Zirvede Haber

Bursa kızardı… İşletmeciler kara kara düşünüyor!

Bursa kızardı… İşletmeciler kara kara düşünüyor!

Bursa’da harita kırmıza döndü, yasaklar geri geldi. Hafta sonları sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Bursa’da kafe ve işletmeler paket servise dönecek. İşletmeler Ramazan ayı boyunca da sadece paket servis hizmeti verecek. Kısa süre önce atılan normalleşme adımları ile toparlanmaya çalışan işletmeciler, yeni kısıtlamaları enBursa.com’a değerlendirdi.

Bursa kızardı... İşletmeciler kara kara düşünüyor!
1 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte vaka sayıları yeniden artışa geçti. Dün akşam açıklanan yeni tedbirlerden kafe ve restoranlar da nasibini aldı.

enBursa.com ekibi kafe ve restoran sahiplerinin nabzını tuttu.

Woox İşletme Sahibi Veysi Altundağ, ”Zaten Ramazan ayı bu sektörün en çok iş yaptığı ay. 2 senedir ramazan ayını kapalı geçirmiş olacağız. Son bir canımız kaldı” dedi.

Altundağ, Şöyle devam etti:

‘HAFTA SONU BU SEKTÖRÜN YARISI DEMEK’

“Son umudumuz Ramazan’dan sonra yeni gelecek kurallar. Hijyen kurallarına daha da dikkat edeceğiz. Hafta sonu bu sektörün yarısı demek. Bu bizi çok etkiledi. Dayanmaya çalışıyoruz. Zaten pandemi başladığından beri yüzde 50-60 ciro kaybımız var.

‘HAFTA SONU DAHA FAZLA CİRO YAPIYORUZ’

Hafta sonu 2 gün ama hafta içiye oranla daha fazla ciro yapıyoruz. Her şeyin başı sağlık, uymaya çalışıyoruz. Bir an önce pandeminin bitmesini bekliyoruz.”

Jabel İşletme Sahibi Mustafa Şimşek ise paket servis yaparak hizmet vermediklerini, istenilen ciroya ulaşamadan yeniden kapandıklarını belirtti.

Şimşek, Şöyle devam etti:

“Bizim paket servis yapacak bir şeyimiz yok. İnsanlara kahveyi paket servis olarak hizmet veremiyoruz. Ramazan ayı işlerimizin en hızlı olduğu zamandı, bu da bizi yıprattı. Zaten işler pandemiden dolayı istenilen seviyeye ulaşmamıştı.

‘BORÇLAR, KREDİLER DAĞ GİBİ BİRİKİYOR’

Hafta sonu biraz işlerimiz olurken, biraz para toplamaya başlamışken yeniden kapatıyoruz. Borçlar, krediler birikiyor dağı büyütüyoruz. Bu süreçte nasıl ayakta kalacağız onu düşünüyoruz. İleriye dönük plan da yapmıyoruz.  Senede 2 kere kapatıp 1 ay boyunca iş yapıp iş yeri ayakta tutmamız mümkün değil.

“NEDEN AVM’LER DEĞİL DE KAFELER HEDEFTE!”

Bu durumu kafelere yüklenmesi de oldukça saçma.  AVM’ler, toplu taşımalarda insan yoğunluğu olurken kafelere yönelik kapanma gelmesi saçma. Ramazanda açmayı düşünmüyoruz.Geçtiğimiz senelerde Ramazan ayında gündüz zayıf geçiyordu. İşimiz iftar ve sahur zamanı oluyordu. Gündüzleri kahve servisi yapsak da çok iş olmayacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ