Zirvede Haber

Bursaspor’da ‘Futbolcu muhtırası’

Bursaspor’da ‘Futbolcu muhtırası’

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursaspor’da son günlerde yaşanan kriz sonrası neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

Herhalde Türk futbol tarihinde böylesi bir muhtıra görülmemiştir.

Bir spor kulübünün futbolcuları gece yarısı bildirisiyle mensubu oldukları takımın yönetimini, haklarını adeta gasp ettiği ve sezon başından bu yana ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle Bursalılara şikayet ediyorlar. Hatta Bursalılardan kendileri için düzenlenen kampanyaların takipçisi olmalarını istiyorlar.

Bunun adı futbolcu nezdinde yönetime tam güvensizlik demektir.

Bursaspor yönetimden bu konuda bir açıklama oldu mu, olacak mı bilmiyoruz ama futbolcuların o muhtırayı yayınlandığı andan itibaren kulüp başkanı olsak, bir dakika o koltukta kalmazdık.

Çok düşündürücü.

Koca bir kentin kulübü, bırakın Süper Lig’e çıkmayı, tahta açtırmayı, transfer yapmayı, futbolcusuna, personeline maaş veremeyecek, elektrik faturalarını dahi ödeyemeyecek hale gelmiş.

Bütün bunların müsebbibi belki işbaşındaki yönetim değil. Ama, göreve talip olunurken bu kulübün mali analizinin de yapılması gerekmiyor muydu?

Futbolcuların aylardır maaşsız sahaya çıkması bize göre büyük bir özveri.

Bursaspor’un sıkıntılı bir mali süreçten geçtiği herkesçe malumken, göreve talip olanların böylesi bir sorumluluğun altında kalmamaları gerekiyordu.

Divan Kurulu gerekli çağrıyı yaptı. Artık bu saatten sonra yönetimin durumu toparlama adına atacağı adımların önemi kalmamıştır.

Koltuğun, varsa yeni taliplisine, yoksa kentin Valisi’ne ya da kayyuma tesliminin zamanı gelmiştir.

Belediyeden, belediye başkanlarından, iş adamlarından, taraftardan toplanacak paralarla yöneticilikte başarılı olunamaz.

Türkiye’ye 5. şampiyonluğu getirmiş bir takımın daha da rezil olmaması için acilen değişime ihtiyaç vardır.

Bize göre, mayıs beklenmeden gereken yapılmalı. Futbolcusuna maaş bulamayan yönetimin kulübe daha fazla zaman kaybettirmesi gerekir.

Bursaspor bu hallere düşecek bir takım değildi. Gelen her yönetimin daha da dibe ittiği bir takım haline gelmek Türkiye’nin 4. büyük kentine yakışır bir durum değil.

Sayın Vali’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ve kentin siyasi büyüklerinin duruma müdahale zamanları gelmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ