Zirvede Haber

Mümin Canbaz nereden çıktı?

Mümin Canbaz nereden çıktı?

Son dönemde ismi Bursaspor başkanlığıyla anılan Mümin Canbaz nasıl ortaya çıktı? İsmini kimler telaffuz etmeye başladı? Emin Adanur’un Canbaz’ın listesine girmesi gerektiği şeklinde yorumlar neden yapılıyor? Hepsi bu haberimizde.Bursaspor’da kongre kulisleri hareketlenmeye başladı. Bilindiği gibi Erkan Kamat yönetimi yeni tarih olarak geçtiğimiz günlerde 1-9 Mayıs’ı belirlemişti. Ancak yeni pandemi kuralları gereği kongrenin ne zaman yapılacağı bilinmiyor.

Bursaspor’da kongre için adaylığını açıklayan ilk isim Emin Adanur olmuştu.

Adanur,  ilk açıklamasında yönetim kurulu olarak 40 milyon TL vereceklerini açıklamış, bu rakamın üzerinde verebilecek olanların ise önünü açacaklarını ifade etmişti.

Emin Adanur bu süreçte Bursaspor Başkanlığıyla ilgili hedeflerini açıklarken, tüzük gereği aday olamamasının ardından aday olarak yönetiminde yer alan Ekrem Pamuk’u işaret etmişti.

Son dönemde ise eski yöneticilerden Mümin Canbaz’ın ismi telaffuz edilmeye başlandı.

Katıldığı bir TV programında yönetim kurulu olarak 10 milyon dolar gibi rakam ortaya atan Canbaz, ardından böyle bir şey ifade etmediğini söyledi ve ekledi: Ben Bursaspor Başkan adayıyım diye bir açıklamada bulunmadım. 5-10 milyon dolar gibi bir paranın Bursaspor’un acil ihtiyaçları için gerekli olduğunu belirttim. Böyle bir parayı ortaya koymaya kimsenin gücü yetmez. Bursa şehri birlik olduğunda ancak bu meblağ Bursaspor Kulübü’nün kasasına girebilir.”

Mümin Canbaz’ın ismi ortaya atıldıktan sonra Emin Adanur’un Canbaz’ın listesine girmesi gerektiği yönünde ifadeler gündemi meşgul etmeye başladı.

Eski yöneticilerden Hakan Dinçtürk, Emin Adanur’un başkan adayı olarak lanse ettiği Ekrem Pamuk ve Mümin Canbaz’ın birlikte bu işe soyunması gerektiği yönünde şöyle bir görüş belirtti:

‘Ekrem Pamuk, Mümin Canbaz…Birbirine yapı olarak çok benzeyen iki adayın yarışmasını seyredeceğiz gibi duruyor. Yada en güzeli ortak ve güçlü bir liste oluşturmaları olur!’

Bilindiği gibi Mümin Canbaz ismi de camia tarafından ilk olarak Hakan Dinçtürk tarafından duyurulmuştu. bursa.com yazarı Tarık Çapçı ise, Emin Adanur’un Mümin Canbaz’ın listesinde yer alması şeklinde yazılar yazdı.

İfadeler aynen şu şekilde:

“Şayet kongreye mevcut iki aday katılacaksa –ki şahsen daha güçlü adayların çıkmasını da çok isterim o ayrı- bu iki aday içerinde başkanlık kriterine uyan ve geçmişte yöneticilik tecrübesi olan Mümin Canbaz’ın listesinde birleşmenin uygun olacağı görüşündeyim.

Genç başkan adayı Emin Adanur bu şekilde hem tecrübe kazanır hem de yaptığı bu fedakarlıkla camiadan çok büyük artı puan alır. Sonraki seçimlerde bu fedakarlığı kendisi için büyük avantaj sağlar.  

Zaten kendisi de “Henüz başkanlığı düşünmüyordum, aday çıkmadığı için bu iş bana kaldı” şeklinde bir açıklaması olmuştu. İşte eski ve tecrübeli bir yönetici ağabeyi aday oldu sonunda.
Mevcut iki isim veya aday olmayı düşünen başkaları güçlerini birleştirirlerse Bursaspor kazanır. ”

‘BEN ADAYIM DEMEDİM’

Mümin Canbaz ‘Ben adayım demedim’ ifadelerini kullanırken, isminin adaymış gibi gösterilmesi ve Emin Adanur’un Canbaz’ın listesine girmesi gerektiği şeklinde yorumlar yapılması ayrı bir soru işareti.

Burada amaç nedir?

Bursaspor camiası, Erkan Kamat’ı ortaya çıkaranların yeni bir oyunuyla mı karşı karşıya?

İlerleyen günlerde hepsini göreceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ