Zirvede Haber

CHP’den Aktaş ve Salman’a BUDO yanıtı!

CHP’den Aktaş ve Salman’a BUDO yanıtı!

Cumhuriyet Halk Partisi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın yapmış olduğu paylaşımlara yanıt verdi.Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçe başkanları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla Mudanya’da BUDO iskelesi önünde basın açıklamasında bulunmuştu.

‘BAŞKAN İMAMOĞLU VE BAŞKAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yapılan açıklamada Karaca, “Bir Bursa markası olan BUDO’nun Bursa-İstanbul ulaşımında yüzde 40’lık bilet indirimini doğru buluyoruz. Bunun zeminini hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

CHP tarafından yapılan teşekkür açıklamasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’dan ilginç bir karşılık geldi.

Aktaş, “Bilgilendirme: Kısa adı BUDO olan ‘Bursa Deniz Otobüsleri’, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Hayırlı yolculuklar.” mesajını paylaştı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ise paylaşımında, “BUDO’ya yapılan indirim nedeniyle İBB Başkanı’na teşekkür eden CHP’nin Bursalı başkanlarına ya kendilerini İstanbul’da sanıyor ya da bir şey deniyor olabilir.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Aktaş ve Salman’ın bu paylaşımlarına yaptığı açıklamayla yanıt verdi.

İşte o açıklama:

“Her konuda olduğu gibi, BUDO yönetiminde de acz içinde kaldılar. BUDO biletlerine zam üzerine zam yaptılar… Bu haksız zammın gerekçesi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iskele kira bedelinde istediği artış olduğunu Bursalılara yutturmaya çalıştılar!

Mudanya Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Meclis Üyelerimizle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettik. İmamoğlu, pandemi sürecini de dikkate alarak iskele kira bedelinin aynı oranlarda kalmasını kabul etti.

İskele kirasına zam yapılmadığı halde; ‘İBB İskele fiyatını artırdı” yalanıyla BUDO biletine yüzde 65 zam yapanlar, bu oyun bozulunca…  Mecburen indirime gittiler… Ama yeni oyunlara da giriştiler…

Büyükşehir’i yönetemeyen bu kadrolar, AKP’yi de yönetemiyor.

BUDO’daki beceriksizliklerini CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine yıkmak isterken, kâğıttan kaleleri tek hamle ile yerle bir oldu.

Çünkü oynadıkları oyun ortada… Ortada zamlı sözleşme yok, imza yok, sadece yeni dönem için görüşme daveti ve talep yazısı var. Madem, İBB ve Ekrem İmamoğlu’nun kira bedelinde komisyon oranını yüzde 3’ten 5’e çıkarma talebi yüzünden biletlere zam yapıldı…

O halde, Bursa CHP heyetinin talebi üzerine ve pandemi koşullarını da dikkate alıp, henüz imzalanmamış sözleşme taslağındaki kira artış talebinden vazgeçen Ekrem İmamoğlu, BUDO bilet fiyatlarındaki zammın geri alınmasının zeminini de hazırlayan kişi değil midir?

Hayır! Zammın sebebi İBB değilken, kendi beceriksizliğinizi örtmek için Başkan Ekrem İmamoğlu’na iftira attıysanız, o halde elbette ki haklısınız! İndirimin gerekçesi elbette İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olamaz ama siz kasten kul hakkına girmiş insafsız siyasi müfteriler olursunuz…

Mudanya’da BUDO önünde basın açıklaması yaparak, başta iskele kirasında zamdan vazgeçerek BUDO bilet fiyatlarındaki indirimin önünü açan İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile BUDO’daki indirime imza atan BBB Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ettik… Bu açıklamada, Bursa’da 3 lira 86 kuruş olan su m3 fiyatında indirim talebimizi de tekrarladık.

Gerçeklerle yüzleşmek pek hoşlarına gitmedi tabii”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ