Zirvede Haber

SAADET PARTİ GENÇLERİNDEN ŞİİR YARIŞMASI…

SAADET PARTİ GENÇLERİNDEN ŞİİR YARIŞMASI…

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları “Umut ‘’, Yaşamak Umurumdadır adlı şiir yarışması düzenledi. Gençlerin düzenlediği şiir yarışmasının jüri üyesi edebiyatçı yazar Ali Haydar Haksal idi. Birincilik için yarışan yirmiiki şiiri Genç Saadet Bursa youtube kanalında canlı yayında, moderatörlüğünü Furkan Turgut’un yaptığı programda Ali Haydar Haksal jüri üyesi olarak şiirleri yorumladı.

Jüri üyesi Ali Haydar Haksal’ın değerlendirmesi sonucunda Zeynep Ünal’ın kaleme aldığı “Güzün Dinginliği” adlı çalışma en başarılı şiir seçildi.

Şiir yarışmasına katılan gençlerin ilgisine teşekkür eden Saadet Partisi Bursa il Gençlik kolları başkanı Av. İkram Akkaya bir açıklama yaptı.

 Akkaya yaptığı değerlendirmelerde şunları söylesi:

“Umut ‘’, Yaşamak Umurumdadır

Dünyayı ve ülkemizi tefekkür ederken özellikle gençliğin umudunun yitirmiş ve çeşitli rüzgarlarda kırılan ve çatırdayan ağaç dalları gibi olduğunu fark ediyoruz. Genç işsizlerin intiharları, gençlerin umudunu yitirmiş olmaları ve yaşamak eyleminin ciddiyeti altında ezildiğimizi fark ediyoruz. Tüm olumsuzlukların üstüne dünya çapında meydana gelen pandemi süreci bizlere ‘’kral çıplak deme’’ yetisine yöneltti ve yenebileceğimizi düşündürdü. Yaşamayı ummayı umut kavramında bulabiliyorken, her şeyi yenebilme gücünü hissetmek adına özgürlüğü tadabilmek adına var olandan kaçmayı denmek istedik.

Ülkemiz ve dünya pandemi süreci ile yaşama ritüellerini değiştirerek yeni bir perspektif kazanırken umudunu yitirmeye başladı. Tamda bu noktada biz Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları olarak umudumuzu yitirmeden heyecanla yaşama sevincimizi elde tutabilmek için bu şiir yarışmasını düzenlemeye karar verdik. Düşündük ve şairin dediği gibi yaşamak ciddi bir iştir diyerek, yaşama pratiğimizi umutlarımız üzerine kurmanın önemine karar verdik.

Saadet Partisi Bursa Gençlik Kolları olarak bu karamsar ortamdaki kaygı dumanının bir nebze dağılması için gençliğimizin kendisini özgürce ifade edebileceği, duyurmak isteyip de duyuramadığı tüm fikirlerini duyurabileceği, içinde büyüttüğü duygularının ve geleceğe yönelik umutlarının tekrar yeşermesine vesile olabilecek bir şiir yarışması tertip ettik. Yarışmamızın adını da “Umut ‘Yaşamak Umurumdadır’ Şiir Yarışması” olarak belirledik. Bu yarışmadan muradımız, idealleri uğruna fedakârlık yapabilen gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmesi. Ülkemizin gençliği olarak nihai talebimiz; geleceğimize umutla bakmak, umutla bakabilmeyi yaymak ve tüm ülkeye umutla bakabilmeyi öğretmektir. Unutmayalım ki bizler birer öğretmeniz.  

Umutla geleceğimizi yazabilmenin ilk ateşidir” dedi.

En başarılı şiir:

GÜZÜN DİNGİNLİĞİ

Güzün dinginliği

Kapı aralıklarında

İçimdeki kara bulutların seyri

Seyreldikçe seyreliyor

Kederli dalgınlığımdan sıyrılıp

Yitirdiğim her ne varsa

Kendimi tüketmeden

Yenilgilerimden umut biçiyorum

Titrek bakışlarımla

Karanlığı yarıp

Aydınlığın kucağına

İstemenin sıcaklığını sayıklarcasına

Anlatıyorum derdimi

Ellerimin sır olup göğe durduğu

İstemenin sınırsızlığına kaçtığım

O vakit;

Çıkarıyor gönlümün boşlukları

Umudun sabahına.

Biliyorum kalbin söylediğini

Bülbül de söylüyor

Duyuluyor

Şah damarımdan,

Benden önce

Bilenlerin bilenine

Umudun Rabbine.

Zeynep ÜNAL   

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ