Zirvede Haber

‘Doğru karar alındı!’

‘Doğru karar alındı!’

Eski bakanlardan Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın kongrede aday olmama kararını değerlendirerek “İl Başkanı olarak güzel hizmetler yapmış olabilir. İyi bir arkadaş olabilir, ama bunu sosyolojik olarak doğru bulmuyorum. Genel Merkez son derece isabetli bir karar aldı” ifadelerini kullandı.AK Parti’nin ve Bursa siyasetinin önde gelen isimlerinden Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Çelik ile yaptığı görüşmeden önemli satırbaşlarını aktardı.

Önümüzdeki kongrede aday olmayacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın kararını değerlendiren Çelik, “Alinur Aktaş Bey Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi, tabii ki herkesin arkasında durması gerekiyor. Fakat aynı dönemde İl Başkanı’nın da İnegöl’den olmasını siyaseten doğru bulmuyorum. İl Başkanı olarak güzel hizmetler yapmış olabilir. İyi bir arkadaş olabilir, ama bunu sosyolojik olarak doğru bulmuyorum. Genel Merkez son derece isabetli bir karar aldı. Arkadaşımız başka bir görevde değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

BURSA’DA KARŞILIĞI OLMALI

Yeni il başkanının belirlenmesi konusunda dikkat edilmesi gereken kriterleri de vurgulayan Çelik, “Yeni il başkanı; Bursa’da karşılığı olan, tüm kesimlerle bir araya gelme birikimi ve becerisi olan, yerel yönetimlerin emrinde değil, yerel yönetimlere AK Parti vizyonunu ve misyonunu gösterebilecek, eksiklerini izole edebilecek donanımda bir arkadaş olmalı.Tercihin buna göre yapılmasında fayda var. İnanıyorum ki Genel Merkez titiz bir çalışmayla bunu gerçekleştirecek. Arkadaşlara hep söylüyorum. Mühim olan siyasi hareketimizin, yani AK Parti’nin başarısıdır. Bu parti birçoğumuzu bir yerlere getirdi. Onun için partiyi küçültecek davranışlardan uzak durmak gerekir. Partiyi nasıl büyütürüz anlayışıyla hareket etmeliyiz” değerlendirmelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ