Zirvede Haber

Basketbolun yıldızı canlı yayında

Basketbolun yıldızı canlı yayında

Institut français Türkiye basketbolun yıldızını ağırlıyor. Institut français Türkiye sanal ortamda düzenlediği etkinlik programıyla takipçilerini sanat, spor ve kültürle buluşturmaya devam ediyor. Instagram canlı yayınının bu haftaki konuğu Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı’nın yıldız forveti ve Fransa Milli Takım oyuncusu Amath M’Baye olacak.

14 Ocak’ta, Instagramda (@institutfrancaisdeturquie) adresindeki yayına 2019’dan bu yana Pınar Karşıyaka Spor Kulübü’nde forma giyen ve başarılı sayılarıyla Basketbol Süper Ligi’ne damga vuran Fransız Milli basketbolcu Amath M’Baye olacak.

Geçtiğimiz Mart ayından bu yana Instagram üzerinden ayda bir gerçekleştirilen ‘Le Direct de l’Institut français’ programına birbirinden özel ünlü isimler konuk oldu. Katılımcı ve izleyiciler evlerinden çıkmadan, samimi bir ortamda müzik, kültür, spor ve sanat sohbetlerinin tadını çıkarırken, mini performanslar canlı yayını zenginleştirdi.

‘Karşıyaka’da spor ruhu’

Aralık ayında bir maçta en yüksek sayısına ulaşarak kariyer rekorunu kıran Amath M’Baye, canlı yayında merak edilen soruları yanıtlayacak. İzmir basketbol temsilcisi Pınar Karşıyaka’nın atmosferini, takımın tribünüyle bütünleşmesine olan hayranlığını, Pınar Karşıyaka ruhunun bir parçası olmayı oyuncu gözüyle anlatacak. Bu keyifli spor sohbetini kaçırmak istemeyenler Instagram (@institutfrancaisdeturquie) sayfasına abone olabilir.

Amath M’Baye kimdir?

Amath M’Baye, 2009 ile 2012 yılları arasında Wyoming Cowboys, 2012 ile 2013 yıllar arasında Oklahoma Üniversitesi ve Oklahoma Sooners ve daha sonra Japonya Basketbol Ligi’nde Mitsubishi Diamonds Dolphins of Nagoya’da yer aldı. Fransız takımının Avustralya’ya karşı kazandığı zaferin ardından (67-59), 2019 Dünya Kupası’nda bronz madalya kazandı. Amath M’Baye 2022 yılına kadar Pınar Karşıyaka Spor Kulübüyle anlaşmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ