Zirvede Haber

Belediyenin asfaltlama işinden yurt dışı gezisi çıktı

Belediyenin asfaltlama işinden yurt dışı gezisi çıktı

Osmangazi Belediyesi’nin asfaltlama çalışmaları için yurtdışına teknik gezi yapılması yönündeki maddeleri olan ihalesinin şikayet üzerine iptal edildiği ortaya çıktı.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel bugünkü köşesinde Bursa Osmangazi Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan bir ihaleye çekti.

Yapılan ihale kapsamında Osmangazi Belediyesi sınırları içerisinde yapılacak asfaltlama işi için yüklenici firmanın bir adet yurt içi veya yurt dışı teknik geziyi de üstlenmesi isteniyor.

Şikayet üzerine Kamu İhale Kurulu Kararı tarafından iptal edildiğini belirten Ağırel’in yazısında ihalenin durumu şöyle açıklanıyor:

Türkiye’de yapılan ihaleleri elimden geldiğince gün gün takip etmeye çalışıyorum. Açıkçası yurttaşın paraları ile neler yapılıyor takip ediyorum.

İptal edilen ihaleleri incelerken dikkatimi Bursa Osmangazi Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan bir ihale çekti.

İhale konusu şu: “Osmangazi Belediyesi sınırlarında muhtelif mahallelerin cadde ve sokaklarında bitümlü sıcak karışım asfalt kaplama ve yama yapılması işi…” 

İhale Kayıt no: 2021/ 90790

Numarasını veriyorum ki açın bakın kendi gözlerinizle görün diye!

İhale sonucu yok… Çünkü ihale iptal edilmiş. EKAP’da (Elektronik Kamu Platformu) yer alan iptal nedeni olarak “Şikayet Üzerine Kamu İhale Kurulu Kararı ile İptal” açıklaması var.

Daha önce acaba bu ihale yapılmış mı diye baktığımızda aynı iş tanımı ile (2020/590206 ihale kayıt numarası ile) bir ihale daha düzenlenmiş ve yine iptal edilmiş.

Dahası iptal nedeni de aynı.

Acaba neden iptal edildi diye ayrıntılarını araştırdım.

Şartnamede tüm giderleri yüklenici tarafından karşılanacak yurt içi veya yurt dışı 1 adet teknik gezi düzenlenmesi istenmiş.

Yani idare tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacak, yapılacak teknik gezinin bedeli genel giderlere dahil edilecek.

İlginç değil mi?

Daha ilginci bu geziyle ilgili birim fiyat teklif cetvelinde teknik şartnamenin anılan maddesinde öngörülen gezi için ayrı bir satır açılmamış.

Hiçbir bilgi verilmemiş…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ