Zirvede Haber

TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL, YORULMAZ, PES ETMEZ, MÜCADELEDEN KAÇMAZ ANADOLUNUN YİĞİT OĞLU YİNE YOLLARDA.

TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL, YORULMAZ, PES ETMEZ, MÜCADELEDEN KAÇMAZ ANADOLUNUN YİĞİT OĞLU YİNE YOLLARDA.

Geçmiş dönem Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde gözlemlerini aktardı. Buğday;

Can olmak, bir olmak, yoldaş olmak ve halklardan yana nefer olmak ve canını dişine takarak her alanda mücadele etmek için ne kan bağı ne yasal mecburiyetler gerekir.
Namuslu, vicdanlı, ahlaklı, emeğe saygılı, eşit yurttaşlığa ve tüm inanç ve tercihlere samimiyetle sahip çıkan gerçek sol/sosyal demokrat olmak yeterlidir.
Toprak Adam artık anladım ki ben seni hücrelerine kadar doğru tanıyorum.
Her konuda ki olumlu mücadeleni ve güzel çalışmalarını birilerinin nasırına bassam da takip eder örnek olsun diye yazar paylaşırım.
Dün Gar Katliamına destek vermeni yorumladığım gibi.
Erkan Başın başlattığı Özgürlük yürüyüşü:
Benim için çok saygın ve mutlaka desteklenmesi gereken hatta CHP’nin tüm vekillerinin kitlesel olarak katılmasını istediğim ve beklediğim bir mücadeledir.
Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), tutuklu milletvekili Can Atalay için Hatay’dan başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’nün 11’inci gününde partinin genel başkanı Erkan Baş, bugünkü yürüyüşlerini şöyle tanımladı:
‘Eşit, bilimsel, laik eğitim hakkına erişme şansı bulunmayan tüm kız çocuklarına’ adadıklarını söyledi.
Keşke kadın milletvekilleri de bu gün bu anlamlı ve onurlu yürüyüşe katılsalardı.
Hatay’dan milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmeyen, iki hafta önce ise Gezi Davası’nda aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Can Atalay için başlatılan ‘Özgürlük Yürüyüşü’nde 11’inci güne girildi.
Bu anlamlı ve herkese örnek olup desteklenmesi gereken yürüyüşe her zaman örnek gösterdiğim, mağdurların sesi, Anadolu’nun Yiğit Evladı olarak nitelediğim Toprak Adam Orhan Sarıbal’da katılarak destek verdi.
Kaç gündür belli etmesem de neden bu anlamlı ve onurlu yürüyüşe gitmedi, neden hala destek vermedi diye endişeleniyordum.
Belli konularda zaman zaman kendisini uyarır veya bazı anımsatmalar yaparım ama böyle önemli durumlar herkesi doğru değerlendirmek için benim için mihenk taşıdır.
Bu özgürlük ve haksızlıklardan hesap sorulmasının ifade ettiği yürüyüşe daha öncede CHP’den vekillerimiz katıldılar ama çok az sayıda olduğu için çok üzülüyordum.
Umarım bir türlü doğru ve güçlü muhalefet yapamayan CHP bu olaya sahip çıkarak doğru bir iş yapar.
Bu arada vekil seçilmese de her zaman tüm haklı mücadelelerde görmeye alışık olduğumuz 27. Dönem milletvekilimiz Dr. Ali Şekerde bu yürüyüşe omuz vermiş.
SON NOT:
Çok isterdim sağlık sorunlarım olmasa da bu anlamlı yürüyüşe destek olabilsem.
Benim bunun için bir arzum ve talebim var:
Bursa’daki tüm sol/sosyal demokratları, solcuları, demokratları, emekten ve özgürlükten yana olan sendika, oda ve grupları özellikle yürekli kadınlarımızı bu yürüyüşe omuz vermeye davet ediyorum.
Toprak Adam sen bu tür çalışmalarla CHP’ye de gençlerede olumlu bir örneksin ve bizlerin kıymetlimizsin.
Benim kıymetlim ve sol yanım her zaman böyle kal.
Kimse seni geçici heveslerle göz boyayarak veya mağdurlardan, soldan, zorlu mücadelenden uzaklaştıracak dayatmalarla değiştirmeye ve halklardan kopuk yaşamlara ortak etmeye kalkmasın!!!!!
Bu mücadelelere omuz veren katkı koyan herkesin ayakları düz bassın.
Başaracağız.
Eski hastalıklardan kurtulup yenileşerek ve yüzümüzü sola dönerek halkların umudu olacağız.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ