Zirvede Haber

Köy Enstitülerini Şiirlerle Andılar…

Köy Enstitülerini Şiirlerle Andılar…
“Bugün Köy Enstitüleri’nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç’un ölüm yıldönümünde Üç Fidan Parkı’nda düzenlenen anma törenine katıldık. Köy Enstitüleri’nin ne anlama geldiğini bugün daha iyi anlıyoruz. Köy Enstitülerini kimin, hangi anlayışın kapattırdığını sadece bizim bilmemiz yetmez; yeni nesillere, gençlere de anlatmak, aktarmak zorundayız. Sadece Köy Enstitülerini anmak yetmez. Yerel yönetimlerin Köy Enstitüleri anlayışını benimseyerek yerelde katkı sağlaması gerekir. Köy Enstitüleri kapatılmasıydı bugün ülkemiz kimseyi ötekileştirmeyen, demokrasinin ve özgürlüklerin yerleştiği, işçinin, köylünün aydınlandığı, mutlu, gülümseyen insanların ülkesi olacaktı.” Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Bursa şube Başkanı Jülide Akköprü ve Yönetimi tarafından düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi.
Sunuculuğunu Onur Yavuz un yaptığı Köy Enstitülerinin Mimari İsmail Hakkı Tonguç Anma Etkinliği  3 Fidan Parkı’nda gerçekleşti. Açılış konuşmalarında YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, Veli-Der Başkanı Şermin Pank, Eğitim İş Başkanı Yeliz Toy, Eğitim Sen Yönetim  Kurulu Üyesi Yüksel Bayraktar, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, önceki dönem Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yaptı.
Etkinlikte bir konuşma yapan önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in yanısıra  İYİ Parti Başkanı Yardımcısı İbrahim Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, STK Yöneticileri de etkinliğe ilgi gösterdi. Şef Murat Onat eşliğinde YKKED Mandolin Topluluğu sahne aldı. Etkili anlatımı ile eğitimci yazar Fehmi Enginalp’ in söyleşisinden sonra UÜ Eğt Fak. Psk Dnş ve Rhb Blm öğr Oğuzhan Güler ve Berre Abacı ile Fatih Yılmaz Altunel adlı öğrenciler Köy Enstitüleri ile ilgili düşüncelerini nasıl bir eğitim sistemi istediklerine dair görüşleri ve şiirleri ile katkı sundu. Program sonunda YKKED Mandolin Topluluğu Üyelerinden Birol Topuz kemanı ile Berrin Çetinkaya bağlamasıyla programa renk kattı. YKKED yayınlarının olduğu stant ile Köy Enstitüleri dönemini yansıtan fotoğraf sergisi de ilgi çekti. Nilüfer Kent Konseyi, Atatürk Düşünce Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Kadınları Derneği, Emekli Öğretmenler Derneği, Bu Yaz, Eğitimciler Derneği, Veli Der, Övder, Eğitim İs, Eğitim Sen Yöneticileri ile birlikte anma etkinliğine iştirak etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ