Zirvede Haber

O ilçeden ‘ikametgah’ çağrısı!

O ilçeden ‘ikametgah’ çağrısı!

Yaşanan göçler yüzünden nüfusu hayli azalan ve vergi gelirlerinden aldığı pay düşen Keles’te Başkan Mehmet Keskin, ‘İkametgâhını ilçene al’ çağrısı yaptı.Yaşanan göçler yüzünden nüfusu hayli azalan ve vergi gelirlerinden aldığı pay düşen Keles’te Başkan Mehmet Keskin, ‘İkametgâhını ilçene al’ çağrısı yaptı.

Konuyu, Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın köşesine taşıdı.

İhsan Aydın’ın bugünkü köşe yazısı şöyle:

“Belediyelerimiz yasa gereği, sınırları içerisinde resmi ikameti bulunan her nüfus başına İller Bankası’ndan ilde toplanan vergi gelirlerinden pay alıyor.

Kırsaldan Bursa’ya göç eden ama doğdukları topraklardan bağını koparmayan nüfus yüzünden ilçe belediyelerinin büyük bir gelir kaybı söz konusu.

Bu durumu terse döndürmek için AK Partili Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin dün hemşerilerine sosyal medyadan bir çağrıda bulundu.

“Haydi hemşerim ikametgâhını Keles’e aldır, kentine sahip çık’ başlığıyla  ilçe dışında oturan, ama köylerinden bağını koparmamış hemşerilerine seslenen Keskin devamında da şunları vurguladı:

“İlçe merkezimiz veya mahallelerimizde oturduğu halde çeşitli sebeplerden dolayı ikametgâhı başka illerde bulunan vatandaşlarımız yüzünden her yıl ilçemize İller Bankası’ndan gelen bütçeden kayıp yaşanmaktadır. İlçe nüfusumuzun artması demek hastanemizin gelişmesi demek, kurumlarımızın güçlenmesi demek, belediyemizin güçlenmesi demek.”

Keskin, bu çağrısının ardından hemşerilerine ikametgâhlarını internet sitesi üzerinden Keles’e aldırabilmek için neler yapmaları gerektiğini gösteren adımları da eklemiş.

Keskin’in haklı çağrısı ne kadar karşılık bulur bilmiyoruz ama, kırsaldaki düşük bütçeli ve göç mağduru ilçelerin büyük bir gelir kaybı yaşadıkları ortada.

Göçle nüfusu her geçen yıl eriyen ilçelerde bunu terse döndürmek mümkün.

Üstelik, iki ikametgâhtan ilkinin göründüğü yerin belediyesi İller Bankası payına  sahip olabiliyor.

Keskin o payı geri döndürmek için Keleslilere, ‘ikametgâhını ilçene al’ diye çağrı yapmış.

Umarız karşılık bulur.

Aynı mağduriyet, Bursa’nın merkez dışındaki tüm ilçe belediyeleri için de geçerli.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ