Zirvede Haber

Bursa’nın Üvey Evladı Yıldırım mı!

Bursa’nın Üvey Evladı Yıldırım mı!

“Maalesef Ülkemiz ne de özgürlük, ne barış ne adalet sağlanıyor. nede şiddeti önlüyoruz” CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız 2021 Ocak olağan toplantısında söz alarak yaptığı konuşmada kadına şiddetten çevre konularına, sayıştay raporundan ilçede yıkılan okulların akıbetine kadar birçok konuda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı sıkıştırdı. Sözcü Yıldız; “Kadın cinayetleri Bu konunun üzerinde biraz fazla duracağım Evet gün geçmiyor ki kadın şiddeti ve cinayeti ile sarsılmayalım vahşet aynı sadece farklı isimler farklı hayatlar.

Geçtiğimiz günlerde üç kadın üç katil erkek tarafından öldürüldü.. Biri Aydın Üniversitesinde öğrettim üyesiydi. Aylin Sözer makamı mevki fark etmiyor. Birde canice yakıldı. Bir kadınımız da Yıldırım ilçemiz de pompalı tüfekle öldürüldü Selma Taşdemir, öldürülen kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Öldüren erkekler, bunlara sessiz kalmayalım yarın bir kızınız, bacınız, yakınımızın başına gelmez demeyin bunun garantisi yok. Ortalık psikopat kaynıyor. Bu şiddete sesiz kalmayın, aramız da avukat kadın arkadaşlarımız var. İstanbul sözleşmesini uygulanması için çaba harcayalım şiddetin dini, dili, partisi olmaz gelin hep birlikte bu çalışmayı yapalım. Merkezi yönetim için Kadın Milletvekillerimize iletelim gerekli çalışmayı yapsınlar 6284 sayılı koruma kanununda ailenin korunması ve kadının şiddete maruz kalmasındaki hakları hayata geçirsinler.

Yerelde biz de çalışma yapalım ‘Bizim Kadın Erkek Fırsat Eşitliği’ komisyonumuz var.

Bu komisyonumuz çalışma yapsın, şiddete maruz kalan kadınlar için ‘Sivil Toplum Kadın Dernekleri’ var.

Kadın Meclisi Derneği, Mor Çatı. Kadınlara Hukuki Destek Merkezi(Kahdem)… Kadın Cinayetlerini Durduracağız Derneği gibi birçok dernekler var, bunlar ile görüşmeler yapalım bunları dinleyelim, onlarla ortak çalışma yapalım. Kadınlarımız şiddete tacize maruz kaldıklarında nereyi arayacaklarını ve ne yapacaklarını bir çoğu bilmiyor. Bunun la ilgili en azından ne yapacaklarını maddeler halinde kısa sıralayıp muhtarlıklarımıza asalım. Bunun gibi birçok çalışma yapılabilir . Susmayalım arkadaşlar sustukça sıra bize de gelebilir ve çok geç olabilir. #yaşamhaktır bunu unutmayalım.

Geçtiğimiz gün vatandaştan gelen talep üzerine Samanlı mahallesine gittik. Orada akan dereyi hepimiz biliyoruz. Deli Çayda deniliyor. Gördüğümüz manzara çok acı bir durum. Sizlerde burayı ziyaret edip görürseniz işin vahametini görmüş olacaksınız. Gürsu Kestel Yeşil Arıtma Tesisleri’nden yani boyahanelerden gelen atıklar. Maalesef ki bu dereye veriliyor daha önce birkaç defa da basında çıktı, bizde geçmiş döneminde fotoğrafları ile birlikte burada dile getirmiştik, maalesef bir önlem alınmadı alınamıyor. Birilerinin denetiminde mi ya da buradan rant mı geliyor soruları aklımıza gelmiyor değil! Yıldırım sınırlarımız içinde hem de oradan gelen o kimyasal suyla ne yazık ki bahçeler ve yetiştirilen ürünler sulanıyor ve biz bunları yiyoruz, çocuklarımıza yediriyoruz, yazın çok kötü bir koku oluyor. Doğayı çevreyi kirleten, sağlığımızı riske atan bu atıklara neden dur denilmiyor. Anlamış değiliz!

Bu konuyla ilgili bir de bir önergemiz var bu da çevre komisyonuna havale edilip bununla ilgili mutlaka bir çalışma. ile gereği yapılmalıdır.

Yine vatandaşlarımızın çok merak ettiği doğalgazda nedir son durum, ne durumda tekrar onu öğrenmek isteriz.

Samanlı Mahallesi’ne gitmişken muhtarımızı da ziyaret ettik hem muhtarımızın talebi hem vatandaşlarımızın talebi var bu talep sizlere de gelmiş maalesef Bursa’nın merkez ilçesi Yıldırım Samanlı mahallemizde çocuklarımızın oynayacağı bir park yok. Özellikle bu pandemi sürecinde oldukça sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Bununla ilgili bir çalışma yapılıp mutlaka oraya bir park yapmasını öneriyoruz.

Yine muhtarımızın böyle bir talebi var Vakıf’tan gelen Demirtaş’a kadar giden dere boyunun derenin ıslah çalışması yapılıp o dere boyunda da yürüyüş yolu bir bisiklet yolunun olmasını istiyorlar. Evet bu türdeki bir çalışma Büyükşehir’in olabilir, bunu büyükşehir ile birlikte bir çalışma yapabilirsiniz.

Başkanım 2019 yıl Sayıştay raporu da yayınlandı. En son 2017 yayınlanmıştı. Onu inceledik uyarı niteliğinde. Bizler de meclis üyesi olarak Denetim Komisyonu’nda. Sayıştay Raporu’nu incelediğimizde benim de için de bulunduğum komisyonda 6 sayfalık şerh raporum vardı CHP adına.

Şerh düştüğüm konular da Sayıştay’ın da uyarıda bulduğu bulgular ile hemen hemen aynı gibi.

Nelerdir dediğimizde doğrudan teminlerde itiraz etmiştik, ihalelerde açık ihale usulü çok katılımcının sağlanması ile ilgili önerilerde bulunmuştuk. Sayıştay da aynı konulara değiniyor araç kiralamaları ile ilgili meclisten zaten hem önerge ile sormuştuk, hem durumu dile getirmiştik, park bahçeler ile ilgili ihalelere değinmiştik, alınan ürünlerin bitkilerin çok yüksek fiyat ile alındığını Yıldırım ilçemizde bu yüksek fiyatların harcamasıyla yapılan gözle görülen bir park ve bahçe göremedik.

Yine Sayıştay’ın bulgu listesi içinde belediye tarafından karşılanan trafo kurulumu giderlerinin elektrik dağıtım şirketlerinden talep edilmemesi idi. Kaç tane yaptık bu trafoları, nereye yaptık. UEDAŞ dan parasını neden tahsil edemedik.

Yine Sayıştay’ın bulgu listesinde taşınmaz kayıtlarının mevzuata uygun olarak yapılmaması. Kamu idarelerince 31.12.2017 tarihine kadar tüm taşınmazların tespiti yapılıp kullanım şekli ile kayda alınması gerekiyor. Yani bizim taşınmazların envanteri yapılmamış anladığım kadarıyla yada tamamlanmamış bununla ilgili de önergemiz var.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ