Zirvede Haber

Bursa’da kadına şiddet vakaları ve hastanelere başvurular arttı iddiası!

Bursa’da kadına şiddet vakaları ve hastanelere başvurular arttı iddiası!

İddiaya göre, artan kadına şiddet vakaları Bursa hastanelerine de yansıdı. Pandemiden dolayı aile içi şiddet vakalarının arttığını söyleyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi Başkanı İrfan Açık, “Hastanelere başvuran onlarca şiddet mağduru kadın var.” dedi.Kadına şiddet vakaları aratarak devam ederken 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü’nde bile farklı illerden kadınların öldüresiye darbedildiği utanç manzaraları yansımıştı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’ndan Bursa ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

“BURSA’DA ONLARCA ŞİDDET MAĞDUR KADIN VAR”


enBursa.com’a konuşan ve pandemiden dolayı aile için şiddettin arttığını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi Başkanı İrfan Açık, şunları söyledi;

“Bizim toplumuzu ataerkil toplumdan normal topluma geçemedi. Pandemi sürecinde evlere kapandık. Hastanelere başvuran onlarca şiddet mağduru kadın var. Erkekte evde kadın da evde. Tartışmalar neticesinde bunlar sürekli şiddete maruz kaldı. Çocuklarda aynı şekilde. Bir anne ile babanın kavga etmesi demek o çocuğun birebir etkilenmesi demek. Bunların hepsi çok ciddi anlamda arttı. Çalıştığım hastanede görüyorum. Pandemi normal şartlara döndü. Bu yine bitmeyecek.”

İstanbul Sözleşmesi’ne de değinen Açık, konuşmasına şöyle devam etti:


“YETKİLİLER İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE ATTIKLARI İMZANIN ARKASINDA DURMALI”

“İstanbul Sözleşmesi diyoruz. Dünyanın tüm ülkelerinin altına imza attığı bu kararı biz kabul etmiyoruz. Eğer kadını özgür kılacaksak, kadına şiddetsiz bir yaşam sağlayacaksak ilk önce İstanbul Sözleşmesi’nin arkasında durmamız gerektiğini altına çizerek söylüyorum. Eğer biz özgüre bir ülke isek gerçekten demokrasiye inanıyorsak ilk önce kadının gelmesi lazım. Bu ülke kadınla özgürleşir. Bu ülke kadınla gelişir. Eğer sen kadının adını farklı bir yere koyarsan asla ve asla bu konularda sonuç alamazsın. Yetkililere tekrar söylüyorum. O attığınız imzanın arkasında durun.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ