Zirvede Haber

CEVAP BEKLEYEN SORULAR!

CEVAP BEKLEYEN SORULAR!

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Mustafakemalpaşa’nın Ovaazatlı Mahallesi’ndeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meyve ve Sebze Kurutma Fabrikası’ndaki milyonlarca liralık makina ve teçhizatın hurdacıya satılmasına sert tepki göstererek Başkan Alinur Aktaş’ı topa tuttu.

Bölge çiftçisine destek amacıyla yıllar önce büyük yatırım harcamalarıyla kurulan fabrikanın, sadece iki yıl çalıştırıldıktan sonra kaderine terk edildiğini vurgulayan Türkoğlu, “2013 yılında milletin parasıyla, yani sizlerden alınan vergi ve harçlarla tam 5,5 milyon TL’ye yapılan, sonrasında 3 milyon TL daha harcanan bu güzelim tesisi ne acıdır ki, resmen HURDACIYA hem de kilosu 8 TL’den sattılar.

Son teknoloji ürünü paslanmaz makinalarda kurulu tesisi önce yağmacılara teslim edip, berduşların  barınağı, madde bağımlılarının yatağı haline getirdiler. Şimdi de içindeki milyonlarca liralık makinaları kilo fiyatıyla hurdacılara sattılar. Bu fabrika, bu bölgenin çiftçisine destek amacıyla yıllar önce büyük yatırım harcamalarıyla kurulmadı mı? Başlangıçta üreticilerin kurduğu kooperatife devredip, sonra yüksek kira isteyerek kooperatifi çalışamaz hale getirmediler mi? Sadece iki yıl çalıştırıldıktan sonra kaderine terk edilmesini iş bilmezlikle değil de neyle açıklayacağız?

İşte Alinur Aktaş Belediyeciliği’nin Bursa’yı getirdiği son nokta budur.

İl Özel Idaresi’nden sonra, Tarım A. Ş. marifetiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Meyve Sebze Kurutma Fabrikası’nı, bir türlü çalıştırmayı beceremeyip milyonlarca liralık makina ve teçhizatın hurdacıya satılmasını layık gören kifayetsiz Başkan Alinur Aktaş’ı, şimdi biz topa tutmayalım da ne yapalım?” dedi.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN  HAKKINA NASIL KIYDINIZ?

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir ile İl ve İlçe Yöneticileriyle birlikte yaptığı açıklamada, görüntüleri izlediğinde içinin parçalandığını, çiftçinin sönen umutlarını derinden hissettiğini belirten Türkoğlu, “Yazıklar olsun, sizin hiç mi vicdanınız sızlamıyor. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkıyla, milletin parasıyla yaptığınız milyonlarca liralık kamu yatırımına nasıl kıydınız? Buradan açıkça ilan ediyorum, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu kararıyla koskoca bir milli servetin heba olup gitmesine sebebiyet vermiştir. Bizler İYİ Parti olarak burada işlenen kamu suçunun sonuna kadar takipçisi olacağız, hukuken de gerekli hesabı soracağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tarımda ele güne muhtaç hale getirilmesinin Bursa’da bir örneğinin daha yaşandığına değinen Türkoğlu, “Bu vizyonsuzluk, bu beceriksizlik, bu iş bilmezlik, bu kifayetsizlik oldukça, kim bilir daha neler göreceğiz? Buğday tarlalarımızın yerinde yeller ediyor. Ayçiçekten geçilmeyen tarım alanlarımız bir bir yok oldu. Dört mevsim ekip biçilen dünyanın en verimli topraklarının çanına ot tıkadılar. Her sabah bile isteye, güle oynaya tarlasına koşan köylümüzü, çiftçimizi ekmek teknelerine küstürdüler. Bu yetmiyormuş gibi şimdi de kamu yararı için kurdukları tarım tesislerini hurdacılara peşkeş çekiyorlar. Ne diyelim, Allah sizi bildiği gibi yapsın, düşün artık neredeyse namerde muhtaç ettiğiniz milletin yakasından” şeklinde konuştu.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR!

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu konuşmasının son bölümünde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursalılar’a hesap vermesini isteyerek, şu sorulara cevap vermesi gerektiğini vurguladı:

1-Adı Biber Kurutma Fabrikası olan ancak milyonlarca liralık makina ve teçhizatıyla her türlü ürünü kurutabilme kapasitesine sahip bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Ovaazatlı Tarım İşletmesi’nin KURULUŞ MALİYETİ nedir, bugün itibarı ile GÜNCEL RAYİÇ BEDELİ hangi rakama tekabül etmektedir? Yani aynı fabrikayı bugün kursaydınız, gerçekte millete ait olan BÜYÜKŞEHİR KASASINDAN kaç lira çıkacaktı?

2-Bölge insanımız içim tam bir hayal kırıklığı olan fabrikanın makina teçhizat ve metal donanımını hangi hurdacıya KAÇ LİRA BEDELLE haraç mezat sattınız? Bu kararınızı hangi Meclis Kararınızın Hangi Tutanağı’na kaydettirdiniz. Yoksa konuyu sadece Tarım A.Ş. prosedürleri dahilindeki, akrabalık da içeren, üstü örtülü ilişkilerinizle mi çözmeyi tercih ettiniz?

3-Hurdacılara boşalttırdığınız Biber Kurutma Fabrikası’nın yol kenarındaki son derece değerli arazisi ve üzerindeki binası ile ilgili ne tür bir karar aldınız? Sattınız mı, satacak mısınız, devrettiniz mi, devredecek misiniz, kiraya mı vereceksiniz yoksa kiraladınız mı?

Veya hiç ummuyoruz gerçi ama ne bilelim burada; Büyükşehir olarak kamu yararına uygun başka bir proje mi geliştireceksiniz?

Bursalılar ve bütün kamuoyu sizden bu soruların cevabını bekliyor, bilesiniz!..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ