Zirvede Haber

AŞEVİ KAPATILIYOR MUHTAR MAHALLE SAKİNLERİNDEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA BIRAKILIYOR!!!

AŞEVİ KAPATILIYOR MUHTAR MAHALLE SAKİNLERİNDEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA BIRAKILIYOR!!!

“Çok kıymetli Sıracevizler ve Davutkadı mahalle komşularım. Hayırseverlerin katkıları ile kurulan aşevimiz, pandemi kısıtlamaları nedeni ile genelge yayınlanarak diğer aşevleri gibi kapatıldı. İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında evlerine aş götüremediğim için onlardan ve sizden özür diyorum.” sözler bir muhtarın içten özrü.

Muhtarın bu sessiz çaresizliğini İYİ bir insan duydu ve aşevini ziyaret ederek notlarını aldı. İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Muhammet Budaklı muhtar Süleyman Hancı’yı ziyaret ederek mahalle ile ilgili bilgi aldı.

Meclis Üyesi Budaklı; ” Geçen hafta Sıracevizler Mahalle muhtarlığını ziyaret ettim. Muhtarı, ihtiyar heyetini ve cami cemaatini oldukça sıkıntılı ve mutsuz gördüm. Oturup biraz dertleştik. Başta yıldırım Belediye Başkanı sayın Oktay Yılmaz tarafından yılan hikayesine döndürüleren, mahallenin kabusu olan, uyuşturucu muptelalarının ve berduşlarin yuvasına dönen ve düzenlenmesi ve yapımı becerilemeyen, yüzlerine bulaştırılan KAPALI SEMT PAZAR alanı olmak üzere, Kentsel dönüşüm ve İmar uygulamaları yapılamayıp kaderine terk edilen Sıracevizler mahallesinde;

Ramazan öncesi muhtar Sn Süleyman Hacı önderliğinde Sıracevizler Cami’nin alt katında bir Aşevi kurulmuş çok modern ve çok hijyenik bir ortamda.. Hayırsever iş adamları ve mahalle sakinleri ile birlikte AŞEVİ ni kurmuş ve imece usulü ile mahallenin ileri gelenleri ve ekonomik durumu iyi olan vatandaşların yardım ve bağışlarıyla ile yemek malzemeleri alıp bu aşevinde pişirip sefer tasları ile ihtiyaç sahiplerine, fakire fukaraya dağıtım yapıyorlardı.
Bu durum mahallenin gerçek ihtiyaç sahibi olan, geliri olmayan ve yardıma muhtaç ailelere ihtiyar heyeti ve Cami cemaati olan mütedeyyin insanlar gözetimi ve denetiminde gayet sağlıklı bir şekilde yürürken..
Yıldırım Kaymakamlığı tarafından kapatılıyor. Sebep ise pandemi şartlarıymış. Sayın Kaymakamım varsa bir eksikleri tamamlayalım, denetim gerekiyorsa denetleyin. Ama günlük 200 kişiye yemek dağıtan ve Devletin vatandaş nezninde ki ilk ayağı olan, mülki-idarenin ucu olan muhtarın ve ihtiyar heyetinin gözetimi ve denetiminde olan, hem Ramazan ayı gibi birbirimizle yardımlaştığımız bir dönemde hem de zor salgın günlerinde önemli bir hizmeti niye durdurursunuz ! Anlamakta güçlük çekiyoruz. Ne bu hizmeti alan, ne bu hizmeti veren ne de bizler anlayamıyoruz.. Belediye eliyle dağıtılan yetersiz yardımlar mahalle muhtarının haberinin olmadığı ve AK Partinin mahalle başkanlarının hazırladığı listelere göre partili yandaşlara dağıtıldığı ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığını mahallelilerin ağzından bizzat dinledim. Yapmayın!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ