Zirvede Haber

Bursaspor’da kongre heyecanı! Adanur’dan dobra yanıtlar

Bursaspor’da kongre heyecanı! Adanur’dan dobra yanıtlar

Ekibi ile birlikte Bursaspor yönetimine talip olan Emin Adanur, enBursa.com ve İnci Sözlük ortak yayınında taraftarların sorularını yanıtladı.Bursaspor’u Süper Lig’e çıkarmak için ekibiyle birlikte yola çıkan Emin Adanur, enBursa.com Spor Müdürü Beytullah Süat’ın canlı yayın konuğu oldu.

enBursa.com ve İnci Sözlük ortak yayınına katılan Adanur, yeşil-beyazlı taraftarların merak ettikleri soruları yanıtladı.

İşte Adanur’un açıklamalarından satırbaşları;

Erkan Başkan zamanında da niyetlenmiştim. O ara hengameye gitti herkes başka birini beklerken Erkan Başkan, başkan oldu. Aradan 8-9 aylık bir süreç geçti. Bu süre zarfında da sürekli takip ediyorduk. Böyle bir durum düşünürsek neler yapabiliriz diye hayal ettik.

‘MUSTAFA HOCA BU İŞE CİDDİ RUH KATTI’

Gerçekten hep söylüyorum Mustafa Hoca bu işe ciddi ruh kattı. Bursa’da olumlu kim ne yapıyorsa hepsine sahip çıkmak lazım.

Tahtayla alakalı bizim bilgimiz 50-55 milyon lira gibi bir rakamla açılacağı. Bunun 78 olduğunu söyleyen de var ama benim bildiğim 50-55 arası. Tabii ki şu anda Bursaspor’un en önemli sorunu tahta. Tahtayı açmak gerekiyor. Biz 2.5-3 ay önce açıkladık adaylığımızı. Ama menajerlerle, avukatlarıyla görüştük. Bir şekilde hepsiyle irtibat kurduk, iyi niyet göstergesi yaptık borcumuzu ödemek istediğimizi söyledik. Gayet güzel bir gelişmeler yaşadık.

“KEMBO, ‘BURSASPOR’A AŞIĞIM’ DEDİ”

Kembo ile konuştuk. Ben Bursaspor’a aşığım dedi. Bu iki taraflı iyi niyeti beni mutlu etti. Ağır bir para, 1.2 milyon Euro. en ağırlardan diyebilirim. Onunla iyi bir iletişim kurmak beni mutlu etti.

GÖRÜŞÜLEN FUTBOLCULAR VAR MI?

İş de ciddiye binince teklifler gelmeye başladı. Böyle futbolcular var diye öneriler geldi. Bir tanesini açıklayabilirim. Adanaspor’da Ozegovic var. 14 gol 2 asisti var. Hem yaş hem de bonservis itibariyle alınıp, kulüpte kalabilecek bir futbolcu. Onu hocaya sadece tavsiye edeceğim.

‘BİR SEÇİM HAVASINDA BURSA’

2.5-3 aydır güzel bir heyecan geldi. Bir seçim havasında Bursa.  Her yerde Bursaspor ile alakalı pozitif güzel şeyler geliyor. Yardım etmek isteyen birçok insan var. Aslında ben de mutluyum.

TRANSFER TAHTASI

İnşallah seçim süreci bir daha uzamaz. 5 Haziran itibariyle 45 gün sürede bitireceğimizi düşürüyoruz. Transfer tahtasının kalkmama ihtimali yok.

‘GENÇ FUTBOLCULARIN SÖZLEŞMELERİ UZATILIP, ÖDEMELERİNDE İYİLEŞTİRME YAPILMASI LAZIM’

Genç futbolcuların sözleşmeleri uzatılıp, ödemelerinde iyileştirme yapılması lazım. Çünkü geçen sene bir şanstı Bursaspor. Kendilerini ispat etme şanslarını elde ettiler. Ama bu sene o sene olmamalı. Bu sene Süper Lig’e çıkma hedefimiz var. Futbolcularımız geçen seneki kazançlardan daha fazlasını hak ediyorlar.

SPORTİF DİREKTÖR

Sportif direktör düşünmüyorum. Hocamızın kuracağı ekiple beraber bu süreci yönetmeyi düşünüyoruz.

(Beytullah SüatTransfer tahtasıyla alakalı davalara baktığınızda Tomas Sivok’tan bahsediyoruz. Tomas Sivok’un 350 bin Euro alacağı var. Sivok kaç sene oldu ve ciddi bir rakamda alacağı var. Şaşırıyorum hiç ödenmemiş. Bunlar ciddi rakamlar. Hamza Hamzaoğlu’nun 400-450 bin Euro alacağı var. Hamza Hoca da diyor ki, “Sizi küme düşüren hoca paralarını aldı ben 5 yıldır bekliyorum.”)

BATALLA’YA ÖDEME YAPILMAMIŞ

Benim en üzüldüğüm nokta bu zaten. Batalla hiç federasyona vermemiş mesela. Ona saygı duyulması gerekiyor. Tahta açılırken biz kesinlikle Batalla’ya ödeme yapacağız. Çünkü bu kadar insan seni mahkemeye vermiş ama bu adam yapmamış bunu. Şimdi sen bunları ödeyip, seni sevip sana saygı duyan birine ödemezsen biz Bursaspor olarak eksik yapmış oluruz. Ben Batalla’ya borcu ödemek istediğimi haber gönderdim.

‘İLÇELER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

İlçelerdeki derneklere en başta yapılması gereken kendi yerlerini ayarlamak lazım. İlçeler, dernekler bizim için çok önemli. Dernekler ilçelerde kuvvetli olmalı. İlçeler Bursa’yı Bursaspor’u desteklemeli. Çünkü ilçelerde hakimiyeti sağlayacak derneklerdir. Dernekler üzerinden faaliyetler olur. Bence dernek başkanlarını bir araya getirilip daha büyük bir Bursaspor profili çizilmeli. İlçelere çok büyük önem verilmeli.

‘GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR BANA ÖDETİLMEMELİ’

Beni eski yönetemeyen insanlarla kıyaslamayın dedim. Kötü yönetilmiş Bursaspor. Ben nasıl bir kötü bir taraftarla bütün taraftarları özdeştiremezsem ya da kötü bir yöneticiyle diğer yöneticileri özdeştiremezsem ben de kötü bir başkanla özdeşleştirilmemeliyim. Tabii ki uyarılar yapılmalı, eleştirileri almalıyım. Tarih tekerrür etmemeli. Dinlemeliyim, örnek almalıyım, başkanların geçmişteki hatalarını yapmamalıyım ki tekerrür etmesin. Geçmişte yapılan hatalar bana ödetilmemeli.

KADRO PLANLAMASI NASIL OLACAK?

Biz açıkçası hiçbir arkadaşımızı bırakmayı düşünmüyoruz. Ama gideceğim diyene de yapacak bir şeyimiz yok.

TARAFTARLA İLGİLİ PROJELER

Ben zaten taraftarın arasından geldim. Bu stadın etrafında ciddi güvenlik önlemleri var. İnsanlar dünya kadar yol yürüyor, zorluk çekiyor. Bursaspor taraftarı güvenilir bir taraftar. Diğer takımlarına alınmayan tüm güvenlik önlemlerinin Bursaspor’a alınması kabul edilemez. Biz onların maça gelmelerini, Bursaspor’u desteklemelerini çok istiyoruz. Çünkü taraftarla var Bursaspor ve bizim taraftarımız gerçek bir taraftar. Bursaspor’un taraftarlarına kıymet verdiğini, saygı duyduğunu taraftara göstermesi lazım.

‘ALTYAPI BİZİM ANA TEMELİMİZ’

Altyapı bizim ana temelimiz. Özellikle Vakıfköy’ün ne kadar üretken olduğu biliniyor zaten. Biz altyapıyı ne kadar sıkı, disiplinli tutarsak, isteklerini yerine getirirsek altyapıdan çok iyi futbolcular çıkacaktır.

ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Tahta ve diğer sorunlar için yaklaşık 60-65 gibi bir rakam gerekiyor. Zaten 40 milyonu kendimiz vereceğiz. Loca, stat ismi, forma sponsorlukları, biletler gibi 20 milyon beklentimiz var. Bu bütçeyle tahtayı açıp, transferleri yapıp, gerekli ödemeleri yapıp sportif başarı elde etmek zorundayız.  Sportif başarı elde etmek zorundayız. Başarı elde edersek her türlü destek gelecektir.

‘STAT İSMİNİN BOŞ KALMASI DOĞRU DEĞİL’

Birden fazla görüştüğümüz Bursalı arkadaşlarımız var. Kesinlikle stat isim hakkını vermemiz lazım. Bursaspor’un stat isminin boş kalması çok doğru değil.

BURSASPOR’UN BORCU NE KADAR?

Listelerin verildiği gün Erkan Başkan’a sordum. “Acil ödenmesi 550 milyon, toplamda 800 milyon gibi bir rakam” dedi. Başkanın ifadesi buydu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ