Zirvede Haber

Bursa Senin! Sen Bursa’sın! Yenişehir Havaalanı’nı Canlandırmak İçin Neyi Bekiliyorsun!

Bursa Senin! Sen Bursa’sın! Yenişehir Havaalanı’nı Canlandırmak İçin Neyi Bekiliyorsun!

Pandemi nedeni ile ülkedeki tüm havalimanlarında durdurulan uçuşlar, aralarında Ağrı Ahmed-i Hani, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Iğdır Şehit Bülent Aydın, Kars Harakani, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van Ferit Melen, Sivas Nuri Demirağ havalimanlarının da bulunduğu birçok havalimanında, yeni normal diye adlandırılan 1 Haziran 2020’den sonra yeniden başlarken Türkiye’nin en büyük dördüncü kenti, gelişmiş sanayi ve ticaret hacmiyle lokomotif şehri Bursa’daki Bursa Yenişehir Uluslararası Havalimanı’nda başlanmadı.

“Kontrollü normalleşme sürecine geçtiğimiz 2 Mart 2021 tarihi itibariyle en azından düşük risk statüsünde bulunan ve 1 Mart 2020 öncesi Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan uçuş bulunan öncelikle Muş ve Diyarbakır seferleri başlamalı, sonrasinda ise orta risk bulunan Gaziantep ve Erzurum seferleri zorlanmalıdır.” bu sözler ulaşım alanında Ttürkiye’nin yakından tanıdığı isim İMO Ulaşım Komisyonu Başkanı Mehmet Tözün Bingöl’e ait. şehrin dinamiklerine çağrıda bulunan Bingöl; Yenişehir Havaalanı’nın tekrar açılmasını istedi.

Bingöl; “Türkiye’deki bütün havalimanlarında halen iç ve dış uçak seferleri devam ediyor iken Bursa’mızdaki Yenişehir havalimanımızda seferlerin olmaması şehrimize bir haksızlıktır. Pandemi öncesi dönemde Gaziantep, Muş, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon ve Ankara olmak üzere 6 destinasyona ortalama % 85 -90 dolulukla uçuşların düzenlendiği Bursa Yenişehir Havalimanının yeniden aktif hale getirilmesi ortak arzumuz. Yenişehir Havalimanı şu anda sadece eğitim ve Hava muhalefeti(özellikle sert rüzgar) sebebi ile İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanına inemeyen uçakların Atatürk havalimanı’nda devre dışı çıkmasıyla Bursa Yenişehir havalimanına yönlendirilmesi amacı için kullanılıyor. İç ve dış hat kullanım alanı 5600 m² olan, yıllık 2.250.000 yolcu kapasitesine sahip( ama maalesef Ortalama 250-300 bin kişi uçuyor bir yılda Bursa Yenişehir Havaalanı’ndan) , kargo olarak ise 9460 m² kapalı alana ve her biri 115 m³ 8 adet soğuk odaya sahip kargo binası ile 10.000 m² otoparkı olan bu devasa havalimanının atıl durması hepimizi üzmektedir. Bırakın Pandemi dönemi öncesi uçuşlara dönmek yurt içi bir çok yeni destinasyonun eklenmeli, yurt dışı uçuşlar içinde çalışmalara başlanmalıdır. Bursa 3.000.000 geçen nüfusu ve ticari potansiyeli ile iyi planlanmış bir çalışma ile bu havalimanını işletecek dinamizme sahiptir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde ülkemizdeki diğer havaalanlarını yeniden aktif hale getirirken Bursa Yenişehir Uluslararası havaalanını bugüne dek açılmaması, tabiri caizse Bursa’yı unutması bizi ziyadesiyle üzmüştür. THY’nin bir diğer markası AnadoluJet, Bursa Yenişehir’den uçuşları yapıyordu. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun açılması ile beraber Sabiha Gökçen Havalimanının daha da yakınlaştığını söyleyip Bursalı hemşehrilerimizi oraya yönlendirmek isteyen ve bunu alışkanlık haline getirmeyi amaçlayanlara, ”bizim kendi havaalanımız var” diyerek Bursa Yenişehir Havalimanını canlı tutmak, daha ileriye götürmek Bursa Şehir Dinamiklerinin birincil görevi olmalıdır.” çağrısı yaptı.

Bingöl’e muhalif siyasi parti temsilcilerinden ve STK’lardan yoğun destek geldi. DSP Yenişehir İlçe Başkanı Eyüp Şahin; “Yenişehir 18,5 yıllık iktidarın yalan yanlış politikaları nedeni ile adeta proje çöplüğüne döndü. Büyük bir şaşa ile açtıkları her yatırımı birkaç yıl sonra kaderine terk ediyorlar. Sayın Mehmet Tözün Bingöl hocamızında üstünde durduğu gibi Yenişehir Havaalanı ulusal uçuşlara biran önce açılmalıdır. DSP Yenişehir Örgütü olarak tam desteğe hazırız.” dedi.

Demokrat Parti Yenişehir İlçe Başkanı Sadullah Gülşen; “Yenişehir büyümeye hazır bir ilçe. İçindeki dinamikleri de bunu başarabilecek güçte. 19 yıla yakın Hükümet olan iktidarda kalma becerisini belediyeler ile pekiştiren ama bu hikmetini ehil hizmetleri, kalıcı yatırımları getiremeyen partinin kullan at proje çöplüğü ne yazık ki; Yenişehir’dir! Büyük hayaller ile açılan havaalanı şimdi koyunların otlak alanı oldu. Bursa’ya 40 dakika mesafedeki havaalanı yerine Bursalılar; Büyükşehir marifeti ile İstanbul Sabiha Gökçen’e gidiyor. Yenişehir Havaalanı canlandırılmak isteniyorsa öncelikle bu Büyükşehir- Sabiha Gökçen bağlantısı kesilmeli. Kendi kentinde 2 havaalanı bulunan, birini imara açma hevesiyle yanıp tutuşan, diğerini de kaderine terk eden Büyükşehir Başkanı’nı oturduğu koltuğun ağırlığını hatırlatarak, birkez daha belediye başkanlığı yaptığı kente sahip çıkmasını tavsiye ediyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ