Zirvede Haber

Bursa’nın Parlayan Yıldızı Neden Mudanya Olmasın?

Bursa’nın Parlayan Yıldızı Neden Mudanya Olmasın?

CHP’den Erdal Aktuğ Mudanya Belediye Başkanlığı’na aday adaylıklarını açıkladı.

CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ’un konuşmasından satır başları şöyle;

Mudanya ve Bursa‘nın içinde yer alan trafik sorunlarını dile getirmiştik. Bursa‘nın birçok okulu çağrışan bölgesinde. Mudanya’dan Bursa’ya geldiğiniz zaman bazı trafik sorunlarını dile getirdik. Bazı okullarda aileler çocuklarını alabilmek için kuyruk oluşturuyor. Biz projelerimizi hazırladık. Sadece uygulaması kaldı. En büyük hedeflerimden birisi de Tirilye. Alt yapısından tarihine kadar birçok çalışmalar yapmaya çalıştım. Büyükşehir meclisinde önergeler sundum. Sel ve afetlerin olmaması için önlemler almaya çalıştım. Taş mektepin yapılması için çok çaba sarf ettim. Taş mektepin değişik bir şekilde hizmet etmesi lazım. Dündar evi, yat limanının olduğu yerler, birçok çalışmayı Tirilye’de yapabiliriz. Tirilye’de çok yapılacak iş var. Kendime değil, Mudanya için buradayım.

“KENTİ SOKAKTAN YÖNETEN BİR BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM”

Belediye hizmetleri ve faaliyetlerimizi halkla, odalarla birçok kurumla iş birliği içinde planlayacağız. Kenti sokaktan yöneten bir başkan olmak istiyorum. Kendiyle ve kentiyle barışık bir başkan olmak hedefim. Mudanya, bence Bursa’nın Türkiye’ye açılan yüzü. Mudanya’yı Avrupa standartlarında bir kente dönüştürmek hedefim. Mudanya’da değişimi başlatarak yaşam standartları yüksek bir yaşam yapacağız. Muhtarlarımız ile ayda bir toplantılar düzenleyeceğiz. Mudanyalılar benim gölge meclisim olacak. Biz bunları nasıl yapacağız? Son depremde en büyük hasarı belediye binamız gördü. Çalışma arkadaşlarımın sağlıklı iş üretmesi benim görevim. Önce bunu sağlamamız lazım. İlk projelerimiz arasında belediye binamız olacak. Akademik odalarda oda başkanlığı yaparken bu anlamda akademik odalar yerleşkesi projesi benim projemdi. 24 kişiden birisiydim. Şu anda Bursa’daki teknik bilgilerin döndüğü yer akademik odalar birliğidir. Nilüfer’de Mustafa Bozbey’in yanında seçim kurulunda çalıştım. STK’ların birlikte olması güç yaratıyor. Ben ikinci projemi de Mudanya dernekler yerleşkesi olacak. 35 yıldır elektrik mühendisiyim. Yenilenebilir enerji kanunun çıkmasında payım vardır. Recep Altepe döneminde bunları hayata geçirdik. Mudanya’mızda da yenilenebilir enerji kaynaklarının doğru kullanılmasını sağlayacağım.

“MUSTAFA BOZBEY İLE BU PROJELERİNİ YAPACAĞIZ”

Türkiye‘deki projelerinden birisi kapanca şu altı müzesi. Tarih ve turizmi birleştirmemiz lazım. Zeytin müzesi olabilecek alanlar var. Onları hayata geçireceğiz. Mudanya bir sahil kasabası. Balık halimiz yok burada. Güzelyalı yat limanı projemiz var. Ben inanıyorum ki Mustafa Bozbey Büyükşehir belediye başkanı olduğunda, bu projeleri hep birlikte yapacağız. Mudanya‘nın poyrazı meşhur. Sörf yapmaya Alaçatı’ya gidiyorlar. Neden Mudanya’da olmasın? Hızlı tren projesi için de çalışacağız. Ben bu projeleri Ekrem İmamoğlu ile çalışan şehir plancısı arkadaşım ile yaptım. Biz 2028’e giden yol için buradayız. Keşke dememek için doğru çalışmamız lazım. Mudanya çevre yolu projemiz var. En büyük sıkıntımız trafik yoğunluğu ve otopark. Mudanya’nın ulaşım master planını acil çıkarmamız lazım. Bu sorunu hep beraber çözebileceğimizi düşünüyorum. Bizim bilmediğimiz yerler için sizlerin de görüşlerini alacağız. Alternatif yol güzergahını mutlaka bulmamız lazım. Deprem de bir gerçek. Bu gerçekle tekrar yüz yüze geleceğiz. Mudanya afet planını hayata geçirmemiz gerekiyor. Önlemleri almamız gerekiyor. Bu işleri yaparak, başka bir Mudanya mümkün. Ama sizlerle beraber. Mudanya‘yı geleceğe taşımak için, değişim için, halkla barışık, gençlerle barışık, kendiyle barışık, kentiyle barışık bir yönetim için adayım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ