Zirvede Haber

Mustafa Bozbey; Önce can sonra canan…

Mustafa Bozbey; Önce can sonra canan…

Millet İttifakı CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, enBursa.com’u ziyaretinde kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bursa’da su ve ulaşımın çok pahalı olduğunu kaydeden Bozbey, “Bursa Türkiye’nin su ihtiyacının yüzde 27’sini karşılıyor ama bundan bir kazancı yok. Uludağ bize bakıyor, biz Uludağ’a bakıyoruz. Bunu Bursalılara kazanç olarak çevirecek olanlar idarecilerdir, yöneticilerdir.” dedi.Millet İttifakı CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, enBursa.com’u Atatürk Kent Ormanı’ndaki yeni yerinde ziyaret etti.

EA Medya AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur ve enBursa.com çalışanlarıyla bir araya gelen Bozbey, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bursa’nın tanıtımından hava kirliliğine; kentteki su ve ulaşım fiyatlarına kadar birçok konuda görüşlerini açıklayan Bozbey, Bursa’nın yönetilemediğini savundu. Kent sorunlarına ilişkin önerilerini de dile getiren Bozbey’in açıklamaları özetle şöyle:

‘ELEŞTİRİ HAKKIMIZ BAKİDİR’

“Bursa tarihi, kültürel ve turizm açısından dünyanın sayılı kentleri arasında, ancak yeterince tanıtamıyoruz. Uludağ’ını tanıtamıyoruz, denizini tanıtamıyoruz. Aslında Bursa’nın iyi yönetilemediğini de burada hep birlikte görüyoruz. Bu kente yapılacak her güzel hizmette hepimiz yöneticilere teşekkür etmeliyiz ama eksiklerde de yanlışlarda da eleştiri hakkımız bakidir. Saklıdır.”

‘İLERİ TEKNOLOJİYLE BURSA KAZANIR’

“Bursa yüksek teknoloji ile üreten ve aynı zamanda farklı teknolojiyi üreten durumda olan kentlerin başındadır. Katma değeri yüksek ürünlere doğru gitmelidir. İlave sanayi tesislerine gerek yok Bursa’da bence. Mevcut sanayi bölgelerindeki boş alanların bile dolması Bursa’nın potansiyelini yukarıya çekecektir. Hala oraları boşken yeni sanayi bölgeleri Bursa’nın tarımsal anlamdaki toprak kaybını da maalesef sağlıyor. Her yere sanayi olmaz. Sanayisiz küçük alanda bile insanlar artık teknolojik olarak katma değeri yüksek inanılmaz şeyler üretiyor. Bursa bu anlayışta da mutlaka projelerini ortaya koymak zorundadır. O zaman Bursa kazanır. Bursalılar kazanır.”

‘BURSA ZAYIF KALDI’

“Bu gün başarılı belediye başkanlarına bakıyorsunuz gerçekten de CHP’nin 11 tane belediye başkanı var. Son derece de başarılılar. Ne yapıyorlar. İnsan öncelikli projelere ağırlık veriyorlar. Pandemi döneminde tamamen sosyal projelere yöneldiler. İnsanların sorunu ne gıdaya ulaşmak mı? Suya ulaşmak mı? Hemen bu konularda harekete geçtiler ve proje hazırladılar ve sundular ama Bursa bu konuda zayıf kaldı.”

‘TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYUNU İÇİYORUZ’

“Bursa’da ulaşım pahalı. Pahalı olmasını gerektirecek hiçbir sebep yok. Ulaşımın da, suyunda. Suya ayrı bir parantez açıyorum. Niye? Uludağ’a biz bakarız. Uludağ bize bakar. Uludağ’ın suyunu bütün Türkiye içiyor. Biz Uludağ’ın dibindeyiz pahalı içiyoruz. Eğer Bursa’da iyi bir yönetim olsa; inanın Türkiye’deki bütün büyükşehirlerden daha ucuz içeriz suyu. Önce can, sonra canan. Biz Uludağ’ın suyunu değerlendiremiyorsak, Bursalıların su ihtiyacını gidermede ya da çok ekonomik bir şekilde gidermesi konusunda bir alternatif üretemiyorsak bu kentte iyi yöneticilik yapamıyoruz demektir. Piyasadaki paketlenmiş suyun yüzde 27’si bizim bölgemizden çıkıyor. Türkiye’nin su ihtiyacının yzüde 27’sini karşılayan Bursalıların kazancı ne burada? Güya Bursa su şehri. Kazancı ne? Bunu Bursalılara kazanç olarak çevirecek olanlar idarecilerdir, yöneticilerdir.”

‘ULAŞIMDA PAHALI BİR ŞEHİRİZ

“Ulaşım da aynı. Ben üzülüyorum. Avrupa pahalı diye nitelendirdiğimiz bir çok şehirden daha pahalı bir şehiriz. Ulaşım, su bir haktır. Çevre de insan hakkıdır.”

‘İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DOĞALGAZ DESTEĞİ ŞART’

“Bursa’nın havasını görüyorsunuz. İzmir yolunda BUSKİ’den sonra yavaş yavaş kömür kokusunu almaya başlıyorsunuz. Bursalı bunu hak etmiyor. Bu kirli havayı hak etmiyor. Çözümü mü? Kömür dağıtmayacaklar. Yerel yöneticiler doğalgaz kullanımına destek verecekler. Bursa’nın doğalgaz şirketinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hissesi var. Büyükşehir Belediyesi karar alacak ve hissemdeki payımı şu bölgedeki ihtiyaç sahiplerine aktarıyorum diyecek. Kömür dağıtmayacağım demesi lazım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ