Zirvede Haber

Otosansit esnafı dertli! ”Hırsızlar kol geziyor”

Otosansit esnafı dertli! ”Hırsızlar kol geziyor”

Bursa Otosansit esnafı ekonomik zorlukların yanı sıra sanayi ile ilgili büyük sıkıntılar yaşıyor. Konuyla ilgili konuşan bir esnaf, “En büyük sorunumuz sanayi sitemizde güvenliğin olmamasıdır. Her gün oto hırsızlığı oluyor. Sanayimiz yol geçen hanı gibi. Gece burası çok tenha, adeta terk edilmiş bir kasaba gibi. Her tarafta uyuşturucu bağımlıları var. Hırsızlar kol geziyor” dedi.

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN   bursadabugun.com

Otosansit esnafı sanayideki sorunların çözülebilmesi için, sanayi yönetiminin değişmesi gerektiğini savunuyor.

ELEMAN EKSİKLİĞİ VAR”

Bursa Oto Tamircileri Odası Başkanı Mustafa Geç, “Pandemi süreci oto sanatkarlarını elbette etkiledi. Sonuçta 1,5 yıldır yaşadığımız bu süreç sadece bizi değil, dünyayı etkiledi. Esnafın en büyük sıkıntısı, yanlarında çalıştırabilecekleri bir çırak, bir kalfa yok. Eleman eksikliği var. Bu sadece Bursa’da değil, Türkiye genelinde olan bir sorun. Burada sıkıntılar bitmez. Otosansit’te bir temizlik sorunu var, fakat bu sorun Küçük Sanayi’de de var” dedi.

SANAYİMİZ YOL GEÇEN HANI GİBİ”

20 yıldır oto tamircilik yaptığını söyleyen bir esnaf, “Devletimiz sağ olsun ne yapacağımızı şaşırdık. Bir gün açığız, bir gün kapalıyız. 10 gün açığız, 20 gün kapalıyız. Belli olmuyor. Piyasanın gidişatına göre değişiyor. Dükkanlarımızı kafamıza göre değil, devletimizin sunduğu bütçeye göre açıyoruz. Pandemi öncesi işlerimiz çok iyiydi, fakat piyasadaki durgunluk bizi de etkiledi. Genel olarak sıkıntımız çok. En büyük sorunumuz sanayi sitemizde güvenliğin olmamasıdır. Her gün oto hırsızlığı oluyor. Sanayimiz yol geçen hanı gibi. Gece burası çok tenha, adeta terk edilmiş bir kasaba gibi. Her tarafta uyuşturucu bağımlıları var. Hırsızlar kol geziyor. Benim de böyle bir kötü bir olay başıma geldi. Bir müşterimin aracının jantlarını çalarken, bir müşterimin ise aracının farlarını kırdılar. Sadece benim değil, sanayinin genelinde bu tür olaylar yaşanıyor. Ellerimizi açtık, Allah’a dua ediyoruz. Devlet birimlerine bu konuda bilgi verdik, ama kimse oralı olmadı. Bize geri dönüş bile yapılmadı. Ne bekçi, ne de bir polis geziyor. Dükkanlarımızı kendi imkanlarımızla Allah’a emanet bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

“YÖNETİMİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

İsmail Arslantaş, “Durumlar çok kötü, işler yok. Pandemi sürecinde devamlı dükkanlarımız kapalıydı. Bu dönemde hibe desteği almadan, geçimimizi iyi kötü sağladık. Kendi imkanlarımızla her şeyimizi yaptık. Otosansit ile ilgili her zaman bir sıkıntımız var. Temizlik ve otopark sıkıntısı çekiyoruz. Yönetimin değişmesi gerekiyor. Yönetim değişirse her şey çözülür” ifadelerini kullanırken, Vedat Çevik ise “İşlerimiz harika gidiyor. İşlerimiz kötü gidiyor diyen biri varsa, o kişide sıkıntı vardır. Pandemi beni hiç etkilemedi. Pandemi de bile gayet güzel çalıştık. Sanayi sitemizde özel güvenliğimiz yok. Karşımızda sorunları çözecek bir kişi bulamıyoruz. Güvenlik sorununun önüne kimse geçemiyor. Bir dönem güvenliğimiz vardı, ama şimdi o da kalmadı. Yönetimde bir eksiklik var. Bunu da yönetime sormak lazım” diye konuştu.

“KÜÇÜK SANAYİ’YE İMRENİYORUM”

Serkan Ekrem, “Pandemi işlerimizi biraz etkiledi. Toparlanmaya çalışıyoruz. Otosansit‘te en büyük sıkıntımız, güvenliğimizin olmaması. Bunun yanı sıra etraf çöplerle dolu, sokaklar dar, temizlik sıfır. En büyük sıkıntı ilgisizlik. Bunlardan çok şikayetçiyiz. Bu sorunları çözebilirsek çok iyi olur. Bu yönetimle ilgili bir sıkıntı. Yönetimin biraz daha üstüne düşmesi lazım. Ben Küçük Sanayi‘ye imreniyorum. Küçük Sanayi’nin önüne kimse geçemez. Buranın Küçük Sanayi gibi olmasını istiyorum. Bir dönem hırsızlık olayları çok fazlaydı, ama son 2 yıldır azaldı. Ben güvenliğin daha fazla artmasını istiyorum. Buraya giren çıkanın belli olmasını istiyorum” dedi.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ