Zirvede Haber

Zamansız ve modern bir stil: Mobi

Zamansız ve modern bir stil: Mobi

Türkiye’nin önde gelen çağdaş tasarım mobilya üreticisi Mobi, zamansız çizgisi ve stil sahibi parçalarıyla konforlu ve şık yaşam alanları yaratıyor. Yuvarlak hatlar, geometrik oyunlar, doğal ahşabın üzerine işlenen sıra dışı dokular ve ince detaylar, Mobi tasarımlarında fark yaratan özelliklerin başında geliyor.

Ülkemizin önde gelen çağdaş tasarım mobilya üreticisi Mobi, zamansız çizgisi ve stil sahibi parçalarıyla hem Türkiye’de hem de yurtdışında tanınıyor. Tasarımları “iF Product Design” dahil olmak üzere pek çok prestijli uluslararası tasarım ödülüne layık görülen Mobi, tasarımları kadar ahşap işçiliğinde de sektöründe yenilikçi ve öncü bir firma olarak tanınıyor. Mobi’nin Bursa’da bulunan fabrikasında, son teknolojiye sahip makineler ve usta el işçiliği bir arada kullanılarak üretim yapılıyor ve bu sayede kalitede mükemmellik hedefleniyor. Tasarımcı ve markanın kurucusu Ahmet Raşit Karaaslan’ın doğal ahşaba olan tutkusu ve firması Mobi’nin ahşap işlemedeki ustalığı bir araya gelince, bu değerli hammadde, tasarımı ve kalitesi ile zamana meydan okuyan mobilyalara dönüşüyor.

Modern ve zamansız 

Mobi’nin son koleksiyonlarında yer alan parçaların ortak noktası zamansız ve her yaşam stiline adapte olabilecek karaktere sahip olmaları. Mid Century Modern döneminden bu yana belirgin bir forma sahip düz çizgilerle tasarlanan mobilyaların yıldızının yükselmesinden beridir bu zamansız stil, her döneme ayak uyduracak tasarımlar sıkça tercih ediliyor. Kıvrımlı hatlar, geometrik çizgiler ve desenlerle harmanlanan yeni koleksiyon stile ayak uydurabilecek şekilde tasarlanmış.

Dünden bugüne Mobi 

Mobi’nin kurucusu Ahmet Raşit Karaaslan, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde (şimdiki Mimar Sinan Üniversitesi) İç Mimarlık ve Endüstri Tasarımı okumuş. 1976’da mezun olduktan sonra iç mimar olarak profesyonel hayata atılmış. Bursa’da üstlendiği projelerden biri sayesinde bu şehre yerleşmeye karar veren tasarımcı, şehrin bu yıllarda bir endüstri merkezi olarak yıldızının parlaması ve iş adamlarının ofis ve evlerine olan dekorasyon ihtiyacı sayesinde art arda pek çok proje tamamlamış. İthalatın olmadığı ve yerli üretimin çok kısıtlı olduğu o yıllarda, mekanlardaki lambri ve kapı gibi sabit dekorasyon elemanları dışında, tüm hareketli mobilyalar da önce kâğıt üzerinde tasarlanıp sonra çeşitli atölyelerde özel olarak ürettirilmekteymiş. Bu şekilde ürettirdiği mobilyaların malzemeleri ve üretim süreçleri üzerinde durmaya başladıkça, perakende satışa yönelik kaliteli mobilya ihtiyacının farkına varan A. Raşit Karaaslan, 1983 yılında Bursa’da Mobi’yi kurmuş. İlk günden beri özgün tasarım, en iyi malzeme ve işçilikte mükemmeliyetçilik ilkelerinden vazgeçmeyenMobi’nin 38 yıllık hikayesi bu şekilde başlamış.

Mobi’nin hedeflerinden biri tamamen ülkemizde tasarlanan ve üretilen bu kaliteli tasarım mobilyaları tüm dünyaya tanıtabilmek ve en seçkin noktalarda satışa sunabilmek. 90’lı yılların ikinci yarısından itibaren Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’ya düzenli ihracat yapmaya başlayan Mobi, her sene Milano’da düzenlenen Salone Internazionale del Mobile fuarına katılıyor ve dünyanın önde gelen markalarıyla yan yana tasarımlarını sergiliyor.

www.mobi.com.tr

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ