Zirvede Haber

Pazarcılar muafiyet istiyor

Pazarcılar muafiyet istiyor

17 günlük tam kapanma kararıyla beraber Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinden pazarcıların talebini yansıttı.

Aydın köşe yazısında;

Hiç şüphe yok ki, iki haftayı aşkın kapanma süresi boyunca en çok mağdur olacak kesimlerin başında pazarcılar geliyor.

Onlar marketler açıkken, kendilerinin kapatılmış olmalarını haksızlık olarak adlandırıyorlar.

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, Ceza hep küçük esnafımıza kesiliyor. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle maalesef pazar yerlerimiz kapanmıştır. Tezgah çeşitliliğini 17 gün göremeyeceğiz. Genelgede her meslek var, pazarcı kelimesi yok dedi.

Haller Federasyonu Başkanı’na da çağrıda bulunan Aksu şöyle devam etti:

“Pazarlar kapatıldıysa siz de kapatın halleri böyle kime hizmet vereceksiniz? Malı yerinden yapan, bulamadığı ürünü halden tedarik eden, 6 aylıçek kesen marketlere mi hizmet vereceksiniz? Beni sokmayan yılan bin yaşasın mantığıyla yürümeyelim. Pazarlar olmasa haller koskoca bir hiçtir.”

Türkiye genelinde 200 bin pazarcının mağdur olacağını, mevsim meyvelerinin, sebzelerinin böylece vatandaşa pazarlar yoluyla ulaştırılamayacağını vurgulayan Aksu, bundan üreticinin de olumsuz etkileneceğinin altını çizdi.

Aksu, pazarcının mağduriyeti karşısında federasyonlarının ve Ziraat odalarının harekete geçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ