Zirvede Haber

Bursa’ya yeni üniversite mi geliyor?

Bursa’ya yeni üniversite mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Yekta Saraç ile yeni üniversite konusunu görüştüğünü belirten AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl’e yapılacak üniversite için ilk sinyali verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Yekta Saraç ile yeni üniversite konusunu görüştüğünü belirten AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl’e yapılacak üniversite için ilk sinyali verdi.

Konuyu köşesine taşıyan Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen hafta… AK Parti Grup Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Gürel Yılmaz’ın gündeminde üç konu vardı.

Bunlardan…

İnegöl-Yenişehir ilçe sınırında planlanan ve 2. OSB olarak adlandırılan Ağaç İşleri ve Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içindeki 3. etap projeydi.

Cumhurbaşkanı’nın desteği, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kararıyla bu konu resmiyete geçti.

Hatta, genişleme bölgesi için ilk adımlar atıldı.

Projede…

İnegöl’ün yeni fuar alanı ve içinde kütüphane bulunan kongre merkezi yer alıyor.

Bununla birlikte…

Gürel’in destek istediği konulardan biri İnegöl Üniversitesi oldu.

Ziyarete geldiğinde…

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’e pek çok ilden daha büyük ve gelişmiş olan İnegöl’ün yıllardır beklediği İnegöl Üniversitesi’ni sorduk.

Şunu söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu arz ettim ve desteklerini istedim. Öğretim üyesi kadrosu konusunda bir çekincesi var, ama YÖK’le konuşmamı istedi. Bunun üzerine YÖK Başkanımızla da görüştüm.  Olumlu bir bakış var.”

Şunu da ekledi:

“Üniversite için birçok hayırseverle de görüştüm. Yeni üniversite konusunu Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’nın da gündemine girdi.”

Bu noktada…

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi’ndeki mevcut yapıyı anımsattı:

“İnegöl’de İşletme ve İktisat Fakültesi var. Geçen yıl da Sağlık Bilimleri Fakültesi açılması için karar alındı.  Ayrıca 8 bölümü olan İnegöl Meslek Yüksek Okulu var.”

Düşünce şu:

“Yeni üniversite için 3 fakülte gerekiyor. Mobilya ve tarımın yanında geleceğin meslekleri olarak yazılımın da bünyesinde yer alacağı Uygulamalı Bilimler Fakültesi planlıyoruz. Böylece üniversite için gerekli olan üçüncü fakültemizin adımını da atmış olacağız.”

Hedefi de söyledi:

“İnşallah İnegöl Üniversitesi’ni kazandıracağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ