Zirvede Haber

“Biz bu eziyeti niye çekiyoruz?”

“Biz bu eziyeti niye çekiyoruz?”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kar yağışı altında tarlasında ıspanak toplayan tarım işçisi Fethi ve Meliha Atay’ı çiftini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Milletvekili Sarıbal, “Biri 60, diğeri 70 yaşındaki Fethi-Meliha Atay çifti kar altında ıspanak topluyor. 70 yaşında olan emekli koca bin 500 lira maaşla geçinmediği için eliyle tarlada çalışmak zorunda. Çocukları da asgari ücretle çalışıyor. Torunları ellerine bakıyor. Duyun sesimizi, bu halimiz ne olacak diyorlar” ifadelerini kullandı.

Tarlada 1,5 tl pazarda 10 tl

Çiftçinin zor şartlar altında verdiği emeğe dikkat çeken Sarıbal, “Üretici biz 2 liradan satabiliyorken tüketici de 3 liradan alabiliyor ise biz buna razıyız. Emeğimiz helaldir. Ama biz burada bu çamurun, bu soğuğun içinde 1,5 liraya topladığımız ıspanağı vatandaş 8-10 liraya alıyor ise bunda hakkaniyet de yok, bunda disiplin de yok, denetim de yok diye isyan ediyorlar” şeklinde konuştu.

Büyükler çiftçinin sesini duymuyor

Halimizi görün, çiftçinin durumu bu diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen çiftçi Meliha Atay, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Büyükler duymuyor sesimizi hiçbir zaman. Çiftçi bitti gitti. Bu ıspanak, domates, biber olmazsa biz ne kazanacağız?  Kim ne yiyecek? Bu halimizi gör Cumhurbaşkanım. Ben 60, eşim 70 yaşında ıspanak topluyoruz. Kilosu 1,5 TL’den satıyoruz. Pazarcılara dikkat edin biraz. Millet pahalılıktan alamıyor. Size her şeyi söylüyoruz. Hiç duymuyorsunuz. Ne hayvancıyı ne de çiftçiyi duyuyorsunuz. Ne yapalım biz, eşim emekli bin 500 TL maaş alıyor ne olacak bu paradan, çoluk çocuk aç.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ