Zirvede Haber

Demirtaş’ta Yaşamanın Bedelini Ödüyoruz!

Demirtaş’ta Yaşamanın Bedelini Ödüyoruz!

Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı Osman Satık: Demirtaş’a İki Dönemdir Vaad Edilen Kapalı Pazar Alanı Yapılmadı

Demirtaş bölgesinden sorumlu Saadet Partisi Osmangazi ilçe başkan yardımcısı Osman Satık, Demirtaş halkının suçu ne diyerek ilçe binasında bir basın açıklaması yaptı.

Satık yaptığı açıklamada, Saadet partisi   Demirtaş bölge temsilcileri olarak,  Demirtaş’ta, özellikle 2009 yılından sonra, Demirtaş belediyesi kapatılarak Osmangazi belediyesine dahil edilmesiyle birlikte beldemizde sorunların dile getirilmesi gereği hasıl olmuştur.

DEMİRTAŞ HALKININ SUÇU NE

Sokakların yanlış imar uygulamalarından dolayı daratılması trafiği olumsuz etkilemekle birlikte, insanların can güvenliğini tehdit etmektedir. Özellikle Demirtaş’ı Bursa ‘ya bağlayan eski Gemlik yolu ve Demirtaş’ın muhtelif noktalarında araçların kontrolsüz park edilmesi, otopark sorununu öne çıkarmaktadır.

Osmangazi’de son yapılan 31 Mart 2019 seçimleri sonrası seçilen yöneticilerin özellikle Demirtaş bölgesinde varlığı hissedilmemektedir. Aynı zamanda, akp Osmangazi ilçe yöneticilerinin Demirtaş halkından kopuk olduğu gözlenmektedir. Söz konusu yöneticilerin bir an önce görevlerini idrak edip Demirtaş halkına hak ettiği hizmeti sunmaları elzemdir. Demirtaş meydanında takım elbiseyle dolaşmak sorunları çözmüyor.

DEMİRTAŞ’DA ALKOL SATIŞI AKP DÖNEMİNDE HIZLANDI

Suç oranlarının artması; bu konuda alkol ve uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara düştüğü kolluk kuvvetlerinin verileri arasında ürkütücü boyutta olduğu yer almaktadır. Hırsızlık olayları endişe ile izlenmektedir.  Özellikle 2009 yılı sonrası alkol satışının artması, geriye dönük olarak 20 yıl alkol satışı yapılmamış bir beldede dikkat çekmektedir. Oysa bizim 5 yıllık hizmetimizden sonra gelen DYP bile alkol satışına müsaade edememiş ama akp iş başına gelince ilk icraat olarak alkol satışına izin vermiştir.

Bu olumsuzluğu gidermek için gençlere halı saha, kütüphane, sosyal aktiviteler gibi meşru alan tanzim edilmesi öncelikler arasında yer almaktadır.

İKİ DÖNEMDİR VAAD EDİLEN KAPALI PAZAR ALANI YAPILMADI

Osmangazi belediye başkanı sayın Mustafa Dündar’ın, Kapalı Pazar alanı vaad etmesine rağmen, halen yol üzerinde Cuma pazarı kurularak vatandaşın çok dar bir alanda alış veriş yapması artarak sorun haline gelmiştir. Pazar pazarının basket sahası kadar küçük olması ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Bu sorunlar aynı zamanda pazarcı esnafını da olumsuz etkilemektedir. Yapılması gereken, vatandaşın ve Pazarcı esnafının ihtiyaçlarına cevap verecek bir Pazar alanının Demirtaş’ta dört noktada yapılması vatandaşın öncelikli beklentileri arasındadır.

BARAJ BİLMECESİ

Demirtaş‘ımızda bulunan doğa harikası, adeta Demirtaş’ın gerdanlığı diyebileceğimiz baraj ve çevresinin yine vaadler arasında olmasına rağmen hiçbir çalışmanın yapılmadığı ve aynı zamanda bölgenin atıl vaziyette durması üzücüdür.  Oysa Osmangazi halkının burada en güzel şartlarda ailesi ile birlikte piknik ve kamp yapabiliyor olması en doğal hakkıdır.  Bölgeye bir trap atış tesisi yapılmış olması sadece sınırlı bir kesimi kapsamaktadır. Oysa herkes avcılık ve atıcılık hobisine sahip değildir. Bizim belediyecilik dönemimizde baraj çevresinde dünya çim kayağı şampiyonası yapılarak, Bursa ve Demirtaş’ın ismini dünya gündemine taşımış olduğumuz herkesçe bilinmektedir.

ARSAMIZ VAR OKUL YOK

Demirtaş‘ta Sağlık Bakanlığı’nın Dosab semt polikliniği bulunmaktadır.  Bu hizmeti Demirtaş’a kazandıran herkese teşekkür ederiz, ancak bu tesis nüfus artışından dolayı yetersiz kalmaktadır. Çözüm olarak daha donanımlı, tüm sağlık sorunlarına cevap verebilecek, modern bir hastanenin yapılmasını bölge halkı hak etmektedir.

Demirtaş bölgemizde okulların yersiz olması nedeniyle öğrencilerin şehir merkezindeki okullara gitmek zorunda kaldığı gözlenmektedir. Çözüm olarak, Demirtaş’da imar planında okul olarak ayrılan arsalara bir an evvel gerekli yatırımların yapılması beklenmektedir.

SU FATURALARI FAHİŞ RAKAMLARA ULAŞTI

Buski tarafından son zamanlarda su sayaçlarının değiştirilmesi dolayısıyla su faturalarının fahiş rakamlara ulaşması vatandaşın ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Aynı zamanda  değişen su sayaçlarının eskisi vatandaşa teslim edilmemektedir, bu durum halk arasında  istihfama yol açmaktadır, uygulamanın şeffaflık ilkesine aykırı olduğu aşikardır.

Bizler saadet patisi olarak bu tespitleri halkımızın haklı mağduriyetleri doğrultusunda tespit etmiş bulunmaktayız. Oysa 1989 – 1994 döneminde ortaya koyduğumuz milli görüş belediyeciliği tecrübemize dayanarak, en süratli ve şeffaf olarak halkımızın ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre nasıl giderdiysek, gelecekte aynı azim ve karalılıkla yine yerine getireceğimizi vaad ediyoruz.

Sonuç olarak rüşvet ve yolsuzluğun, adam kayırmanın olmadığı ehliyet ve liyakatın esas alındığı, yenilikçi belediyecilik anlayışı içersinde halkımızın da teveccühü ile kazanılmış bir Osmangazi de buluşmak temennisi ile basın toplantımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı siz kıymetli basın mensuplarımıza teşekkür eder değerli Osmangazi halkına sevi ve saygılarımızı sunarız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ