Zirvede Haber

Bursa’da ayakta yolcu kararı… Vatandaş endişeli!

Bursa’da ayakta yolcu kararı… Vatandaş endişeli!

Türkiye’de artan vaka sayıları nedeniyle toplu taşımaya dönük yeni kurallar getirildi. Bursa’da da bu kapsamda otobüs ve raylı sistemde ayakta yolcu sayısı sınırlandı. Ancak artan vakalara rağmen hala ayakta yolcu alınmasının riskli olacağını düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Hem sağlıklı yolculuk yapmak, hem de işe gidiş ve geliş saatlerinde mağdur olmamak isteyen Bursalılar, sefer sayılarının arttırılmasını talep ediyor.

Bursa’da koronavirüs önlemleri kapsamında toplu taşımada yeni kararlar alındı. Bu kararlara göre, raylı sistem ve otobüsler kapasiteye göre ayakta yolcu alabilecek.

Bursa Valiliği, toplu taşıma araçları hakkında alınan yeni kararları açıkladı. Yapılan açıklamada, “Raylı sistem araçlara (metro, tramvay vb.) sabah 07:00-09:30 saatleri, akşam 16:30-19:30 saatleri arasında aracın belirlenmiş ayakta yolcu kapasitesinin %50’si kadar yolcu alınmasına ve otobüslere sabah 07:00-09:30 saatleri, akşam 16:30-19:30 saatleri arasında aracın belirlenmiş ayakta yolcu kapasitesinin 1/3 ü kadar ayakta yolcu alınmasına karar verildi” ifadesi yer aldı.

Hala ayakta yolcu alınmasının riskli olacağını düşünen Bursalılar çözüm olarak otobüs ve raylı sistemde sefer sayılarının özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde arttırılmasını istiyor.

Normal şartlarda zaten ayakta yolcu almaları yasak olan minibüsçülere ise bir dokunan bin ah işitiyor. Pandemi sürecinde büyük zarara uğradıklarını belriten minibüs esnafı, mazot desteği talep ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ