Zirvede Haber

“O Ağaçları Katlederken Vicdanınız Sızlamadı mı?”

“O Ağaçları Katlederken Vicdanınız Sızlamadı mı?”

“Kesilen meşe ağaçlarıyla ilgili adalet yerini bulacak!” TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube ve Çevre Platformu Adına Necla Özkaplan Yörüklü Mudanya Mürsel köyünde ağaçların katledildiği yerde bir açıklama yaptı. Açıklamaya; CHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özçelik, Mürsel Mahalle Muhtarı Mehmet İlhan, DOĞADER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, Yeşil Sol Partisi Bursa Eş Sözcüsü Cemalettin Yıldız, Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Dursun Bektaş, Peyzaj Odası Denetleme Sorumlusu Ece Nilay Göksu katılarak Başkan Yörüklü’ye destek verdi.

Yörüklü; “Geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda gereçekleşen ağaç katliamında ADALET YERİNİ buluyor. Mudanya İlçesi Mürsel Mahallesinde şu anda alanda bulunduğumuz mekanda, Tutanakla tespit edilmiş 28 Ağustos 2020 tarihinde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 1562 parsel numaralı 2100 metrekare bu alanda yaklaşık 50-60 adet yaklaşık 25-45 yaşları arasında Meşe ağaçlarının kesilerek alandan uzaklaştırıldığı Şubemize iletilmişti.  Bizler Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi, Doğader ve Bursa Çevre Platformu bileşenleri, duyarlı vatandaşlarımız olarak konuyla ilgili yapılan bu kıyımın durdurulması, nedenlerinin araştırılarak toplum vicdanının rahatlatılması ve konunun incelenmesi için Mudanya Kaymakamlığına başvurmuştuk.” Dedi.

“Kiralama Yok..Kıyım Var!”

Yörüklü; “Kiralama sözleşmesi olup olmadığı/ bu kıyımın neden yapıldığını sorduk. Gelen yanıta göre, taşınmazın kiralama yada satışına esas olmak üzere kurum görüşleri alınmak üzere bir kiralama işlemi YAPILMADIĞI tespit edilmiştir. Peki Kıyım Neden oldu. Söz konusu taşınmaz malın Dilek ATAOĞLU MERT tarafından tıbbi aromatik bitki ve süs bitkilerinin üretimi için kiralama yada satışının talep edildiği, taşınmazın kiralama yada satışına esas olmak üzere KURUM GÖRÜŞLERİ alınmak üzere yazışmalara başlandığı ve HERHANGİ BİR KİRALAMA İŞLEME YAPILMADIĞI belirtilmiştir. Diğer taraftan, söz konusu taşınmaz ile ilgili olarak 28 Ağustos 2020 tarihinde Bademli Jandarma Komutanlığınca taşınmaz ürendeki ağaçların kesildiğinin ihbarı ile 31 Ağustos 2020 tarihinde taşınmaz içerisinde çalışma yapıldığının Mürsel Mahalle Muhtarı tarafından ihbar edilmesi üzerine,  Kaymakamlık tarafından ihbar tarihlerinde mahal tespiti yapıldığı ve tespitler sonucunda taşınmaz üzerinde ağaçları kesen ve kestirenler hakkında TÜRK CEZA K ANUNUNUN 152. VE 151. Maddelerinin ilgili fıkraları gereğince gerekli soruşturmanın yapılması için 2 Eylül 2020 tarih ve 43051 sayılı yazı ile Mudanya Cumhuruyet Başsavcılığı nezlinde suç duyurusunda bulunulduğu bildirilmiştir.

Kamu vicdanı için bizler de müdahil olacağız.. Davayı takip edeceğiz.

Haklı bir neden olmaksızın, kamunun değerlerini işe yaramayacak hale getiren ve canlıların yaşam alanları değerini bitirenlerle ilgili suç işleyenlerin cezalandırılmasını KAMU VİCDANI açısından takip açısından takip edeceğimizi yurttaşlık sorumluluğu ile de  buradan bildiriyoruz.” Dedi.

“Ağaçları Kestiğin gibi dikeceksiniz.. Cezanızı da çekeceksiniz!”

Yörüklü; “Söz konusu 1562 parsel numaralı 2.100 metrekare alanın tekrar kiralama yada satışı talebi karşısında, ceza işleyen kişi yada kişi yakınlarına kiralama yada satışının yapılmaması talebimizi ve Alanda kesilen ağaçların yerine en az 25 cm gövde çapında 100 tane Meşe ağacı dikilecek şekilde bir yaptırımın da ağaçları kesenlere karşı uygulanmasını YAŞAYAN TÜM CANLILARın yaşam alanlarını sürdürebilmek, onarabilmek adına talep ediyoruz.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ