Zirvede Haber

Bırakın hastalığı, açlıktan ölecekler!

Bırakın hastalığı, açlıktan ölecekler!

Okul kantinlerinin 13 Mart’tan bu yana kapalı olması nedeniyle Bursa’da 460 kantincinin zor durumda kalarak batma noktasına geldiğini belirten Bursa Kantinciler Odası Başkanı Recep Çam, hükümetten destek beklediklerini söyledi. Çam, yaptığı açıklamada, “Kantinciler felç oldu. Yoğun bakımda yatıyor” dedi.

Okul kantinlerinin 13 Mart’tan bu yana kapalı olması nedeniyle Bursa‘da 460 kantinci batma noktasına geldi. Bursa Kantinciler Odası Başkanı Recep Çam, hükümetten destek beklediklerini söyledi.

“EŞİNE BOŞANMA DAVASI AÇANLAR OLDU”

Konuya ilşkin mağduriyetlerini Milli Eğitim ve Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı’na yazılı olarak ilettiklerini dile getiren Çam, “Pandemi nedeniyle Martta kapattık. 1-2 ay sonra açılacağını tahmin ettik. Fakat bu süre 8’inci aya girdi. Halada kapalıyız. Ve ne olacağı da belli değil. Kantinciler bugün çok zor durumda. Bizim kiralarımız çok yüksek. Gerçi şuan kapalı olduğundan kira ödemesi yapmıyoruz. Ancak, üyelerimiz çalışamadığı için bugün evlerine ekmek götürmeye paraları yok. Para olmayınca da ailevi sorunlar başladı. Eşiyle arası açılan ve boşanma davası açan arkadaşlarımız var. Suriyeli vatandaşlara devletimiz milyarlarca lira yardımda bulundu. Devletimiz bize de ödeme yapsın. Kantinci esnafına en azından kaskeri düzeyde bir ödeme yapsın” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLER DIŞARIDAN ALIŞVERİŞ YAPIYOR”

Odaya kayıtlı 460 tane net kayıtlı üyenin olduğuna dikkat çeken Çam, “Ne yapacak bu üyelerimiz, bankalara kredi borçları var. Benim de var. Nasıl ödeyecekler bunları. Karı-koca çalışanlar var. Emekli değiller. Kenara para koyma şansları da yok. Hadi 1-2 ay geçinir. Konu-komşudan geçinir. ama 8 ay olmuş nasıl geçinecek. Hadi bunu da geçtik şuanda, bugün her yer açık kantinler kapalı. Okula gelen öğrenciler var. Bu öğrenciler dışarıdan alışveriş yaparak geliyor. Benim kantinci kardeşlerim vebalı değil ki, Kantincilerden bulaşacak diye değil, asıl öğrencilerden bulaşacak diye korkuyoruz. Kantincilerimize pandemi kurallarını anlattık. Maske, mesafe kuralını. Zaten maske, bone ve eldiven eskiden beri var bizde. Kantincilerimiz bu duruma yabancı değiller. Kurallara uyuyorlar. Son zamanda 31 ağustosta 8. ve 12. sınıflar açılmıştı. Kantinciler çalışmaya başlamıştı. Belki günde 50-100 TL kazanıyorlardı. Bunların topladığı kar değil. Öğrenciler dışarı gitmesin, sıkıntı yaşamasın diye yaptılar” diye konuştu.

“KANTİNCİLER FELÇ OLDU”

Kantincilerin kapalı kaldıkları süre içinde adeta felç olduklarına işaret eden Çam, açıklamasına şöyle devam etti:

Kantinci esnafımız bırakın hastalıktan, açlıktan ölecek. Bugün durum onu gösteriyor. Bunun yanın da öğrenciler dışarıda geziyor ve buna kimse birşey demiyor. Ama neden okul kantinlerini yasaklıyorsunuz. Sadece bizim sektör de değil buna bağlı olarak, servis araçları, kırtasiyeler, konfeksiyonlar da aynı şekilde zor durumda.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ