Zirvede Haber

‘Oyun yoksa müşteri de yok!’

‘Oyun yoksa müşteri de yok!’

Uzun süredir açılmayı bekleyen kıraathane ve kafeler 1 Haziran itibariyle yeniden müşterilerini ağırlamaya başladı. Kapalı kalınan sürede oluşan maddi kayıplarını gidermeye çalışan işletmeciler, özellikle de kahvehanecileri son karar mutlu etmedi. Oyun yasağının devam etmesi nedeniyle müşteri kayıplarının devam ettiğini belirten işletmeciler kara karar düşünüyor.

Gözler 1 Haziran’da devreye girecek yeni normalleşme sürecindeydi. En çok da aylardır kapalı olan işletmeciler açıklamayı merakla bekledi. Ancak kademeli normalleşme süreci özellikle kahvehane işletmecilerini mutlu etmedi.

Yeni normalleşmeyle birlikte kafe,restoran ve çay bahçeleri ile birlikte kıraathaneler de kepenklerini kaldırdı. Yıl içerisinde bir çok kez açılıp kapanan kıraathaneler bu kez yeniden açıldı. Fakat kıraathanelerde iskambil, okey ve tavla gibi başlıca oyunların hala yasak olması işletmecileri düşündürüyor.


Oyun yasağı nedeniyle müşteri kaybının süreceğini belirten işletmeciler, maddi kayıplarını telafi edemeyeceklerini belirtiyor.

Bursa’nın Nilüfer bölgesinde bulunan Çamlıca Kıraathanesi işletmecisi Uğur Sarkıç da pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntıyı enBursa.com mikrofonlarına anlattı.

Son kararlarla birlikte kafe ve restoranlar da kapılarını müşterilerine açtı. Yasaklardan sıkılan Bursalılar yeni normalin ilk gününde soluğu kafelerde aldı. Bursa’nın tarihi ve tursitik mekanlarından Kozahan’da da masalar doldu. Uzun süredir açılmayı bekleyen Kozahan’daki Erel Kafe işletmecisi Göktuğ Erel, yeniden müşterilerine kavuşmanın sevincini yaşarken, ‘’Virüs sadece kafelerden mi bulaşıyor?’’ diyerek de sitemde bulundu.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ