Zirvede Haber

“MİLLET GERÇEKLERİ SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNDEN ÖĞRENMEMELİ”

“MİLLET GERÇEKLERİ SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNDEN ÖĞRENMEMELİ”

Partisinin il başkanlığı binasını açmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilk olarak basın mensupları ile buluştu. Vatandaşın en önemli sorununun ekonomi olduğunu ve halkın kızgınlık aşamasına geçtiğini belirten Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönük eleştirilerinin yanı sıra, Sedat Peker’den, erken seçim ve ittifak iddialarına kadar dikkat çeken açıklamalar yaptı. Babacan, “Türkiye’nin günlük gelişmeleriyle ilgili çalışmalarımız var. Ülkemiz için doğru tutum ne onu belirliyoruz. Ülkemiz gerçekten her anlamda zor bir durumdan geçiyor. Vatandaşlara en büyük sorunlarını sorduğumuzda aldığımız ilk cevap işsizlik oluyor. Halkın en çok hissettiği sorunlar ekonomi alanında. Sorunların sebeplerine inip baktığımızda orada temel hak ve özgürlükler ile ilgili sorunları görüyoruz. Demokrasimizin ağır yara aldığını görüyoruz. Bunlar çözülmeden ekonomi düzelmez. Ekonomide başarının temelinde adalet ve demokrasi vardır” dedi. Babacan, “Erdoğan kaybedeceğini bile bile erken seçime gitmez” şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde gazetecilerle buluşan Babacan ardından il başkanlığının açılışına geçti.

Babacan, “DEVA Partisi yeni bir siyasi parti. 14 ayı tamamladık. Kuruluşumuzdan bu yana iyi ilerledik. Kısa zamanda seçimlere girmeye hak kazandık. Şu anda bizim 81 ilimizde de il başkanlığımız var ve faaliyetini sürdürüyor. Biz şu anda 20 ayrı başlıkta yapılacakları hazırlamış durumdayız. Önümüzdeki hafta lansmanlarda açıklayacağız. Bu konuyla ilgili geniş bir ekibimiz var. Türkiye’nin günlük gelişmeleriyle ilgili de çalışmalarımız var. Ülkemiz için doğru tutum ne onu belirliyoruz. Ülkemiz gerçekten her anlamda zor bir durumdan geçiyor. Vatandaşlara sorunlarını sorduğumuzda aldığımız ilk cevap işsizlik oluyor. Halkın en çok hissettiği sorunlar ekonomi alanında. Sorunların sebeplerine inip baktığımızda orada temel hak ve özgürlükler ile ilgili sorunları görüyoruz. Demokrasimizin ağır yara aldığını görüyoruz. Bunlar çözülmeden ekonomi düzelmez. Ekonomide başarının temelinde adalet ve demokrasi vardır” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN GÜCÜN TEK ELDE TOPLANMASI MAALESEF HUKUKU ETKİLİYOR” 

Babacan, “Son 1 ayda ülkenin gündemine bakın. Kanunsuzluğın, hukuksuzluğun ne hale geldiğini görün. Mafya şebekesi oluşmuş ülkede. Bu kabul edilebilir bir tablo değil. Bu ortaya saçılan iddialar eski günleri aratıyor. Hukuk yoksa ülke kaosa gidebilir. Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu tablo üzücü. 1 aydır ortalığa saçılan bütün kirliliğe rağmen Cumhurbaşkanının tutumu hiç doğru değil. Yargının böyle konularda derhal harekete geçmesi gerekir. Bütün gücün tek elde toplanması maalesef hukuku etkiliyor. Yargı bağımsızlığı olan ülkede Cumhurbaşkanının sinyaline gerek yoktur. Erdoğan’ın kesin bir tutum ortaya koyması lazım. Yargının harekete geçmesi lazım. Savcılarımızın harekete geçip, bu konuları araştırılması lazım. Şu an insanlar hakikati merak ediyor. Hakikat savcıların kaleminden öğrenilir ama ülke maalesef bu duruma düştü. Erken seçimle ilgili de Erdoğan’ın kendi isteğiyle erken seçime gitmesini ben beklemem. En düşük seviyedeyiz şu an ve Erdoğan kaybedeceğini bile bile erken seçime gitmez” ifadelerine yer verdi.

“MUHALEFET OLAN PARTİ TABİİ Kİ BAŞA GEÇMEK İSTEYECEK”

Babacan, “Vatandaş artık dış güçler hikayesine inanmıyor. Eskiden inanıyorlardı ama şimdilerde bu artık bir klişe haline geldi. Dış güçler diye kimi kime şikayet ediyorlar. Başarılı oldukları zaman biz yaptık, başarısız oldukları zaman dış güçlere bağlıyorlar. Erdoğan’ı indirmeye çalışıyorlar diyorlar. Kusura bakmayın ama başka ne olacak? Muhalefet olan parti tabii ki başa geçmek isteyecek. Siyasetin temeli bu. Bu iktidar hangi problemi çözebiliyor? Her problem gittikçe büyüyor. Biz bunların gitme günleri yaklaşıyor diyip, hazırlık yapıyoruz. 2023 yılındaki seçimlere gelince hukukçulara göre Erdoğan’ın ikinci seçimi olduğu için aday olamaz diyorlar. Bu günü geldiğinde tartışma konusu olabilir. YSK tarafından kararı verilecek bunun ama YSK artık eski YSK değil bunu da söylemek istiyorum” dedi.

DEVA Partisi’nin teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını belirten Babacan, Türkiye’nin yarınları için plan, proje geliştirme aşamasını da  tamamlamak üzere olduklarını söyledi. Babacan, iktidara gelmeleri durumunda uygulayacakları ilk ve ikinci 90 günlük programı yakın zamanda açıklayacaklarını söyledi.

“HALK ARTIK ÜZÜLMÜYOR, KIZGIN!”

“En önemli sorunlar işsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk olarak sıralanıyor. 11 yıl ekonomiyi yönettim. Ekonomi yönetiminin temelinde hukuk vardır. En acil ve en hızlı şekilde ele alınması gereken konular bunlar. Türkiye’de hukuksuzluğun, adaletsizliğin hangi boyutlara geldiğini görüyoruz. Çeteler ve mafya arasında parsel parsel bölünmüş bir rant alanı var. Bu ithamlar 90’ları aratır hale geldi. Vatandaşlar olan bitene üzülme faslınından kızgınlık faslına geçmiş”

Babacan, şöyle devam etti:

“MİLLET GERÇEKLERİ SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNDEN ÖĞRENMEMELİ”

“Savcılar sinyal bekliyor ama hukukun üstün olduğu yerlerde bu sinyale gerek yoktur. Erdoğan, eğer bu ülkenin çetelerle birlikte anılmasını istemiyorsa açık bir tutum alması lazım. Bu ülkenin vatandaşları gerçekleri bir suç örgütü liderinin yurt dışından yaptığı yayınlardan öğrenmemeli.”

ERKEN SEÇİM OLASILIĞI VE İTTİFAKLAR

Babacan, normal şartlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçime gitmesini beklemediğini ancak şartların zorlaması ve Bahçeli’nin etkisi ile olabileceğini söyledi. İttifaklar konusunda da konuşan Babacan,seçim kararı alınana kadar gündemlerinde böyle bir konunun olmayacağını vurguladı.

Babacan’ın soru-cevap ksımındaki açıklamalarından bazı kesitler ise şöyle:

-Soru: Partinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Babacan: “Partimizi tanımlarken sol-sağ gibi terminolojiler kullanmadık. DEVA Partisi’nin kuruluşu eski siyasi anlayışa karşı yeni bir yapılanmaydı. Partimizde her siyasi görüşten arkadaşımız var. Nasıl bir Türkiye görmek istiyoruz diye sorduğumuzda bütün kadrolarımız aynı Türkiye’yi görmek istiyor. Bizi birbirimize kenetleyen bu ortak hedeflerimizdir. Birleştirici buluşturucu siyaset anlayışı ülke icin ihtiyaç. En az yüzde 50 oranında daha önce siyaset yapmamış arkadaşlarımızın olma şartı var. Yeni bir siyaset anlayışını ülkemize kazandırıyoruz.”

Soru: Sedat Peker etkin bir çete faliyeti yönetirken siz de bu devleti yönetenlerden biriydiniz,öz eleştiri yapmayı düşünüyor musunuz? 

Babacan: “2013’e kadar gelin. Bu tür yapılara karşı toleranssız bir duruş vardı. Bu kadar gözle görülür bir şekilde siyaset bürokrasi mafya ortaklıkları Türkiye’nin gündeminde yoktu. Zaman geçtikçe gerileme oldu hukuksuzluktan dolayı.”

Soru: Cumhurbaşkanı adaylığı?
Babacan: “Günü geldiğinde bunların hepsi konuşulur. Kendi partimizle de bu konunun istişaresini yapmış değiliz.”

Soru: Ekonomi?

Babacan: “15 Temmuz darbe girişimi ve cumhurbaşkanlığı sistemine resmî geçişle birlikte ekonomi iyice kötüye gitti. Ekonominin şuan ki durumunun kötü olmasının en büyük sebebi iktidar tarafından oluşturulan kötü yönetimdir. Dün 650 milyon dolar gelirli yabancı bir fabrika Türkiye’den ayrılma kararı aldı. Kötüyü görmeden iyiyi görmeyeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ