Zirvede Haber

Esnaf Sadece Can Çekişmiyor! Ölüyor….

Esnaf Sadece Can Çekişmiyor! Ölüyor….

Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı Heyeti’nden esnaf ziyareti.  Pandemi sürecinde ekonomisi bozulan esnafın dertlerini dinlemek amacıyla ziyarette bulunan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcıları; “esnaf kredi değil hibe istiyor.” dedi.

Pandemi nedeniyle sıkıntılı süreç geçiren kesimlerden biride esnaf. Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı, Salih Kocatepe başkanlığında Ali Osman Karahan, İkram Akkaya, Taner Keleş ve Yunus Aydın’dan oluşan bir ekiple esnafın sıkıntılarını dinledi.

“Yıllardır ekmeğimizi yaptığımız iş ile eve götürüyoruz, devletimize sorumluluklarını yerine getiren kitle olarak iyi şartlarda çalışmak istiyoruz, çocuğumuza iyi bir gelecek bırakmak istiyoruz.” diyen esnaf Saadet Partilileri sıcak bir ilgi ile karşıladı.

ESNAF KREDİ DEĞİL HİBE İSTİYOR

Dertli olduğunu söyleyen başka bir esnaf ise “kredi değil hibe istiyoruz” dedi. Esnafa verilen 25 bin liranın sadece borç olduğunu, bunun geri ödemesi ve faiziyle esnafa 37 bin lirayı bulacağını, faturaları ödemekte zorlanan esnaf borç değil hibe istediklerini dile getirdi.

Kredi alabilmek içinde şartları uyan esnafın kredi alabildiği, kredi alan esnafında pandemi döneminde zorlandıklarını ifade edildi.

ESNAF SİGORTASINI ÖDEYEMEZ HALE GELDİ

Esnafa verilen desteğin yetersiz olduğunu söyleyen çarşı esnafı, “sigorta ve vergiler konusunda yardım yapılmalı, en azından masrafların azaltılmasını yetkililerden bekliyoruz” dedi. “Kendi yağımızla kavrulmaya çalışırken birde faizle borçlanınca uykularımız kaçıyor” diyerek esnafın durumunu gözler önüne serdi.

KREDİ BORÇLARININ ÖDEMELERİ ERTELENMELİ

Salgın döneminde masraflarının giderek arttığını belirten esnaf, ödemeler, çekler, senetler, vergi ve pirim borçları, birikmiş kira borçları derken kredi ödemelerinde büyük bir dert olduğunu, esnafın yaklaşık yüzde 20 kapasiteyle çalıştığını, bu yüzden borçların, yüksek faizle borçlanarak ödemenin mümkün olmadığını söyledi. Esnaf Saadet Heyeti’ne son söz olarak “Kredilerin 2021’in son çeyreğine kadar ertelenmesini” istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ