Zirvede Haber

Üşüyorum!

Üşüyorum!

Nilüfer ilçesi Barış Mahallesi Güzel Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar, bulundukları mevkide doğalgaz altyapısı olmadığını ifade ederek mağduriyetlerini dile getirdi.

Nilüfer Barış Mahallesi Muhtarı Sevilay Karaca, Güzel Sokakta bulunan 15 binanın doğalgaz alamama sorunu yaşadığını söylerken tüm yetkililere başvurduklarını ve hâlâ sonuç alamadıklarını ifade etti.

“SORUNLAR SADECE KAÇAK BİNALARDA GÖRÜLÜYOR”

Karaca, “Nilüfer Belediyesi aldığı meclis kararıyla kadastro geçen yerlerde, imar olmaksızın 10 yıl içinde oluşabilecek sorunların tüm sorumluluğunu aldı. Fakat bu bizim işimize yaramadı. Bu sokaktaki parselde 30’a yakın mülkiyet sahibi var. Bursagaz‘ın bize verdiği bilgiye göre burada bulunan mülkiyet sahiplerinin doğalgaz hattı geçmesi için muvafakatname imzalaması gerekiyor. Mülkiyet sahiplerinin Bursa‘da yaşamaması nedeniyle bu imzaları toplamakta zorluk çekiyoruz. Biz bu nedenle yetkililerin başka bir çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“BEL FITIĞI OLDUM”

30 yıl önce Barış Mahallesi‘ne yerleşen ve evine doğalgaz alamayan Mehmet Ali Day ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Biz bu mahalleye ilk ev yapanlardanız. Mahalleye geldiğimizde kimse yoktu. 30 yıldır 3’üncü kata odun, kömür taşımaktan bel fıtığı oldum. Biz belediyeye gittiğimizde bize sokağınızda imar yok deniyor. Cevaplar hep olumsuz oluyor. Ben bu saatten sonra evimi mi satayım? Başka bir çözüm yolu bulamıyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ