Zirvede Haber

Köyüne Geri Dönmek İsteyen Köylüler Teşvik Edilmeli

Köyüne Geri Dönmek İsteyen Köylüler Teşvik Edilmeli

Türkiye’de tarım giderek geriliyor, çiftçi sayısı ve tarım alanları azalıyor. Köyden kente göç artıyor CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Köyüne dönmek isteyenlere kredi desteği verilmelidir” dedi.

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal kentlerde yaşayıp köylerine dönmek isteyenler için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Sarıbal, “Köye Dönüş teşvik edilmeli. Arazi, konut ve kredi desteği verilerek teşvik sağlanabilir. Köylerde tarım yeniden canlanır, kentlerdeki yük azalır” dedi.

Sarıbal şunları söyledi: “Öncelikle köydeki çiftçinin ürettiğinden para kazanması, eğitim başta olmak üzere şehirdeki sosyal imkanlara kavuşması gerekir. Bunu sağladığımız takdirde kırdan kente göçü tersine çevirebiliriz. Ülkenin kuruluşunda ekonomik gelişmenin temeli olan tarım, 1970’lerden sonra gözden çıkarılmaya başlandı. Destekler azalmaya, çiftçi tarlasını bırakıp şehirlere göçe başladı. Ucuz işgücü olarak şehirlerin varoşlarına sığınan köylüler kötü yaşam koşulları altında hayatta kalmaya çalıştı. Çiftçimiz ürettiğinden para kazansaydı, tarlasından koparılmasaydı bu kadar yıkıcı yara almazdık. Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren tarım politikalarıyla dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik. Bu hale geldik şimdi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ