Zirvede Haber

Tarihi Değerlerimizi Artık TÜGVA’ya Peşkeş Çekmekten Vazgeçin!

Tarihi Değerlerimizi Artık TÜGVA’ya Peşkeş Çekmekten Vazgeçin!

Bursa’da bulunan 6 asırlık tarihi Bayezid Paşa Medresesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarıldıktan sonra Yönetim Kurulu’nda Bilal Erdoğan’ın bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın kullanımına tahsis edildi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 15. yüzyılın başında inşa edilen ancak zamanla deprem ve bakımsızlıklar nedeniyle tamamen yer altında kalan Tarihi Bayezid Paşa Medresesi, 2016 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından rekonstrüksiyon uygulaması yapılarak kullanıma açılmıştı.

Yapılan tahsise Memleket Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı’ndan sert tepki geldi. İlçe Başkanı Mesut Şahin; Yöneticilerinin Lüks hayatlarıyla Sosyal Medyada gündem olduğu TÜGVA, İktidarca beslenmeye devam ediyor. İktidarın vatandaşa değil yandaş cemaatlere, vakıflara, derneklere kaynak ayırma sevdası bir türlü bitmiyor. Çiftçiye bütçeden %1 pay ayrılacaktı %0.5 bile vermedi. Çiftçi kan ağlıyor. Mazotu çiftçiye değil Lüks yat sahiplerine ucuza veriyor.. Milyonlarca insan açlık sınırının altındaki Asgari ücretle çalışıyor , EYT mağdurları devlete yük olur diye mağdur edilmeye devam ediyor, Polise, sağlık çalışanlarına Ek göstergeyi vermiyor.. Ama milyon milyon paraları yandaşa aktarmaya hiç çekinmiyor..

Son olarak Bursa, Yıldırım’da bulunan ve restorasyon çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 3,5 Milyon TL harcanan Bayezid Paşa Medresesi TÜGVA’nın kullanımına bırakıldı. Biz vakıflara karşı değiliz. Vakıf bizim sadece Cumhuriyet tarihinde değil Hz. Ömer döneminden bu yana kültürümüzde olan hayır, hasenat ve hizmet modelidir. Birileri bir araya gelerek kendi öz varlıklarıyla hayır işlemek üzere vakıf kurabilir buna sözümüz yok ancak milletin parasıyla hayır işlenmez.. Hele hele milletin parasını ve imkanlarını kullanıp bir siyasi partiye arka bahçe olan Vakıflar tarafımızca asla kabul edilemez. Devleti yönetenlere ve Bursalı yerel yetkililere sesleniyorum, bir an önce yanlışınızdan dönün ve Bayezid Paşa Medresesini bir siyasi partinin arka bahçesi olmuş TÜGVA’ya peşkeş çekmekten vazgeçin!” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ