Zirvede Haber

LÖSEV pandemi sürecinde de kanser hastalarının yanında

LÖSEV pandemi sürecinde de kanser hastalarının yanında

LÖSEV, pandemi sürecinde de kanser hastaları ve ailelerine maddi manevi desteklerini aksatmadan sürdürüyor. enBursa.com ziyaretinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren LÖSEV Bursa İl Koordinatör Yardımcısı Aslı Sakarya, pandemi sürecinin yıllardır tedavi süreçlerinde maske takan kanser hastalarıyla daha fazla empati kurulmasını da beraberinde getirdiğini söyledi. ‘LÖSEV BÜYÜDÜ’ ilanlarını hatırlatan Sakarya, lösemili çocukların yanı sıra kanser hastası olan yetişkinlerin de LÖSEV’e kayıt olup maddi manevi desteklerden yararlanabildiklerinin altını çizdi.

LÖSEV pandemi sürecinde de kanser hastalarının yanında
LÖSEV Bursa İl Koordinatör Yardımcısı Aslı Sakarya, Halkla İlişkiler Departmanı’ndan Çağla Kapıcıoğlu ve Nagihan Özay ile birlikte enBursa.com’u ziyaret etti.

Pandemi sürecinde ekonomik anlamda olumsuz etkilenen hasta ve yakınları bulunduğunu belirten Aslı Sakarya, LÖSEV’in yıllardır olduğu gibi kayıtlı hastalar ve ailelerine desteklerini aksatmadan sürdürdüğünü söyledi.

Pandemi ile birlikte günlük yaşam alışkanlıklarının değiştiğine vurgu yapan Sakarya, hayatımızın önemli bir parçası haline gelen maske kulanımına vurgu yaparak, toplumun yıllardır tedavi sürecinde maske takan kanser hastalarını bu dönemde daha iyi anladığını söyledi.

LÖSEV Bursa İl Koordinatör Yardımcısı Sakarya, şöyle konuştu;


“PANDEMİ SÜRECİNDE KANSER HASTALARINI DAHA İYİ ANLADIK”

“LÖSEV olarak bizler 1998 yılından bugüne lösemili çocuklar başta olmak üzere, son günlerde de yetişkin hastalarımız olmak üzere, maddi manevi desteklerimizi aralıksız olarak ulaştıran uluslararası bir sivil toplum kuruluşuyuz. Pandemi süreci aslında kanser hastalarını daha da anladığımız bir süreç oldu. Onlar biliyorsunuz tedavi sürecinde hep maske takmak, toplu taşımayı kullanamama gibi, hijyenlerine dikkat etmek gibi hastalığın gerektirdiklerini yapıyorlardı. Biz onları aslında toplumda maske taktıkları için dışlıyorduk ve hastalığın bulaşıcı olduğunu düşünüyorduk. Son 1 yıldır kanser hastalarının yaşadıkları tüm zorlukları biz de yaşayarak tecrübe ettik. Pandemi sürecinde işten çıkanlar, maddi zorluk çekenler çok oldu ve aileleri ciddi anlamda etkiledi. Biz LÖSEV olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ettik.”

‘LÖSEV BÜYÜDÜ’ ilanlarını hatırlatan Sakarya, sadece lösemili çocuklara değil kanser hastası yetişkinlere de destek olduklarını vurguladı ve ekledi;

“LÖSEV TÜM KANSER HASTALARININ YANINDA”

“Muhakkak ‘LÖSEV Büyüdü’ diye görselleri  görmüşsünüzdür. Son yıllarda lösemili çocukların yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm yetişkin, erişkin kanser hastaları da LÖSEV’e kayıt olup, LÖSEV’in maddi ve manevi desteklerinden yararlanabiliyorlar. Şuan tüm Türkiye’de yaklaşık 50 bine yakın kayıtlı hastamız var. Her geçen gün maalesef hastalık giderek artıyor. Biz de hiç durmadan hastaların yanında olmaya gayret ediyoruz.”

LÖSEV Bursa Koordinatörlüğü’nün sorumluluk sahasına da dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi;

“GÜNEY MARMARA’DA 3 BİNE YAKIN HASTA VAR”

“Biz Bursa bölge olarak aslında Güney Marmara Bölgesi ile ilgileniyoruz.  Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illeri de bizim Bursa şubesinin içinde. Şubelerin olduğu iller daha çok hematoloji, onkoloji kliniklerinin olduğu iller. Bölge civarında ise yaklaşık 3 bine yakın hastamız var.”

Bir yandan LÖSEV’in adını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı kamuoyunu bilgilendirmeye devam ettiklerini ifade eden Sakarya, pandemi sürecinin kanser konusunda farkındalığı arttırmak için yapılan eğitim faaliyetlerini ise olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

Sakarya, sözlerini şöyle tamamladı;

KANSER KONUSUNDA FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

“Biz aslında sahayı çok aktif kullanan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Dolandırıcılara karşı yaptığımız uyarılar ile yaptığımız röportajlar ile sürekli halkın içindeyiz. Hala LÖSEV adına kapı kapı gezip bağış yapan insanlarla da mücadele ediyoruz. Pandemi nedeniyle bu çalışmalardan biraz daha geride kaldık. Kansere yakalanmadan önce insanlarda bilinç oluşturabilmek adına ana okulundan üniversiteye, insan kaynağının olduğu her yerde kansere karşı bilinçlendirme seminerleri düzenliyorduk. Bu eğitimlere pandemi nedeniyle ara vermek durumunda kaldık. Kısmen de olsa online olarak bunları yapmaya çalıştık. Eğitimlere pandemi nedeniyle ara vermiş olduk ama yardımlarımız pandemi boyunca artarak devam etti.”

LÖSEV ÇOCUK KÖYÜ PROJESİ

Bursalılar ve kent dinamiklerinin de katkısı ile hayata geçirilmesi düşünülen, Türkiye’de bir ilk olacak LÖSEV Çocuk Köyü projesi ile ilgili ise çalışmalar sürüyor. Bursa’da tüm Türkiye’den gelecek lösemili çocukların yaşama bağlanacakları, çeşitli etkinlik ve aktivitelerin yer alacağı bir proje hedefleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ