Zirvede Haber

Baysal gündeme getirmişti! Bursa Teknik Üniversitesi ile ilgili iddialar TBMM’ye taşındı!

Baysal gündeme getirmişti! Bursa Teknik Üniversitesi ile ilgili iddialar TBMM’ye taşındı!

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ve CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi ile ilgili enBursa.com Yazarı Yüksel Baysal’ın gündeme getirdiği iddiaları TBMM’ye taşıdı.  CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan TBMM’de “Buradan soruyorum bilim üretme görevi olan Bursa Teknik Üniversitesini hangi cemaat ve cemaatler yönetmektedir? Söz konusu yapılanmalara siyasi desteği kimler vermektedir?” dedi.

Özkan, şöyle konuştu:

“Sanayi şehri Bursa’da teknik üniversitenin kuruluşunun üzerinden on bir yıl geçmesine rağmen YÖK üyelerinin de belirttiği gibi üniversiteler arası sıralamada istenilen bilimsel düzeye gelememiştir. Medyada yer alan haberlere göre üniversite içerisinde farklı cemaat yapılanmaları nedeniyle baskılara maruz kalan öğretim üyeleri ayrılmak zorunda kalmış, yerlerine getirilen öğretim üyesi ise eş, dost ve akrabadan seçilmiştir. İstifa ettirilen bilim insanlarının yanında çok sayıda alt kadro da üniversiteyle ilişkisi kesilmiş ya da sürgün edilmiştir.
Buradan soruyorum bilim üretme görevi olan Bursa Teknik Üniversitesini hangi cemaat ve cemaatler yönetmektedir? Söz konusu yapılanmalara siyasi desteği kimler vermektedir?”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ