Zirvede Haber

Türkiye’de Modern Futbolun Öncüsüyüz

Türkiye’de Modern Futbolun Öncüsüyüz

Eğitim kalitesi yüksek olan, gerçek ve modern futbol eğitiminde Türkiye’de öncü olduğunuzu biliyoruz? Ve yakından takip ediyoruz. Bu anlamda Kaan Demir Soccer Academy olarak Avusturya ve İngiltere de iş gelişimleriniz ile ilgili bağlantılarınızın olduğu haberini aldık. Ayrıca 2023 projelerinizde ise; Katar ülkesinde görüşmeleriniz var? Bu gelişmelerden bahseder misiniz?

Kaan Demir Soccer Academy olarak, ülkemiz başta olmak üzere, Avrupa’da ciddi girişim ve yatırım planlamalarımız var. 2023 yılı itibari ile de Katar’da önemli futbol alt yapı kulüpleri ile görüşme gündemlerimiz bulunmakta. 35 yılı aşkın süredir futbolun, Türk ve yabancı spor kulüplerinin ve futbol endüstrisinin bizzat içinde yer alıyorum. Hem akademik olarak hem de profesyonel anlamda sporcu yetiştiriyoruz. Bunun dışında önemli radyo kanalları ve televizyon programlarında yorumcu ve akademisyen kimliğim ile aktif rol alıyorum. Futbol alanındaki stratejileri, ekonomiyi, her gün gelişen ve değişmek de olan futbolu, günümüzde yakından takip ediyor ve değer katıyoruz. Bu yapılanma sürecinde geçmiş tecrübe ve birikimlerimiz ile ülkemizde kazanımı yüksek ve potansiyeli olan alanlarda fark yaratıyoruz.

Futbol endüstrisinde Kaan Demir Soccer Academy olarak 2015 yılından bu yana kapsamlı ve veriye dayalı uluslararası çalışmalarda danışmanlık yapıyoruz. Alt yapı kulüplerinin futbol malzeme tedariği ve “kaliteli eğitim ve modern futbol eğitimi” konusunda öncüyüz. 12 yaş ve altı bireysel ve grup futbol eğitimleri, pozisyonel-mevkisel antrenman eğitimleri, teorik (video analiz ) futbol eğitimleri, corrective egzersizler, antropometrik ölçümler ve modern antrenman metotlarımız ile sektörümüzde fark yaratıyoruz. Bu başarılı çalışma ve hizmetlerimizin karşılığında geçen yıl Avusturya FC Mauerwerk kulübünden önemli bir davet aldım ve Redbull Salzburg alt yapı direktör yardımcısı ile görüşmeler gerçekleştirdim. 7 gün boyunca Avusturya’da bulundum. Çalışma metotlarımız hakkında kapsamlı bilgiler ve eğitim modellerimizi paylaştık. Türkiye’de kullandığımız ekipmanlarımızı da götürerek 3 günlük bir uygulamalı program ayrıca sunduk.

Teknik ekip ve yöneticilerden oldukça olumlu ve başarılı geri bildirimler aldık. Bu geri bildirimler sonucunda önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelme planlarımız söz konusu. Almanya, İngiltere, Viyana, Katar ülkelerinden de aynı talepler doğrultusunda yazışmalar ve önemli görüşmeler halindeyiz. Avrupa’da çok büyük kulüpler tarafından akademimizin başarıları ve çalışmaları takip ediliyor. Bu çalışmalarımızı hem profesyonel hem amatör hem de özel akademiler seviyesinde takip eden antrenör ve yöneticiler bizlerle iş birliği içinde olmak istiyorlar. Bu konuda yakın zamanda yeniden bir kamuoyu açıklaması ile sizlerle tüm gelişmeleri paylaşmaktan büyük onur duyarım.

Kaan Demir Soccer Academy olarak antrenmanlarınızda ve eğitim-akademik süreçlerinizde ekipmanlarınız dikkat çekiyor.  Bu ekipmanlarınızdan bahseder misiniz?

Futbolun önemi artık altyapı sürecinde başlıyor. Bu süreç de tüm dünya futbolunda aynı önem ve titizlikle devam ediyor. Erken yaşta akademik olarak eğitim alan ve bu eğitimin sürdürülebilir olmasına özen gösteren bir toplum ve bilinç ile hareket etmeliyiz. Akademi konseptimizde yapılan tüm temel eğitim yaş gruplarında; temel futbol eğitiminin içerisine bilim ve teknolojiyi dahil ediyoruz. Bu uygulamamız; Türkiye’de ilk veri tabanı ile çalışan bir akademi olmamızı ve Kaan Demir Soccer Academy kulübü olarak sektörde öncü olmamızı sağlıyor. Akademimizde kullandığımız 3 farklı ekipmanla oyuncularımız için veri tabanı oluşturduk.

Bunlardan ilki denge aleti.  Oyuncuların sağ ve sol ayak denge kontrolleri, her iki ayağın kuvveti ve dengesi konusunda bizlere çok değerli veriler sunuyor. Ayrıca plank duruşunu destekleyici ve daha nizami olmasını sağlamaktadır. Sporcularımızın baskın oldukları ayak, zayıf olduğu ayaklar üzerinde verilere göre corrective egzersiz uzmanımızın yorumları ile oyuncularımızın baskın ve zayıf ayaklarını geliştirme konusunda ekstra egzersiz ve antrenmanlar düzenliyoruz. Sporcularımızın daha güvenli bir alt yapı, ilerde oluşabilecek sakatlıkları önleyici çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Bir diğer ekipmanımız ise; Fitlight, Spark (Canada menşeili) hem reaktif çalışmaları destekleyici hem de metresel olarak yapılan antrenman drillerini ve oyuncuların ölçümlerini almamızı sağlıyor. Bu bilgiler hocalarımız tarafından yorumlanarak oyuncularımız ile paylaşılmaktadır. Örneğin özellikle topun içeriğinde olan veya topsuz yapılan driller (10-20-30 metre) sprint testleri, bu testler ile elde edilen faktörlere ve sporcunun saha içindeki değişen mesafelerinin ölçümlemeleri yapılıyor.

Antrenmanlarımızı; top ile yapılan çabukluk-çeviklik, dayanıklılık, güç, denge, beceri ve ayrıca kendi senaryomuz olan farklı çalışma drilleri ile programlamalarda kullandığımız pozisyonel çalışmalarda spark aletine entegre ediyoruz.

Bu uygulamalarımızda sporcularımızdan aldığımız verileri hem kendi aralarında yapmış olduğu ölçümlere bakarak hem de bireysel olarak yapmış olduğu, bir sonraki test de daha da fazla geliştirmesi adına paylaşıyor, gelişimlerine ve öğrenme metotlarımızda kalıcı değerler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda hem biz antrenörler hem de hocalarımızın da geçmişe dönük kaynaklarında; ileriye dönük veri tabanı oluşturma konusunda önemli bir rol oynuyor.

Bir diğer aletimiz ise İngiltere ile bu sene gerçekleştirdiğimiz anlaşma sonucunda Türkiye’ye Kaan Demir Soccer Academy öncülüğünde gelen Playermaker ekipmanımızdır.

Uluslararası birçok önemli kulübün kullandığı, örneğin Glasgow Rangers, 2022 yılı dünya şampiyonu olan Arjantin Milli takımı, Leicestercity, LA Galaxy ve farklı ülkelerin akademik, profesyonel ve alt yapı takımlarında tercih edilen ve veriler olarak kalitesi FİFA tarafından onaylanan bu ekipmanımız Türkiye’de ilk defa ve sadece bizim akademimizde kullanılmaktadır. Çok özel ve fonksiyonel bir ekipman olması nedeni ile bizler için ayrıca önem taşımaktadır. Sporcularımızın sağ ve sol kramponlarına lastiklerle bağlanarak, bir antrenman birimi içerisinde oyuncunun fiziksel ölçümleri, topun içeriğinde olan teknik hareket ve eylemleri ölçümler ile veri tabanımıza kaydediyoruz. Fiziksel ölçümler içerisinde oyuncunun oyunda yapmış olduğu kilometreyi, en yüksek sprint hızını, kaç tane sprint attığını, ne kadar hızlanıp, yavaşladığını test edebiliyoruz. Top ile yapılan ölçümler ise; topa ne kadar temas ettiği, topu ayağından kaç defa çıkardığı, topa vuruş hızı, hangi ayağını daha fazla temas ettiğini gözlemleme imkânı bulabiliyoruz.

Örneğin bir oyuncunun, bir antrenman birimi içerisinde sağ ayağıyla %80, sol ayağıyla %20 oranında topu kontrol etme durumu var ise; bu oyuncunun sağ ayağı baskın görülmekte. Ama bizler bu ölçümler sonucunda oyuncunun sol ayağını daha fazla kullanması gerektiğini, kontrollerde biraz daha etkili olması gerektiğini ve bireysel olarak o ayağını geliştirmesi açısından antrenmanlara davet ettiğimizi, bireysel olarak çalıştırıp, sonrasında grup antrenmanları ile o ekipmanı ayağına bağladığımızda yüzde seksen olan sağ ayağı, yüzde yetmişlere indirgemek; diğer ayağında ise yüzde otuz artışı sağlayabilmek hedeflerimiz arasındadır. Hem antrenmanda hem müsabakalarda Playermakerı kullanabiliyoruz. Türkiye’de profesyonel ve alt yapı seviyelerinde hiçbir kulüp bu ekipmana sahip değil. İngiltere menşeili olan bu ekipmanımız Türkiye’de ilk kullanan akademi unvanı da bize aittir.

Alt yapıda temel eğitim yaş gruplarının öğrenme ve gelişim süreçlerinin tümünde bilim ışığından ilham alıyoruz. Gelişen teknoloji ve inovasyonu Kaan Demir Soccer Academy olarak her geçen gün sahamıza, teknik ekipmanlarımıza, sporcularımıza ve alanında uzman kadromuza yansıtıyor.

Akademi kültürümüzde sporcularımızın öz güveni, sorumluluk alma duygusu, disiplini, aidiyet ve teknik anlamda gelişimini destekleyecek her türlü fiziksel ve mental olguyu yansıtmaya çalışıyoruz. Antrenmanlarımızın tümünde pozitif gelişimi görüyor, daha ilerisi ve başarılı bir gelecek için çok çalışıyoruz.

Türkiye de en önemli 2 kulübü olan Fenerbahçe ve Galatasaray’dan teklif aldınız. Türkiye’de ilk kez bir süper Lig takımı ‘’Fatih Karagümrük’’ Futbol Akademisi ile Özel  bir işbirliğiniz var.  Bu anlamdaki hedefleriniz nelerdir? Karagümrük Spor Kulübündeki faaliyet ve hizmetlerinizden kısaca bahseder misiniz?

2022 yılı Temmuz ayında Fenerbahçe Spor Kulübü ile iki defa görüşme sağladık. Yine aynı dönemlerde Galatasaray Spor Kulübü yetkilileri ile de bir araya geldik. Kaan Demir Soccer Academy olarak bu iki değerli kulüp için tüm sunum ve içeriklerimizi eksiksiz tamamladık.   Görüşmeler her iki taraf açısından oldukça verimli geçti. Değerlendirmeler ve süreç döneminde bazı protokoller ve özel nedenlerden dolayı anlaşma sağlayamadık.

O dönemde Fatih Karagümrük Spor Kulübü bizimle temasa geçti. Türkiye’de ilk defa özel bir akademi ile süper lig takımı alt yapısı entegre olarak çalışmaya başladı. Fatih Karagümrük Spor Kulübünde; 12 yaş ve altı gruplarının teknik sorumluluğuna getirildim. Akademimizdeki eğitim konsept ve kültürünü, eğitim metodunu ve müfredatımızı değerli Fatih Karagümrük Spor Kulübü alt yapı ve temel eğitim sürecindeki oyuncularımıza ve sporcularımıza aktarıyoruz.

Alt yapıda özellikle saha eğitimleri, akademi de kullandığımız ekipmanlarla sahada test ölçümleri, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiğimiz video analiz teori eğitimlerini uyguluyoruz. Haftada bir gün 11-12 yaş gruplarımız ile özellikle Alman futbolunu yorumlayarak, hem ekranda, hem de çizimli olarak oyuncularımıza futbolun savunma ve hücum prensipleri doğrultusunda artıları ve eksileri interaktif bir şekilde oyuncularımız ile paylaşıyoruz. Bizim için futbolun teorisini bilen ve analizlerde bu görüntüleri iyi yorumlayabilen, sahada pratiğe entegre olan, sahada hızlı problem çözen, sahada çabuk karar alan ve bunu uygulayan sporcular yetiştiriyoruz. Bu bilinç ve öğrenme metotları her zaman daha çabuk saha ortamına entegrasyon sağlamaya neden olur. Başarılı girişim ve hamleler ile kaliteli oyun oynama becerilerini geliştirme yönünde adımlar atmaya özen gösteriyoruz. Sporcuların gelişim noktasında önemli adımlar atıp, gelecekteki akademik ve profesyonel futbol yaşantılarına sağlam zemin hazırlıyoruz. Az önce de bahsettiğim gibi bu metodu Türkiye’de ilk kez biz yorumluyor, futbolcuların eğitimi ve akademik başarıları konularında girişim ve yatırımlar yapıyoruz.

Fatih Karagümrük Spor Kulübü’ndeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hem teknik kadro hem yöneticiler hem de oyuncu velileri tarafından geri bildirimler oldukça pozitif.  Bu konudaki modern eğitim biçimimizi ısrarlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Daha da ilerideki dönemlerde yeni teknik metotlar ile oyuncularımızın gelişimine destek vereceğiz.

Türk Futbol Altyapı takımlarının genelinde müsabaka ve antrenman kaliteleri düşük olduğu gözlemleniyor. Yurtdışı takımlarının 12 yaş ve altı grupları ile ülkemizin lokomotif takımlarının 12 yaş ve altı yaş grupları arasında ne gibi farklılar var.  Neler eksik, neler fazla? Bu konular hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Türkiye’de özellikle 12 ve altı yaş gruplarında amatör ve profesyonel seviye kulüp alt yapılarında ciddi sorunlar yaşanıyor. Özellikle oyuncu gelişiminde önemli eksikler söz konusu. Bir sporcuya 8 yaşından 15 yaşa gelene kadar ki süreç de (temel eğitim süreci)

oyuncuların öğrenmesi gereken oldukça fazla konu ve içerikler var. Futbolun hücum ve savunma prensiplerini ciddi bir şekilde ele alıp, öğretmemiz, önemli metotlar, kaynaklar ile desteklememiz gerekiyor. Hem saha içinde hem saha dışında bu metotların uygulanması ve eksiksiz hayata geçirilmesi biz eğitimciler veya teknik adamlar için önemli.

Futbolu dört ana başlıkta değerlendirmemiz gerekiyor. Fiziksel, teknik, taktik ve mental. Bu dört ana başlığında kendi içinde değerleri var. Yaş grubuna göre yavaş yavaş ilerleyerek, benimsetilerek, bilinçli bir şekilde metotları ile harmanlanarak 15 yaşına kadar bu dört başlığın altını doldurmamız gerekiyor. Maalesef ülkemizde bazen es geçilebiliyor ya da biri bir diğerinden eksik kalıyor. Bu metotların sıklıkla tekrarlanması, öğrenme sürecinin bir bilinç ve uygulama ile devam etmesi çok önemli. Sporcularımızda öğrendikleri bu konular temelinde ve bilincinde futbol hayatlarına devam etmeliler.

Temel eğitim süreci eksik kalan sporcular veya metot eksikliği yaşayanlar, bu metotları benimseyemedikleri için, bir turnuvada, bir maç da ya da zorlu bir müsabakada esnasında problem çözme yeteneğini maalesef geliştirememiş oluyorlar. Uluslararası arenada zorluk çekebiliyorlar.

Peki neler yapmak gerekiyor. Nasıl bir yol hatırası benimsemek gerekiyor buna değineyim. Öncelikle yakın zamanda U11 turnuvası izlemeye gittim. Fenerbahçe Spor Kulübünün düzenlediği ve birçok uluslararası Avrupa alt yapı takımlarının da katıldığı ve davet edildiği bir turnuvaydı. Turnuvada neredeyse tüm yabancı takımları gözlemleme imkânım oldu. Türk futbol takımlarımızdan, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Adana Demirspor kulüpleri de bu turnuvadaydı. Tüm samimiyetimle belirtebilirim ki gerçekten büyük farklılıklar var. 11 yaş oyuncusu sahada mevkisel olarak futbolun hücumu ve savunma prensiplerini uygulayabiliyor.  7’ye 7 oyununda mükemmel bir performans sergiliyor. Bu bireysel olarak ve takım halinde beraber hareket edebilme olgularını da çok üst seviyede getirmiş ve gelişmiş olduğu anlamına geliyor. Bunun en başlıca temeli eğitimdir. Ben her zaman şunu savunuyorum. Bu turnuvalar çok değerli ama oyunculara öncelikle temel futbol eğitimini ve tüm metotları, uygulamaları öğretmek gerekiyor. Bir müfredat doğrultusunda ilerlemek ve müfredata sadık kalmak çok önemli.  6-8 yaş grubunun yapacağı antrenman, 10 -11 yaş grubunun yapacağı antrenman, 12 yaş üzeri yapılacak antrenman içeriği birbirinden farklı, ama hep aynı tekrar ve birbirini pekiştirmesi ve gelişimi destekleyen bir eğitimden oluşuyor. Her geçen yıl bir önceki yılın tekrarları ile bir üst eğitim metodu sunarak, geliştirerek ileriye dönük güçlü bir alt yapı sunmalıyız. Bazı temel konular var. Bu konuların ısrarla sahada ve antrenman esnasında çalışılması gerekiyor. Biz bunların üzerinde sıklıkla duruyoruz. En zayıf oyuncunun bile ısrarlı olunan bu çalışmalarda gelişimine katkı sağladığını görüyor ve yaşıyoruz. Bu yaş grubu çocuklarımıza bir antrenman birimi içerisinde gelişimlerine destek vermek ve geriletmemek gerektiği inancındayım. Çok tekrar ile kısa, orta ve uzun vadede hedefler planlayarak gelişimlerine katkı sağlamak önceliklerimiz arasında.

Juventus FC, FC Internazionale Milano, Real Madrid CF gibi dünya futbol liderlerinin 11 takım oyuncusu gibi, bazı noktalarda A Takım sevilerindeki gibi hem teknik, oyun bilgisi ve mental anlamda sahada davranış sergileyebiliyor.

A takımdaki profesyonel futbolcuların, hem oyun disiplinine bağlı, hem oyunun hücum prensibini, takım ruhu ile birlik ve beraberlik olgusunu aşılayarak, sporcularımızın futbol hayatlarındaki disiplin ile pekiştirebiliriz. Aynı zamanda savunma disiplinlerinin olduğunu, hem bireysel hem takım halinde savunmayı beraber yapabileceklerini, oyuncu mesafelerini koruyabildiklerini ve bir çok prensiplerin saha da gerçekleştiğini görebiliyoruz. Özellikle bizlerinde bu çalışmaları bu metotları bu yaş grubunda daha sıklıkla tekrar edip, oyuncuların gelişimlerine katkı sağlamaya devam etmemiz gerektiği inancındayım.

Ebeveynler, alt yaş grup oyuncuları üzerinde baskı yaratıyor mu? Sizin bu konu ile ilgili görüş ve önerileriniz nelerdir?

Türkiye’deki bir oyuncunun gelişimine sekte vuran en büyük davranışlardan biri de ebeveyn davranışlarıdır. Akademik olarak oyuncu gelişimine katkı sağlayan en önemli konulardan bir tanesi sporculara antrenman içinde veya dışında ebeveynlerin yaklaşımıdır. Gerçekten bu konuda çok duyarlı velilerimiz de var ama geneli, belki de yüzde yetmişi maalesef bu konuda hala duyarsız davranmaktalar.

Çok maç izliyorum tribünde, bazen velilerin yaklaşımları oyuncu gelişimlerine ne yazık ki olumsuz etkiler yaratıyor. Ebeveynlerin gösterdiği tepkileri anlamak da bazen güçlük çekebiliyoruz. Sahaya ve oyuncuya müdahale etmek isteyen bir veli modeli gözlemleyebiliyoruz. Kesinlikle bu ve benzeri davranışların veya yaklaşımların olmaması yönünde ricalarımız oluyor. Hatta bir ebeveynin antrenmanı izlenmesi bile zaman zaman oyuncu da heyecan panik olumlu veya olumsuz davranışlara neden olabiliyor. Çocuğun onu ailesini hiç görmediği bir yerden veya tepkisiz kalacağı uzak bir mesafeden izlemesi bizim tavsiyelerimiz arasında yer alıyor. Antrenman veya maç bitimi kulüpten ayrıldıktan sonra çocuğuyla müsabaka hakkında hiçbir şey paylaşmadan günü geçirmelerini önermekteyim. Oyuncu o gün kötüde oynayabilir.  Aile bireylerinden belki bir destek ihtiyacı veya soru da yöneltebilir. Verecekleri cevap şu olmalıdır. Ben senin performansını izledim, gayet de iyiydin ama bu konudaki en önemli düşünceye sahip olan kişi, senin antrenörün. Antrenörün sana mutlaka geri bildirim yapacaktır. Kendisinin değerlendirme ve yorumuna güvenip, önerilerine uymalısın diye telkinde bulunmaları, çocuklar açısından da doğru ve olması gereken bir diyalog olacaktır. Moralini yüksek tutmak, motivasyonlarını desteklemek, ailenin içsel desteğini almak sporcuların hele ki bu yaş grubundaki bireylerimiz için çok önemlidir.

Ayrıca çocukların gelişimleri ile ilgili sıklıkla veliler ile toplantılar düzenliyoruz. Hem Kaan Demir Soccer Academy olarak hem de Fatih Karagümrük Spor Kulübü’nde bu anlamda ciddi girişimlerimiz bulunmakta. Birçok amatör takım var. Birçok kulüp ve birçok alt yapı eğitimi sağlayan futbol okulları.  Burada tüm ebeveynlerin çocuklarının başarıları ve eğitimleri konusunda pozitif yaklaşım ile olmalarını istiyoruz. Israrlı çalışmalar ve velileri bilinçlendirme konusunda program ve gündemler yaratıyoruz.

16 yaş üstü performans yaşında olan sporcular için neler önermektesiniz. Sevk ve idareleri konusundaki planlamalar nasıl olmalı?

Ülkemizde ve Türk Futbol camiasında çok yetenekli oyuncularımız var. Her geçen gün de bu başarılı oyuncularımızda artış söz konusu.  Performans yaş grubundan A Takım seviyesine kadar öncelikle temel eğitimlerinin eksiksiz alınması gerektiğini belirtebilirim.

Futbol eğitiminin temelinde ve alt yaş gruplarında özellikle değindiğimiz dört ana konuyu öğrenip, eğitimlerini tamamlamaları ve tüm içeriklere hâkim olarak mezun olmaları gerekiyor. Yani bir oyuncunun teknik, taktik, fiziksel ve mental olarak 18-19 yaşına kadar bu dört konuyu ciddi anlamda öğrenmesi ve eğitiminin bu disiplin ve temel kavramlar ile tamamlaması gerektiğine inanıyorum. Bu süreç tamamlandıktan sonra A Takım seviyesine çıktıklarında, bu oyuncularda başarı ve kaliteli oyuncu statüsünde davranış ve oyun sergileyecekleri kesindir.

Zaten A takımına çıkan oyuncunun yeteneklerini de düşünürsek bu dört konuyu ciddi anlamda ezberleyerek, futbolu başlangıç seviyesinden, profesyonel sürece kadar olan dönemi iyi yöneten, iyi idare edebilen oyuncular, ek desteklerde sağlanarak mental olarak A takımı seviyelerinde rahatlıkla yer alacaklarını belirtebilirim.

Arda Güler, Muhammed Kerem Aktürkoğlu, Emirhan İlkan, Yunus Akgün ve daha önce de benim birçok çalıştığım yetenekli oyuncular ülkemizde başarılı futbol oynuyorlar. Avrupa’da 16-17-18 yaşlarında şampiyonlar liginde oynayan oyuncular var. Oyun formatında, oyun ve pozisyon bilgisinde, mevkisel davranışları üst seviyede örnekleri rahatlıkla görebiliyoruz. Sahaya hâkim ve sahada oldukça rahatlar.

Teknik olarak, fiziksel olarak ciddi bir yaş grubunun yapması gereken fiziksel çalışmalara başlayıp, A Takım seviyesinde devam edip, özellikle hem corrective egzersizler egzersiz uzmanları hem de atletik performans uzmanlarıyla beraber bu durum çok güzel idare edilebiliyor ve oyuncu A Takım seviyesindeyken de o fiziksel süreci çok rahatlıkla zorlanmadan geçirebiliyor. Bunun yanı sıra en önemlisi mental olarak da buna hazırlanmış olması. Temel eğitimden performansa kadar geçen eğitim ve öğretim süresinde futbolun her aşamasında önemsenmesi gerekiyor. Adaptasyon sürecinde değindiğimiz dört ana konumuz yeniden yenilemek istiyorum tam olarak öğrenilmiş ve benimsenmiş ise; A takımında adaptasyon süreci yaşamadan takımın bir parçası hızlı bir şekilde başarılarını, yeteneğini ve birikimlerini sahaya yansıtmış oluyor.

İnanıyorum ki genç ve başarılı yeteneklerimiz, performans yaşında olan sporcularımız ülkemizde ve tüm dünyada başarılı adımlar atarak, marka değerlerini oluşturacak. Türk futboluna kazanımı yüksek ve kalıcı değerler bırakacak. Şimdiden hepsinin yolu açık olsun. Bizler eğitimciler ve teknik adamlar olarak her zaman geçmiş tecrübe ve birikimlerimizi kendileri ile paylaşmaya, gelişimlerine destek olmaya, Kaan Demir Soccer Academy olarak Türkiye’de modern futbolun öncüsü olmaya devam edeceğiz.

KAAN DEMİR HAKKINDA;

KD Soccer Academy Kurucusu, Akademisyen, Yorumcu ve UEFA A Lisanslı Kaan Demir; Türkiye’de Fenerbahçe, Beşiktaş, Altınordu, Göztepe, Maltepespor, Orhangazi Belediyespor, Beylerbeyi, Bayrampaşa, Çatalcaspor ile Kazakistan’da FC Atyrau, Kuveyt’te IN FA kulüplerinde önemli görevlerde ülke futboluna hizmet etmiştir. Halen Fatih Karagümrük Spor Kulübünde 12 yaş ve altı grupların teknik sorumluluğu görevini sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ