Zirvede Haber

PASHA Yatırım Bankası’ndan “İKİ İLK” aynı anda!

PASHA Yatırım Bankası’ndan “İKİ İLK” aynı anda!

PASHA Bank, Maygold Otomotiv A.Ş.’nin taksitli araç satışı alacaklarına dayalı sektöründe “ilk” olma özelliği taşıyan Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracını başta kefalet sigortası olmak üzere içerdiği çoklu teminat yapısı ile birleştirerek Türkiye’de iki ilke aynı anda imza attı.

PASHA Bank ve OMG Capital Advisors, Maygold Otomotiv A.Ş. adına % 18,00 basit faizle 15.000.000 TL tutarında Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracı gerçekleştirmiştir. 375 gün vadeli yapılan ihraç, barındırdığı güçlü teminat yapısıyla yüksek bir kurumsal yatırımcı kitlesinin ilgisini çekmiştir.

Otomotiv sektöründe ilk olma özelliği taşıyan bu VDMK, barındırdığı çoklu teminat yapısı ile Türk sermaye piyasalarında da bir ilk teşkil etmektedir. Sermaye piyasaları üzerinden reel sektöre fonlama sağlanması sürecinde yatırımcılara güvenli teminat yapısı ve cazip getiri sunan kredi ürünlerinin önemi her geçen gün artmaktadır.

Maygold, 30 yılı aşkın tecrübesiyle otomotiv sektöründe bireysel ve kurumsal müşterilerin farklı ihtiyaçlarının tek bir çatı altında birleştirilmesine imkan sağlayan teknoloji çözümleri sunmaktadır.

PASHA Bank, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak ve rehberlik sağlamak üzere, yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık ürünleriyle hizmet vermektedir.

Bugüne kadar yurtiçinde Türk Lirası cinsinden bono ve sukuk ihraçlarının yanı sıra Azerbaycan’da da ABD Doları ve Euro cinsinden yaptığı tahvil ihraçlarıyla kaynak yapısını çeşitlendiren PASHA Bank, yatırım bankacılığı alanında yapılandırılmış sermaye piyasa araçları ile fon talep eden reel sektör şirketlerine uygun koşullarda kaynak sağlanmasına aracılık etmekte ve  yatırımcılara sağlam teminat yapısı ve cazip getirili yatırım ürünleri sunmaktadır.

PASHA Bank Hakkında:

PASHA Yatırım Bankası A.Ş.,25 Aralık 1987’de Yatırım Bank A.Ş. unvanıyla İstanbul’da kurulmuştur. PASHA Bank, kurumsal ve yatırım bankacılığı olmak üzere iki ana alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. 2015 yılına kadar farklı sermaye gruplarının yönetiminde hizmet veren bankanın Aralık 2015 tarihi itibariyle yüzde 99,92 oranında sermaye payı, Bakü merkezli bölgesel finans kuruluşu PASHA Bank OJSC’ye geçmiştir. Mayıs 2018 itibariyle, Bankanın ortaklık yapısı yüzde 51 PASHA Bank OJSC, yüzde 49 PASHA Holding LLC olarak değişmiştir. Mart 2015 tarihinden günümüze kadar İstanbul’da bulunan genel müdürlük merkezinde faaliyetlerini yürüten PASHA Bank’ın şubesi bulunmamaktadır. Ayrıntılı bilgi için www.pashabank.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ