Zirvede Haber

Günlük 14 bin randevu var ama…

Günlük 14 bin randevu var ama…

Bursa’da yaş düştükçe aşıya olan talebin de azaldığından yakınan İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, “65 yaş üstü vatandaşlarda aşılanma oranı yüzde 84. Ancak 55 yaş üstü ile öncelikli gruplarda bu oran yüzde 55’lerde. Günlük 14 bin olan randevu kapasitemizin sadece 4 bini doluyor. Lütfen hakkı olanlar aşılarını vurdursun” dedi.

Derya Demir PINAR
Koronavirsüle mücadele kapsamında Türkiye’de toplam 29 milyon dozun üzerinde aşı yapıldı. Bursa’da da aşılama tüm hızıyla devam ederken 1 milyon 80 civarında doz uygulandı.

İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılaz, Bursa’nın aşı konusunda Türkiye ortalamasında olduğunun altını çizerek, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarda en azbir aşı olanların oranının yüzde 84’lerde olduğunu söyledi. Yaş grubu düştükçe aşıya olan talebin de azaldığını ifade eden Yavuzyılmaz,“Aşı konusundaki endişeler yersiz. Çünkü şu anda elimizdeki en önemli silah, tedbir ve aşı. Hak sahibi olan herkesin randebuyu alabildiği en erken tarihte aşı olmasını istiyoruz. Haziran ayında ciddi bir Biontech aşısı lojistiği sağlanacak. Bu süreci iyi değerlendirp gelen aşıyı en kısa zamanda vatandaşa uygulayabilmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“RANDEVULARIN YÜZDE 25’İ DOLUYOR”…
Aşı tedariği ve randevu noktasında yeterli altyapıya sahip olduklarının da altını çizen Yavuzyılmaz, “Sinovac’ı aile sağlığı merkezleri, ilçe sağlık müdürlükleri, özel ve kamu hastaneleri ve üniversitede uyguluyoruz. Biontech aşısında ise Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi hariç entegre hastanelerimiz: Keles, Harmancık, Büyükorhan da dahil tüm devlet hastaneleri. Şu anda 20 hastanede Biontech var. Ancak talep olmadığı için açılan aşı randevusunun yüzde 25’ini kullanıyoruz. Günlük 14 bin randevu açıyoruz bunun 3 bin 500-4 bin kadarı doluyor. Aşı hakkı olan vatandaşlarımızı dakika geçirmeden aşı vurmaya davet ediyoruz. Vatandaşımızdan yoğun talep görürsek bu kapasiteyi de artırırız. Kapasitemizi rahatlıkla 30-40 bine kadar çıkarabiliriz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ