Zirvede Haber

Türk Sağlık Sendikasından Uludağ Üniversitesi’nde Mobbing’e Tepki!

Türk Sağlık Sendikasından Uludağ Üniversitesi’nde Mobbing’e Tepki!

“Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimliği daha önce çalışanlar ve sendika olarak basın açıklamalarımızda haklı sebepler ile tepki göstermemize…” Türk Sağlık Sendikası Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Bilal Atik ve yöneticileri , Üniversite Hastanesi yönetiminin personele yaptığı mobbinge savaş açtı!

Atik; “Hastane yönetimiyle sürekli diyalog halinde olup konuyu dile getirmemize rağmen bütün girişimlerimize karşın maalesef forma rengi ile alakalı mobling ve baskıları günden güne daha da artırmaktadır. Pandemi döneminde büyük özveri ile çalışan ve yorgun düşen sağlık çalışanları takdir görmesi gerekirken adeta forma dayatması yapılarak tükenmişliğe mahkum edilmektedir.

Soruyoruz çalışanlara bir anketle görüşlerini sormak önemsendiğini hissettirmek bu kadar mı zor ? Hastane yönetimi onca sıkıntı problem varken neden forma meselesi üzerinde durmakta ısrar ediyor ? 4B lilere ödenmeyen pandemi ücretleri, döner sermaye ödemelerinin yetersiz olması, mobbing konusundaki şikayetler ile mağduriyetlerin artması gibi bir sürü sıkıntımız varken forma meselesi daha mı elzem ki hergun çalışanlara sorumlular vasıtası ile baskı kurulup yıldırına kadar çabalanıyor.

Bizler sağlık çalışanlarıyız futbol takımı değiliz ki önceliğimiz forma olsun. Forma konusunu hastane idaresinin çözümsüzlüğe sürüklemesi ve forma meselesini tek gündemimiz haline getirmesinden ötürü Türk Sağlık Sen olarak hastanenin almış olduğu forma kararına uymama ile alakalı 21.06.2021 tarihi itibari ile eylem kararı almış bulunmaktayız. Türk Sağlık Sen Bursa 2 Nolu Şube olarak forma konusunun günlerce hatta aylarca gündem yapılarak esas gündemimizde olan sıkıntı ve problemlerimizin üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ