Zirvede Haber

Yaşanabilir Mudanya Mümkün, Yeter ki

Yaşanabilir Mudanya Mümkün, Yeter ki

MHP’li isim uzun bir süre sonra öyle bir dönüş yaptı ki; Mudanya’da herkes bu iddiayı konuşuyor. MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden; Mudanya’nın kronik sorunlarını sosyal medyasına taşıyarak sorunların çözümü noktasında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı işaret etti. Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki olan şirketlerden de ilçeye duyarlılık göstermesini isteyen Sözcü Erden; ” Maalesef kurak bir dönemden geçiyoruz yağışlar yeterli değil. Suyu tasarruflu kullanmamız konusunda çeşitli uyarılar basında yer almaya başladı. Fakat yağışlar bir müddet sonra gelecek. Bu bir döngü.

Yani kuvvetli yağışlara hazırlıklı olmalıyız. Gözlemlediğim kadarıyla Mudanya’da yağmur Suyu giderlerine konulan mazgalların (ızgara) içi geçen yaz mevsimi ve yaşanan pandemi sürecinde hiç temizlenmemiş dolu olası su baskınlarına karşı BUSKİ hiç değilse önemli noktalarda Mudanya’da mazgalların içindeki çamurları temizlemelidir.” sözleri ile BUSKİ’yi göreve davet etti.
“Esnaf sizden belediyenin kadife elini uzatmanızı bekliyor”

Pandemi ve kısıtlamalar nedeni ile esnafın nefes alamayacak hale geldiğini ifade eden Sözcü Erden; ” Esnafımız ciddi sıkıntıda. Dünya genelinde süper güç ülkeleri bile sarsan koronavirüs salgını ülkemizi de etkiledi. Pandemi sürecinde sadece paket servisi yaparak ayakta kalmaya çalışan esnafımızı ziyaret etmeyi ve destek vermeyi düşünüyor musunuz? Size bir çözüm önerisi sunabilirim. Gelin yüzde on iki zam yaptığınız katı atık bedellerini 2021 yılında esnafımızdan almayın, kiralarına zam yapmayın, işgaliye bedellerinde yüzde elli indirim yapın. Esnafımız Mudanya Belediyesinin desteğini yakından hissetmek istiyor. Karanlık günlerden geçtiğimiz bu günlerde sizde esnafımızın elinden tutmak istemezmisiniz.” dedi.

“Kapattığınız yerlerde kamu zararını gözettiniz mi?”

Sözcü Erden; “Göreve geldiğinizde boşaltarak (Meriç aile çay bahçesi) Güldoğan Bahçe’ye kiraladığınız eski hastahane yanındaki işletme aylardır boş durumda. Mudanya Kamuoyu bu yerin neden boşaltıldığını, bu alanın neden aylardır boş tutulduğunu, boş olarak duran bu yerde alınamayan kira olup olmadığını dolayısıyla kamu zararı olup olmadığını merak ediyor. Gidin görün içerisi daha düne kadar yapraklarla dolmuş güzelim yer pislik içinde. Mudanya’mıza yakışmıyor. Belediye Başkanının göreve geldiğinde ki söylemiyle “Hani Mudanya Bodrumdan, Çeşmeden güzel olacaktı?”

Önerilerim; Bu yeri Mudanya halkının uygun fiyatla gelebileceği, misafirlerini ağırlayabileceği bir sosyal tesis haline getirmeniz. Her ne kadar pandemi sürecinde olsak da süreç atlatıldığında bunalan insanımıza sosyal belediyecilik iddianızın bir armağanı olur. Hem böylelikle Mudanya’da önemli bir görevi yaptığına inandığım kapattığınız Öğretmen Evi gafınızı belki bir nebze affettirmiş olursunuz. Bu arada sahi kapattığınız Öğretmen Evi binasında herhangi bir çalışma var mı? Burasının sosyal tesis olacağını açıklamıştınız ne zaman açacaksınız?” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ