Zirvede Haber

Tabela değişti! Sona yaklaşılıyor…

Tabela değişti! Sona yaklaşılıyor…

Ermenistan bugün 40 askerinin daha öldüğünü resmen açıkladı, Azerbaycan ordusu ise Dağlık Karabağ’da işgalden kurtarılan bir yerin daha videosunu paylaştı.

Onuncu günü tamamlanan Dağlık Karabağ savaşında gece boyu patlama sesleri kesilmedi, Azerbaycan ordusu karşılıklı top atışlarının yapıldığını bildiriyor.

Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Şuşan Stepanyan, bu sabah peş peşe paylaştığı Twitter mesajlarında Cebrail çevresinde Azerbaycan birliklerinin roket atışlarıyla geri püskürtüldüğünü savundu.

Stepanyan, sabah 06.30 sularındaki bir başka roket saldırısında ise Azerbaycan’a ait üç tugayın hedef alındığını ve Azerilerin cephede ekipman kaybettiğini ileri sürdü

Azerbaycan tarafı anında Şuşan Stepanyan’a yanıt verdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı sözcüsü Vagıf Dergahlı, “Şuşan Stepyanyan’ın savaştan haberi yok” dedi.

Azerbaycan ordusunun Cebrayil yönünde tam bir üstünlüğe sahip olduğunu belirten Savunma Bakanlığı, Erivan yönetiminin dezenformasyon yaydığını belirtiyor.

Cephe hattında gece boyunca çatışmalar sürerken, karşılıklı topçu atışlarının yapıldığı bildiriliyor. Ermenistan ordusuna ait bir gözlem noktası imha edildi, çok sayıda asker öldürüldü.

Azerbaycan ordusu dakikalar sonra işgalden kurtarılan Şükürbeyli köyünün fotoğraf ve videolarını resmi Twitter hesabından paylaştı. Şükürbeyli tabelasının yanına Azerbaycan bayrağı asıldığı görüldü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ayrıca Ermenistan tarafından sivillerin yaşadığı şehirlere atılan füzelerin konumunu gösteren bir harita paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ