Zirvede Haber

Sosyal mesaj veren, sadece bir güne özel yapılan açıklamalar samimiyeti temsil etmiyor

Sosyal mesaj veren, sadece bir güne özel yapılan açıklamalar samimiyeti temsil etmiyor

“Yapılan programlar, söyleşiler, sokak protestoları ve hükümetlerin çıkmaz sokağı kadın hakları. Düşündüğümüzde bir günün anlam ve önem kazanması artık geçmişte kalmış güzel bir anı veya kötü bir acı olması gerekiyor.” BBP’li geçmiş dönemin BBP Gemlik Belediye Belediye Başkan Adayı Hacı Ömer Yavuz; 8 Mart’a dair özel bir yazı yazdı. Yazıyı gazetemizle paylaşan Yavuz;  “Yada büyük bir zafer olması gerekiyor ki, insanlık bu günü kutlasın veya üzüntüyle ansın. Sizce hangisi olmalıdır? Hayatımızın başlangıcından ölene kadar her şekilde yanımızda olan kadınlarımız, bir gün için özel olarak anılacak. Neden? Üç yüz altmış dört gün ne oldu da sadece bir güne özel?

Her STK, her siyasi parti, milletvekilleri, başkanlar vs… mecburi olarak bu gün için özel mesajlar verecekler. Çünkü asli görevleridirler. Gönlünüzü alacaklar. Sonra bir yıl kadınları sömürmeye, öldürmeye, sövmeye, dövmeye, dışlamaya, insan olarak hak ettikleri hangi kanuni hak olursa olsun, çiğnemeye devam edecekler. Bu söylediklerim kadınlara gerektiği saygıyı gösteren ve gereken saygıyı hak edenler için DEĞİLDİR.

Türk örf ve adetlerine göre kadın handır. Savaşçıdır. Hakimdir. İslama göre cennet ayakları altına serilen, doğduğunda evine bereket olarak adlandırılan bizlere analık, bacılık, karılık, kızlık yapan Cenab’ı Hakk’ın emanet ettiği en güzel varlıklardır. Ama ne zaman ki, toplumlar medeniyet denen tek dişi kalmış canavara esir oldu, kanunları yozlaşmış toplumlardan örnek almaya başladı, bu düzen ve nizam bozulmaya başladı. Cahiliye devrinin bir kaç rezil adetleri vardı. Kadınların bir eşya gibi alınıp satılması, kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi, insanların faiz altında ezilmesi ve kişilerin kavmiyle kibirlenecek derecede övünmesiydi.

Şimdi bu saydıklarım cahiliye devrinde yaşananlardı. Bu gün zaten böyle bir şey yok. Ülkede faiz uygulanmıyor. Kimse falancı sülaledenim soydanım deyip ırkçılık yapmıyor. İnsanları bölmüyor. Artık kız çocukları diri diri toprağa gömülmüyor. Uyuşturucu, alkol, zina sadece kız değil, çocuklarımızın neredeyse hepsini diri diri toprağa gömüyor. virüs bulunduran sözleşmeler, bir inşaat el aletinin satışında veya traktör reklamlarında mayolu kadın mankenler kullanılarak zaten yozlaştırılmıyoruz.

Aileyi aile yapan ne kadar kutsallık varsa hepsini ziyan ettiler. En garibide feminist ve kadın hakları dernekleri bu konuda hiç sesini çıkartmaması. Anayasamızın koruyamadığı bu insanlığı sadece yılda bir gün koruyacaksa hiç bir şey demeye gerek yok. Daha dün başörtüsü yüzünden kamuda çalıştırılmayan ve okullara alınmayan kızlarımızı ve kadınlarımızı aklımıza getirdiğimiz de, bu gün basın açıklaması yapan teşkilatların liderlerinin daha dün bu haklardan kadınları ve kızları mahrum etmeleri bu gün yapılan açıklamalarla tezattır.

Ailenin temel unsurlarını yok eden adaleti sağlayamayan liderlerin teşkilatlarının da açıklamalar yapması da o kadar tezattır. Her halde yaşları çok genç olacak ki, bilmiyorlar. Sosyal mesaj veren, sadece bir güne özel yapılan açıklamalar samimiyeti temsil etmiyor. Açıkcası bunun için yaktığınız elektriğe yazık desek yeridir. Kanun koyucu uygulayıcı sizlersiniz ama garip gurabada sizlersiniz. Bir kerede çıkın deyin ki “ya arkadaş mecliste yüzlerce vekille partilerimizi temsil ediyorsunuz. Elinizde karanfillerle şirin gözükmeye çalışacağınıza, kadın, çocuk ve sokak canlıları için gereken kanunları çıkartsanıza. Bu kanunları başka bir ülkenin meclisi mi yapacak?” Neden sorgulamıyorsunuz? Sizlerde haklısınız.

Vekilleri bile anons ederken veya yazarken falanca partinin millet vekili diye sunuyorsunuz. Ama TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLET VEKİLİ diyemiyorsunuz. Onun için kimse fakir edebiyatı yapmasın. Bu işin temelinde neler yattığı araştırılmalı, gereken eğitimler, kurallar anayasa maddeleri ile kanunlaştırılmalıdır. Kadın cinayetlerinin günden güne artmasının sebepleri bilinmelidir. Bu mesele her düşünceden guruplar bir araya gelerek toplumun en küçük gurubu olan aileyi, gelir seviyesi ve eğitim seviyesi en düşük olanları baz alacak şekilde ele alınırsa çözülür. Yoksa eskisi gibi milyonluk insanlarla kanun yapılırsa, halkı unutup bir darbe anayasası daha yaparsınız. ERKEĞİN ADAM OLDUĞU YERDE HER GÜN KADINLAR GÜNÜDÜR .” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ