Zirvede Haber

Bursa’da bu mahalleye giriş var çıkış yok!

Bursa’da bu mahalleye giriş var çıkış yok!

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı 40-45 bin nüfusa sahip olan Panayır Mahallesi’ne giriş var çıkış yok.T2 hattının yapımıyla birlikte İstanbul yolundan Panayır Mahallesi’nin giriş ve çıkışı için kullanılanın yol kapatıldı. Yolun kapanması mahalle sakinlerine ciddi bir mağduriyet yaşattı.

Kapatılan yolun yerine dere kenarından geçen patika bir yol kullanan Panayır sakinleri bu yolun oldukça tehlikeli olduğunun vurgusunu yapıyor.

Mahalleden Bursa merkeze gitmek için As Merkez tarafından dönmek zorunda kalan vatandaşlar, yolun bir an önce yapılmasını istiyor.

“MEDENİYETİMİZİ ELİMİZDEN ALDILAR”

Mahalleyi adeta isyan ettiren yol meselesini enBursa.com’a anlatan Muhtar Binali Taş, şöyle konuştu:

“2 yıldır görev yapıyoruz burada. En büyük sorunlarımızdan biri yol. T2 tramvay hattının gelişi yolumuzu kapatmıştır. Bursa’dan geliş istikametimiz açık ama Bursa’ya dönüşümüz kapalıdır. Bu yolu sadece Panayır mahallesi kullanmıyor. 4 tane daha mahalle kullanıyor. Vatandaşların yüzde 97’si bu yolun açılmasını talep ediyor. Gerekli yerlere başvurduk ama çözüm bulunamadı hala. Koskoca mahalle köprü altından geçiyor. Nilüfer Çayı’nın yanındaki dere kenarını kullanıyoruz. 3. Pınar tarafına bir köprü yapıldı ama kimse kullanmıyor onu. Neden kullanmıyorlar? Bursa’ya gidişi 2 kat uzatıyor. Onun için kimse tercih etmiyor yolu. Yol dediğiniz medeniyettir. Kimse kusura bakmasın bizim medeniyetimizi elimizden aldılar. Mahallemize giriş var ama çıkış yok.”

“YOLUMUZ YOK İZİMİZ YOK”

Mahallenin bir çok sorunu olduğunun vurgusunu yapan Taş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mahallede problemlerimiz çok. 2. sorumuz ise imar. Biz Gölcük depreminden sonra ne tedbir aldık? Ben muhtar olarak 5 bin 300 oy ile geldim. Halk bana soruyor? Deprem için ne tedbir aldınız diye. Bende susup kalıyorum. Ne tedbir aldığımızı bende bilmiyorum çünkü. Bu mahallenin sağı 9 kat. BAKYAPI 10-12 kat. Bizim burası 2.5 kattır. İmar değişikliğine gidilirse ve kat yüksekliği alınırsa müteahhitler girer buraya. Medeni şekilde kırsaldan çıkarız.  Bizde kırsaldan, çarpık yapılaşmadan çıkmak istiyoruz. Yolumuz yok izimiz yok. Parkımız yok. Bizde insanca yaşamak istiyoruz. 20 yıldır kaderine terk edilmiş bir mahalle burası. Bizim bin 500’e yakın depreme dayanıksız evimiz var. Devletin bunlara el atmasını istiyoruz.”

“DEREMİZ ZEHİR PÜSKÜRÜYOR”

Mahallenin girişinden geçen  Nilüfer Çay’ı ile ilgili de konuşan Taş, şunları kaydetti:

“Girişte deremiz Nilüfer Çayıdır. Her gün zehir püskürüyor. 5. aydayız daha insanlar sinek yüzünden uyuyamıyor. Neden sinek oluyor? O balçıklardan oluyor. O dere arınırsa düzenlenirse etrafları çay bahçeleri koyulursa. Sinekte olmaz kimyasalda olmaz. Uzun kapanmada deremiz şuan tertemiz atıyor. Çünkü fabrikalar kimyasal akıtmıyor. Kapanma bittikten sonra gelin. Zehir akıyor.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ