Zirvede Haber

Bursa’da bir garip camii hikayesi

Bursa’da bir garip camii hikayesi

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Panayır Mahallesi’nde yıllardır süren cami sorunu vatandaşları isyan ettirdi. İnşaatı devam eden caminin ne müezzini ne de yolu var.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 40-45 bin nüfusa sahip olan Panayır Mahallesi’nde bir garip cami hikayesi vatandaşların gündemini meşgul ediyor.

Yaklaşık 7 yıldır tadilatı devam eden Yeni Camii’nin ne yolu var ne de müezzini. Az sayıda cemaatin gittiği camiide ise vatandaşlar tadilatın altında ibadetlerini ediyorlar.

Caminin bir tarafında yaşayan vatandaşlar camiyi rahatlıkla kullanırken, aynı mesafedeki diğer yanda yaşayan vatandaşlar ise camiye ulaşmak için yarım saatlik yol yürümek zorunda kalıyorlar. Çünkü o tarafa giden yollar kapalı.

Konuyla ilgili mahallenin muhtarı Binali Taş şöyle konuştu:

“Ben 1,5 yıldır bu mahallenin muhtarlığını yapıyorum. 1,5 yıldırıda her gün vatandaştan bu caminin yolunun açılmasını talep ediyorlar. Her gündeme geliyor bu. Kendimizde geziyoruz bakıyoruz camimim burada mağdur olmuş durumda. Etrafı kapalı. Biz bu yolun açılmasını talep ediyoruz. Karşıdaki mahalle sakinlerimiz buraya gelemiyorlar. Cemaatimiz çevre camilere gidiyor. Koronavirüs önemleri kapsamında çok kalabalık olmaması geriyor. Bu sefer çevre camiler dolup taşıyor insanlar yer bulamıyor. Bu caminin faaliyete geçmesini istiyoruz. 7-8 yıldır inşaatı devam ediyor. Yol kapalı olduğu için cemaat daha az geliyor ve bağış toplanmıyor o yüzden inşaat bitmiyor.”

“TAZİYE EVİMİZ YOK”

Panayır olarak dertlerinin sıkıntılarının bitmediğine vurgu yapan Muhtar Taş konuşmasına şöyle devam etti:

“Panayır olarak ikinci sorunumuz ise taziye evimizin olmayışı. Bazı yörelerin dernekleri var bazı yörelerin ise dernekleri yok. Dernekleri olmayanlar ise çadırlar kuruyor. Doğuda taziye üç gün sürer ve 3 gün boyunca çadırlar kurulu kalıyor. Rica ediyorum bize acil olarak taziye evlerinin yapılmasını rica ediyoruz. Vatandaşlar çok mağdurlar taziye evler konusunda.”

Panayır’da yaşayan vatandaşlar ise 1973 yılından beri bu sıkıntının olduğunu hatta imza topladıklarını ama sorunun çözüme kavuşmadığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ