Zirvede Haber

DOHADER; “Bursa’nın Tekrar Ekolojik Yaşama Geçebilmesi İçin Çaba Harcayacağız”

DOHADER; “Bursa’nın Tekrar Ekolojik Yaşama Geçebilmesi İçin Çaba Harcayacağız”

“Bursa bizim için önemli. Enerjimizi doğal yaşamı tekrar canlandırmak için harcayacağız.” Geçmiş yıllarda Bursa’da doğal yaşamda var olmaya çalışan canlara hayat vererek adını kamuoyuna duyurmuştu. Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş önceliğinde kurulan dernek Bursa’nın en önemli bir sorunu çözüme kavuşturmak için yola çıkıyor. Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHADER) yöneticileri geçtiğimiz hafta toplanarak bir dizi karara imza attı

DOHADER Başkanı İbrahim Tugay Ateş alınan kararları gazetemizle paylaştı. Başkan Ateş;” Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği adıyla kurmuş olduğumuz derneğimizin amacı isminden de anlaşılacağı üzere Bursa’mızın tüm doğal ekolojik kaynaklarını koruyarak bizden sonraki nesillere aktarabilmektir.

Geçmiş yıllara şöyle bir dönün. Ocak ayındayız. Bundan 20 yıl önce bu aylarda Bursa’mıza kar yağdığı zamanlarda 3 ay o kar kalkmazdı. Ekolojik denge bozuldu. Şimdi barajlarımızda yeteri miktarda su yok. Çocukluk yıllarımızda rahatça girebildiğimiz denizlerimiz vardı. Şimdi kendi ellerimizle kirlettiğimiz, kirlenmesine göz yumduğumuz denizimize giremiyoruz. Yine geçmişimizde Ormanlarımızda yüzlerce yabani hayvan barınırdı. Şimdi ise her geçen gün kesilerek yada yakılarak bilinçsizce yok edilen ormanlara sahibiz.

Türkiye’nin maalesef ki; en yüksek zehir oranına sahip havamız, bilinçsiz yapılaşma ve bunun sonucunda her yerde sayısı giderek artan sokakta aç ve bakımsız can dostlarımız bizim temel sorunlarımızdır. Bu gerçeklerden yola çıkarak bu derneği kurduk. DOHADER Üyeleri sorumluluk bilinci içinde Bursa’nın aslına dönmesi için her türlü çabayı harcayacaktır. Bizler dernek olarak bu sorunların çözümünde yerel yönetimlerle işbirliği içinde, ilgili kamu kurumlarıyla da diyalog halinde elimizden geldiğince Bursa’mızın problemlerinin çözümünde katkıda bulunacağız. Derneğimiz Bursa’mıza hayırlı olsun.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ