın cayır cayır yandığını büyük bir üzüntü ile izliyoruz. Rant, ihmal, sabotaj her ne uğruna yandıysa o ormanlar yazıktır, günahtır o ormanlarla beraber vicdanımızda yandı bu işin sorumluları kim veya kimiler ise biran önce ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını bekliyoruz. Bu yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet kederli ailelerine sabırlar diliyoruz.

GEMLİK BURSA’NIN ORMAN YANGINI RİSKİ TAŞIYAN EN KIRİTİK BÖLGESİ

Gerek yanan bölgelerle ilçemizin benzer coğrafi koşullarda olması gerek havaların mevsim normallerinden sıcak ve kurak geçmesinden ötürü ilçemizinde bu orman yangınlarıyla karşı karşıya kalabilme olasılığının Bursa’nın birçok ilçesine göre daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Hata ilçemizin en riskli bölge olduğunu kanaatindeyiz. Bu doğrultuda Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı olan itfaiye biriminin Gemlik özelinde yaz sonuna kadar araç ve personel sayısını artırması yönünde belediyemizin talepte bulunmasını önerge olarak iletiyoruz. Bildiğiniz üzere çıkan yangına ilk müdahale çok önemli hızlı ve güçlü bir ilk müdahale ile yangın büyümeden konturol altına alına biliyor ama biraz geç kalındığında ise gerek havaların sıcaklığı gerek rüzgarında etkisi ile bu yıl sıkça tecrübe ettiğimiz üzere günlerce sürebilen yangınlara dönüşüyor” dedi.

BÖYLE DURUMLAR İÇİN GEMLİK BELEDİYESİ ACİL MÜDEHALE EKİBİ KURMALI

Son olarak İYİ Parti Gurup sözcüsü Sedat AKKUŞ “bu konuda bir diğer hususta Gemlik Belediyesi böyle bir durumla karşılaştığında elindeki imkan ve personelini nasıl kullanacak” dedi. Akkuş; “Bunun içinde belediyemiz personelinden bir “Acil Müdahale” ekibi kurulmasını bu müdahale ekibinin böyle bir olayla karşılaştıklarında nasIl bir organizasyon içinde olmaları gerektiğini ve aynı zamanda belediyemizin iş makinalarını ekip ve ekipmanlarını daha doğru nasıl kullanabileceklerini bugünden prova etmeleri” gerektiğini söyledi.

GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI MEHMET UĞUR SERTASLAN MAG-DER İLE ORTAK BİR CALIŞMA YAPABİLİRİZ

Konuşmacılardan sonra sözlü önergeyi değerlendiren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur SERTASLAN tespitlerin yerinde olduğunu konuyu Bursa Büyükşehir Belediyesine ileteceklerini Gemlik Belediyesi bünyesinde bir acil müdahale ekibi kurulması içinde MAG-DER ile ortak bir çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ